Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

"H EKT οδηγεί την ευρωζώνη σε κατάρρευση"-Συντονιστείτε στον e-roi.gr


Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ελλάδα: Οι δουλέμποροι με τα λευκά κολάρα ακονίζουν τα νύχια τους!


«Όλες οι τέχνες παρήγαγαν τ’ αριστουργήματά τους. Μόνο η διακυβέρνηση, η τέχνη  δηλαδή της καταστολής, παρήγαγε τέρατα».

Σεντ Ζυστ (SaintJust), 24.4.1793.

Την Παρασκευή 26/2/2016, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου ήταν καλεσμένη του Γερμανού Προέδρου Joachim Gauck στο φετινό Bellevue Forum, που πραγματοποιήθηκε  στο Βερολίνο, με θέμα την «Προσφυγική κρίση στην Ευρώπη».

Το βασικό θέμα του Bellevue Forum, ήταν η πρόσληψη του προσφυγικού ζητήματος μέσα από τις διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές και ιστορικές πτυχές των επιμέρους χωρών της ΕΕ που εμπλέκονται άμεσα στο πρόβλημα. 

Στην παρέμβαση της η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι 
«για την Ευρώπη η κρίση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία εμπλουτισμού του εργατικού δυναμικού της γηράσκουσας Ηπείρου, αλλά προϋπόθεση είναι η δημιουργία νέων ισχυρών ευρωπαϊκών μηχανισμών (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου), η αλλαγή των υφιστάμενων προβληματικών (Δουβλίνο ΙΙ) και η απαρέγκλιτη τήρηση του action plan μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας».
Την Τρίτη, 1η Μαρτίου, το ΚΕΦίΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών) διοργάνωσε στο κτήριο των εκδόσεων «Νομική Βιβλιοθήκη», εκδήλωση με χορηγό επικοινωνίας το Liberal.gr και θέμα «Πρόταση για τη Λειτουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Ελλάδα».

Ε.Πα.Μ.- "ΕΥΡΏΠΗ-ΝΑΤΟ-ΣΕΝΓΚΕΝ"


Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλία - συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες 9 Μαρτίου 2016 στο Μαρούσι, με θέμα "ΕΥΡΏΠΗ-ΝΑΤΟ-ΣΕΝΓΚΕΝ" και την οποία διοργάνωσαν οι πυρήνες Αμαρουσίου-Πεύκης-Λυκόβρυσης του Ε.Πα.Μ.
Εισηγητής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ. πρέσβης επί τιμή, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα συμβαίνοντα και ειδικότερα το θέμα του προσφυγικού. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρισταμένων.


(Μέρος 1 Εισήγηση )