Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Γκρίζα ζώνη τα νησιά του Αιγαίου για την Ελλάδα...


Το σχετικό ηχητικό απόσπασμα είναι απο την συνέντευξη του Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δημ. Καζάκη στο "Ράδιο Αρμονία 103,2 FM"  Σάμου την 5η Σεπτεμβρίου 2016

***
Του Δημήτρη Καζάκη

Μια απλή περιοδεία στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου δίπλα στις τουρκικές ακτές, σου προσφέρει την πραγματική εικόνα μιας τραγικής κατάστασης. Τα νησιά αυτά, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος έως τα Δωδεκάνησα που δέχτηκαν και δέχονται τον κύριο όγκο των πληθυσμιακών ροών από την Τουρκία, ουσιαστικά είναι πια μια γκρίζα ζώνη για την Ελλάδα.

Τι σημαίνει γκρίζα ζώνη; 
Γκρίζα ζώνη είναι μια περιοχή με αμφισβητούμενη κυριαρχία, ή τουλάχιστον με αδιευκρίνιστη δικαιοδοσία. Αυτό συνέβαινε και συμβαίνει - τουλάχιστον από την εποχή των Ιμίων το 1996 - σε πολλές από τις βραχονησίδες του Αιγαίου. Η Τουρκία με τετελεσμένα αρνείται να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε πλήθος βραχονησίδων.

Από τη μεριά τους οι κυβερνήσεις της Ελλάδας απάντησαν όλα αυτά τα χρόνια με ένα "μορατόριουμ" κυριαρχίας. Με άλλα λόγια η επίσημη Ελλάδα απέχει από την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στις αμφισβητούμενες περιοχές, προκειμένου η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις. Με τους μεγάλους εταίρους και συμμάχους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να ασκούν πιέσεις για μεγαλύτερο ενδοτισμό της Ελλάδας.
Φυσικά, όποιος δεν είναι φύσει και θέση ραγιάς, γνωρίζει ότι ποτέ στην ιστορία για κανένα κράτος ή έθνος στον κόσμο δεν βγήκε σε καλό ο ενδοτισμός. Έτσι φτάσαμε πλέον στο Αιγαίο οι περιοχές αμφισβητούμενης κυριαρχίας, είτε δικαιοδοσίας να αφορούν πλέον και στα μεγάλα κατοικημένα νησιά πλησίον της τουρκικής ακτής.

Είναι (πλέον) ο Νίκος Παππάς το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα;

Γράφει ο Insider

Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση είχε επιλέξει το θέμα των αδειών ως το κορυφαίο ζήτημα της (νέας) ρητορικής της. Είχε χειρουργικά κατασκευάσει τους εχθρούς της (καναλάρχες), είχε προσδιορίσει τον στόχο της (καταπολέμηση της διαπλοκής), είχε επιμελώς φτιάξει το σενάριο (με την διαπλοκή να προσέρχεται στα ράντζα και τις χημικές τουαλέτες του κ. Κρέτσου) έχοντας επικοινωνιακά επενδύσει σε αυτό.
Όταν μάλιστα κατάφερε να παρουσιάσει ως τίμημα για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες το ποσό των 246 εκ. ευρώ, θεώρησε ότι η κοινωνία θα πιστέψει το καλογραμμένο παραμύθι του κ. Παππά, πανηγυρίζοντας μαζί της επειδή “για πρώτη φορά αποκαθίσταται η νομιμότητα”, “επιτέλους κάποιος έκλεισε το μέγκα” και το παιδί “τα πήρε χοντρά από την διαπλοκή για τα κανάλια”...

Στην Ελλάδα όμως, τα “θαύματα” κρατούν μόλις λίγες ώρες. Το αφήγημα αυτό θα μπορούσε να αναδειχθεί στην ΔΕΘ ως μια ιστορία επιτυχίας της Κυβέρνησης Τσίπρα. Κάτι για το οποίο θα μπορούσαν στο καφενείο να σηκώσουν κεφάλι οι πιστοί ψηφοφόροι του Αλέξη. “Το παιδί, μπορεί να μην τα κατάφερε με την διαπραγμάτευση και την οικονομία, αλλά έβαλε την διαπλοκή να πληρώσει”. Τόσο απλά.

Ενώ πανηγυρίζουν στη Θεσσαλονίκη, χαρίζουν δισεκατομμύρια στην ευρωμαφία...


12.09.2016 Συνέντευξη Ν.Χουντή - Κανάλι 1 Πειραιά

***
Κ. δικαστές και εισαγγελείς, ιδού το έγκλημα μπροστά στα μάτια σας και ομολογημένο! Τι περιμένετε για να ασκήσετε διώξεις προς κάθε κατεύθυνση με βάση το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα περί εσχάτης προδοσίας;

Του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Τη στιγμή που τα πανηγύρια στη Θεσσαλονίκη καλά κρατούν για τα 246 εκατομμύρια που θα εισπραχτούν από τη διανομή των τηλεοπτικών αδειών, γαρνιρισμένα με ολίγη από «καπολέμηση» της διαπλοκής και «δίκαιη ανάπτυξη», νέο μείζον πολιτικό και -συνάμα- ποινικό ζήτημα εσχάτης προδοσίας, προκύπτει για την συγκυβέρνηση των νεοδωσιλόγων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την αποκάλυψη, ότι πέραν της σκλήρυνσης του κατοχικού καθεστώτος με την εφαρμογή του νέου (τρίτου στη σειρά) μνημονίου, τουλάχιστον 6 δις ευρώ αποτέλεσαν το λάφυρο των δανειστών, εξ αιτίας της «σκληρής» διαπραγμάτευσης των δωσίλογων με τους ευρωμαφιόζους.

Το νέο αυτό έγκλημα διαπράχθηκε «δια χειρός» Τσακαλώτου στο Eurogroup του Μαΐου 2016, όπου οι ελληνόφωνοι τοποτηρητές του ευρωπαϊκού νεοναζισμού (με τα πιο γκανγκστερικά "ever" χαρακτηριστικά), συναποδέχτηκαν τη διαγραφή οφειλών του ευρωσυστήματος προς την Ελλάδα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -γνωστών ως SMPs και ANFAs-, τα οποία οι δανειστές, στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, είχαν δεσμευθεί ρητά, ότι θα τα επέστρεφαν στο ελληνικό δημόσιο. Με βάση αυτή τη συμφωνία, είχαν ήδη επιστρέψει 2 δισ. ευρώ το 2013 και αναμενόταν η επιστροφή πολλών ακόμα δισ. για τα επόμενα χρόνια.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Πιέρ Μοσκοβισί σε απάντηση ερώτησης του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή, σχετικά με το τι θα γίνει με τα κέρδη αυτά, που ακόμα οφείλονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα αν «υπάρχει η πρόθεση να επιστραφούν άμεσα οι εκκρεμούσες εισπράξεις από τα SMPs και τα ANFAs».