Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Καζάνι που βράζει η πρώην Γιουγκοσλαβία;


Η Deutsche Welle σε δημοσίευμά της αναφέρει πως «το αίτημα της επαναχάραξης των συνόρων με ανταλλαγή εδαφών ψιθυρίζεται όλο και περισσότερο στις χώρες που προέκυψαν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» και θέτει το ερώτημα: «Βρισκόμαστε εν όψει μιας νέας ανάφλεξης» στην περιοχή των Βαλκανίων.

Σημειώνεται πως μια ημέρα νωρίτερα ο Ντάνα Ροχραμπάχερ, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής του Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε δημόσια, σε συνέντευξή του σε αλβανικό κανάλι, πως η ΠΓΔΜ «δεν είναι χώρα, αλλά ένα αποτυχημένο σχέδιο» και «θα πρέπει να διαμελιστεί ώστε να επανασχεδιαστούν τα σύνορα της».

«O ένας είναι πρώην Κροάτης πρόεδρος, ο Γιόζιπ Γιοζίποβιτς, ο άλλος νυν σέρβος πρόεδρος της Βοσνίας, Μλάντεν Ιβάνιτς. Και οι δύο συμφωνούν ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών που διαδέχτηκαν τη Γιουγκοσλαβία είναι τόσο κακές όσο ποτέ άλλοτε τα περασμένα 20 χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί εγχώριοι πολιτικοί ψιθυρίζουν λέξεις που παραπέμπουν σε κίνδυνο νέας ανάφλεξης στην περιοχή», γράφει η Deutsche Welle και συνεχίζει:

«Μάλιστα ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς θέλει σε κάθε περίπτωση να ηγηθεί του στρατού που θα εισβάλει στο Κοσσυφοπέδιο, διότι οι Αλβανοί υποτίθεται σχεδιάζουν πόλεμο εναντίον της εκεί σερβικής μειονότητας. Και επειδή σε αυτές τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης οι εθνικές μειονότητες είναι δυσαρεστημένες, κυκλοφορούν και πάλι σκέψεις για αλλαγή συνόρων».

Σύννεφα πολέμου στην Ουκρανία, μποφόρ επιθετικότητας στο Αιγαίο


Του Σπύρου Παναγιώτου
Αναζωπυρώνεται η στρατιωτική αντιπαράθεση στην περιοχή του Ντονέτσκ – Εντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις κατά της χώρας μας
Εικοσιένα χρόνια μετά από τα δραματικά γεγονότα του 1996 η ιστορία επαναλαμβάνεται, δυστυχώς όχι ως φάρσα.
Η τουρκική επιθετικότητα έχει από τότε τροφοδοτηθεί και ενταθεί υπό το βάρος σημαντικών γεωπολιτικών, οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων με αποτέλεσμα τα Ίμια να αποτελούν το σημείο αιχμής μιας συνολικότερης αμφισβήτησης των συνόρων του Αιγαίου που τώρα εξαπλώνονται σε ολόκληρο τον άξονα από τη Θράκη μέχρι την Κύπρο.
Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Πολεμικά πλοία της Τουρκίας με επιβαίνοντα τον αρχηγό του Γενικού της Επιτελείου έκοβαν βόλτες γύρω από τα Ίμια και έβγαζαν φωτογραφίες προκαλώντας ανοικτά κάθε έννοια δικαίου και την ίδια την ειρήνη στην περιοχή. Το φωτογραφικό υλικό αναρτήθηκε στην επίσημε ιστοσελίδα του τουρκικού στρατού, όχι μόνο για εσωτερικούς λόγους, αλλά κυρίως ως μια επίσημη διακοίνωση, σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., ότι το «καθεστώς γκρίζου» στο Αιγαίο έχει παγιωθεί και στη βάση αυτή θα γίνει όποια συζήτηση αφορά το Κυπριακό, τα σύνορα, τις μεταναστευτικές ροές, την ΑΟΖ και ό,τι άλλο θεωρεί η Τουρκία σημαντικό για τα συμφέροντά της.

Eνας γνήσιος Εθνοπατέρας...


Του Γιάννη Αθανασιάδη

Μπαίνεις με 3% στο κοινοβούλιο μιλώντας για ανατροπή, επανάσταση, προδότες, Δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, κλπ κλπ κλπ.
Σε καλωσορίζουν πιστώνοντας κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο κόμμα σου, και κάτι χιλιάδες ευρώ. στον ειδικό προσωπικό λογαριασμό που υποχρεωτικά έχεις ανοίξει.

Προβληματίζεσαι ... "Μα εγώ είμαι επαναστάτης... Εγώ θέλω να ανατρέψω το σύστημα... Πως μπορώ να δεχθώ την συμμετοχή μου σε αυτό το σάπιο αλισβερίσι"?

Μετά λες ... "Ε. Και τι να κάνω να τους τα χαρίσω? ... Άλλωστε με το 3% ακόμα δεν ήρθε η ώρα... Μέχρι εκείνη την ώρα θα τα παίρνω και θα χρησιμοποιώ τα χρήματα του λαού για καλό σκοπό ..."

Μετά σε καλούν στις διάφορες επιτροπές ... Να τους χαρίσεις τα επιδόματα? Άλλωστε αγωνίζεσαι για την αλήθεια.

Την αυτοκινητάρα που σου έδωσαν? Τα έξοδα κίνησης? Τα τσάμπα διόδια?

Η Σλαβική Διασπορά ζητά την απομάκρυνση του γερουσιαστή Ρορομπάκερ

Προσθήκη λεζάντας
Φεβρουάριος 8, 2017. 23:36

Η Σλαβική Διασπορά θεωρεί ως εξαιρετικά ανεύθυνη την επίθεση κατά της Ψευδομακεδονίας από τον γερουσιαστή Ντέινα Ρορομπάκερ, που εκλέγεται  με τους ρεπουμπλικάνους στην Καλιφόρνια και καλεί  τον πρόεδρο του Κογκρέσου Πωλ Ράιαν και τον προεδρεύοντα του Συνεδρίου της πλειοψηφίας, Κέβιν ΜακΚάρθι επειγόντως να απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου της υποεπιτροπής του Κογκρέσου, όπως σημειώνει η νοτιοσλαβική ‘Βεστ’.

«Τα μέλη του Κογκρέσου δεν θα πρέπει να είναι εμπνευστές των συγκρούσεων στα Βαλκάνια. Δεν επιτρέπεται να συμπίπτουν με τις εθνο-εθνικές ατζέντες που αντιπροσωπεύουν ορισμένοι βαλκάνιοι πολιτικοί.. Η Ψευδομακεδονία είναι ένα κυρίαρχο κράτος, διεθνώς αναγνωρισμένο με μόνιμα σύνορα   με όλους τους γείτονές.

Ως εκ τούτου η ψευδομακεδονία δεν ανήκει στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, το Κοσσυφοπέδιο, την Ελλάδα, τη Σερβία ή οποιαδήποτε άλλο έθνος- κράτος», γράφει η Παγκόσμια Σλαβική Διασπορά.