Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Υποτίμηση και "Ρυθμιζόμενη ελεύθερη ισοτιμία"...


Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης πρότασης του Ε.Πα.Μ. προς την Ελληνική κοινωνία για έξοδο απο την κρίση ο Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δημήτρης Καζάκης απαντά σε ισχυρισμό του Οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου και άλλων Οικονομολόγων και οικονομολογούντων, σχετικά με την υποτιθέμενη υποτίμηση του Εθνικού Νομίσματος (όταν μεταβούμε σε αυτό) και σχετικά με το ποιός καθορίζει την ισοτιμία ενός νομίσματος.
Εξηγεί αναλυτικά και τα σχετικά με το τί είναι  "η ρυθμιζόμενα ελεύθερη ισοτιμία".

Το παρακάτω ηχητικό είναι απόσπασμα απο την εκπομπή "Στο μικρόφωνο" απο το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Ε.Πα.Μ. e-roi.gr, Τρίτη 11 Οκτ. 2016 [Ολο το video EΔΩ-η ψηφιακή επεξεργασία δική μας].

Τρίτη 18 Οκτ. 2016: Μία απάντηση του analyst.gr EΔΩ

Τετάρτη 19 Οκτ. 2016: Και μία ακόμη ανταπάντηση στο προηγούμενο ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚA:

21 Οκτ. 2016: Διεκδικείστε!

24 Oκτ. 2016: Το παράδειγμα της Βρετανίας

Τα σκυλιά οι Γερμανοί, ο μαρτυριάρης Βλαδίμηρος και η νέα δραχμή του Αλέξη


Του Θανάση Μαυρίδη

Είναι σκυλιά οι Γερμανοί; Πόσο μαρτυριάρης είναι ο Βλαδίμηρος; Τι σχέση έχει η Ελλάδα με την Αφρική; Και είναι αλήθεια -να μην βάλω τώρα τις φωνές- ότι δεν έχουμε εκτυπωτικό μηχάνημα για να τυπώσουμε δραχμές; Μιλάμε για τέτοια κατάντια; Τι διάολο σχεδίαζαν με την κατάληψη του Νομισματοκοπείου; Θα έμπαιναν μέσα και τι θα έκαναν; Θα έψηναν τυρόπιτες;

Κάπως έτσι γράφεται η Ιστορία. Ένα πρόεδρος που οι Γάλλοι δεν θέλουν να σκέφτονται καν ότι είναι ο δικός τους πρόεδρος, ο πρόεδρος Ολάντ, μιλάει σε δύο δημοσιογράφους κι εκείνοι βγάζουν βιβλίο και απειλούν να σαρώσουν όλα τα γνωστά δημοσιογραφικά βραβεία. Προς το παρόν, όμως, επιβεβαιώνουν αυτό που τόσο καιρό γνωρίζαμε: Ο Αλέξης, ο δικός μας Αλέξης, ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε την Ελλάδα στην δραχμή! Ήξερε που θα οδηγούσε η περήφανη διαπραγμάτευση. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ήταν ο τρελός του χωριού. Ό,τι έκανε το έκανε σε γνώση του προέδρου Αλέξη. Ο οποίος -πρόεδρος Αλέξης- ζήτησε από τον Βλαδίμηρο Πούτιν να τυπώσει δραχμές στην Μόσχα, επειδή στην Αθήνα δεν είχαμε εκτυπωτική μηχανή. Δηλαδή, έτσι και είχαμε θα ήμασταν ήδη στην δραχμή…

Διαβάζουμε προσεκτικά από τα χτεσινά ρεπορτάζ σημεία από το βιβλίο. Κρατήστε  το απόσπασμα που ακολουθεί στο αρχείο σας. Θα χρειαστεί σύντομα να το ανασύρετε.

Το κρίσιμο σημείο που αφηγούνται οι δύο συγγραφείς είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Michel Sapin τηλεφώνησε στον Hollande και του είπε, ωμά, ότι οι Γερμανοί θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη. Ο διάλογος που γράφουν είναι ο εξής: