Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι


Toυ Βασίλη Βιλιάρδου

Εάν ένας ακροδεξιός Έλληνας, μίας χώρας που θεωρείται de facto από τους ίδιους τους Πολίτες της χαμηλότερης κουλτούρας από τους Σκανδιναβούς, προέβαινε σε 77 βίαιες δολοφονίες, θα την καθιστούσε αμέσως μίασμα ολόκληρου του πλανήτη.
Διαβάζοντας τα σχόλια στο άρθρο της κυρίας Νομικού (τρόμος στη Σκανδιναβία), μας έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι οι Νορβηγοί, όπως επίσης οι υπόλοιποι Σκανδιναβοί, θεωρούνται de facto πιο πολιτισμένοι από εμάς τους Έλληνες – δυστυχώς επειδή κρίνουμε από την εξωτερική συμπεριφορά, καθώς επίσης από την εικόνα, χωρίς να κατανοούμε πως ο εσωτερικός κόσμος των ανθρώπων είναι αυτός που μετράει.
Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά τους Βόρειους λαούς, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως ο εσωτερικός κόσμος τους είναι σκοτεινός, βίαιος και αφόρητα καταθλιπτικός, οπότε εξαιρετικά επικίνδυνος – κυρίως λόγω του ψυχρού, αφιλόξενου κλίματος τους αλλά, επίσης, εξαιτίας του ψυχολογικού καταναγκασμού που υφίστανται από τις κοινωνίες τους, στα πλαίσια της εκπαίδευσης τους, έτσι όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται.

Η ώρα της αλήθειας για τον M. Draghi


Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη έφτασε. Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι σίγουρα από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι… τις επόμενες. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, με το προσφυγικό ζήτημα να είναι το σημαντικότερο, ενώ η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται και τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ανεπαρκή.

Η προσπάθεια της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που συσσωρεύονται έχει… οσμή ιταλογερμανικής σύγκρουσης, καθώς, για μία ακόμα φορά, τα σχέδια του Mario Draghi δεν συνάδουν με τις επιθυμίες των Γερμανών.

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει δράση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Τις ίδιες, ωστόσο, αν όχι περισσότερες φορές έχει δηλώσει ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Jens Weidman, ότι η ΕΚΤ πρέπει να είναι προσεχτική και να λαμβάνει υπόψη της τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει στις 10 Μαρτίου και οι αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι ο Draghi θα ανακοινώσει κάποιο νέο μέτρο. Θα είναι όμως αυτή η κίνηση αρκετή για να δώσει στην οικονομία της Ευρωζώνης την απαραίτητη ώθηση, σε μία στιγμή που η προσφυγική κρίση μοιάζει ικανή να γκρεμίσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα; Και γιατί οι Γερμανοί δεν θέλουν να μεγαλώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE);

Ε.ΠΑ.Μ. - «Διάλεξη για την Δημοκρατία» από τον Δ.Καζάκη στις 28 Φεβ 2016


Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβ 2016
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στα γραφεία του Ε.ΠΑ.Μ., στην Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως) 4, στην Καλλιθέα, πραγματοποιήθηκε διάλεξη στα πλαίσια της «σχολής του Ε.ΠΑ.Μ.» και των «Σεμιναρίων Αυτομόρφωσης» που διοργανώνει, με εισηγητή τον Δημήτρη Καζάκη και με θέμα :

«Διάλεξη για την Δημοκρατία»

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια του Ε.ΠΑ.Μ. στα τηλέφωνα:

210-3422156 & 210-3428676

http://www.epamhellas.gr/
http://www.facebook.com/metopo

Pharoah Sanders - Kazuko (Peace Child)