Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.ΠΑ.Μ. - Ο Δ.Καζάκης στην ΕΡΤ στις 16 Σεπ 2015

Ενότητα με face control δεν μπορεί να προκύψει


Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Η Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη, προϊόν διάσπασης του Σύριζα είναι πλέον γεγονός. Δεν έφτανε η πλήρης μεταστροφή και συνθηκολόγηση του κ. Τσίπρα με τους δανειστές και η υπογραφή του 3ου μνημονίου. Έπρεπε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο πρώην πρωθυπουργός, για να διαφοροποιηθεί η πλευρά του Αριστερού Ρεύματος στον Σύριζα. Οι ευθύνες βέβαια του κ. Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας, καθ’ όλη την διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης, όπως και όλων αυτών που ανήκαν στον Σύριζα και συντάσσονται σήμερα στην Λαϊκή Ενότητα, είναι πολλές και σημαντικότατες, αφού συντέλεσαν απόλυτα στο να βρεθεί η χώρα και ο λαός της στην πιο δύσκολη κατάσταση από την αρχή της κρίσης.

Ουσιαστικά δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όλους αυτούς. Απέδειξαν με την στάση τους και τον φτηνό τακτικισμό τους, αφ’ ενός την ασυνέπεια στον αγώνα κατά των μνημονίων και του καθεστώτος κατοχής, αφ’ ετέρου ότι προτεραιότητα και μέλημά τους ήταν να μην χρεωθούν οι ίδιοι την αποτυχία του Σύριζα. Γνωρίζοντας ουσιαστικά την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, γνωρίζοντας τις προθέσεις και την προδοσία στο δημοψήφισμα της ηγετικής ομάδας του κόμματός τους, προτίμησαν να διατυμπανίζουν μεν την διαφωνία τους, αλλά να προσφέρουν την στήριξή τους στο όνομα της ενότητας του κόμματος και της αριστεράς. Αν δεν τους χαρακτηρίσεις αναντίστοιχους με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, το λιγότερο τους ονοματίζεις πολιτικά δειλούς.

Ψήφισε κι εσύ τον εκτελεστή σου… Μπορείς!


Αφού κατέστρεψαν και πρόδωσαν τη χώρα, τώρα ζητάνε να τους εμπιστευτούμε! 
Όταν η ψήφος γίνεται σφαίρα στην καρδιά της δημοκρατίας. Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο...

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Βρισκόμαστε λίγα εικοσιτετράωρα πριν την 20η Σεπτεμβρίου, πριν την 3η καταφυγή στις κάλπες μέσα σε 9 μόλις μήνες. Και αυτές οι τελευταίες εκλογές είναι, αν μη τι άλλο, μία πολιτική παρωδία, μία φαρσοκωμωδία, μέσω της οποίας ξευτελίζεται στον απόλυτο βαθμό η διαδικασία της εκλογής, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία (αυτή η χιλιοβασανισμένη Ελληνική Δημοκρατία).

Διανύοντας μία πολύ ιδιαίτερη χρονική περίοδο, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αναδείξουν εκείνους που θα «κυβερνήσουν» την χώρα. Εκείνους που έχουν απωλέσει και το τελευταίο «φύλλο συκής», που αποτελούν τον ορισμό της αναξιοπιστίας και της ανικανότητας, αλλά και που δεν διαθέτουν πλέον ούτε ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας. Κι αυτό επειδή θρασύτατα μετέχουν στην ύστατη δημοκρατική διαδικασία της εκλογής, χωρίς να διαθέτουν πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, αλλά ξεδιάντροπα και ωμά συνομολογούν ότι θα είναι διαχειριστές ενός τρίτου μνημονίου, δηλαδή ενός προγράμματος που έφτιαξαν άλλοι για την χώρα, που είναι ακατάλληλο έως επικίνδυνο για την ίδια τη χώρα και τους πολίτες και που, κατά ομολογία των «κατασκευαστών» του είναι η φυσική συνέχεια των αποτυχημένων προηγούμενων μνημονίων.

15-9-2015 ο Δημήτρης Καζάκης στο δελτίο του ENATV

ΠΗΓΗ: ena tv
Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ εξηγεί το σχέδιο εξόδο απ΄την φυλακή του ευρώ και την ασφαλή μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, πράγμα που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Τηλεόραση ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 15-09-15

Οι εννιά (9) βασικές προγραμματικές διαφορές μεταξύ του ΕΠΑΜ και της ΛΑΕ


Του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Πολλοί φίλοι -εξ αιτίας της αυτόνομης καθόδου του ΕΠΑΜ στις εκλογές και της μη επίτευξης συμφωνίας με τη "Λαϊκή Ενότητα" (ΛΑΕ) του κ. Λαφαζάνη- μας ερωτούν ποιες είναι οι προγραμματικές διαφορές του Μετώπου με τη ΛΑΕ κι αν αυτές είναι τόσο σημαντικές ώστε να αποτραπεί μια κοινή κάθοδος στις εκλογές. 

Μολονότι αυτές υπάρχουν, στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία μιας ευρύτατης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας με ορίζοντα την κυβερνητική εξουσία, προκειμένου να σταματήσουμε έμπρακτα τον κατήφορο που ακολουθεί η χώρα, δεν ετέθησαν προαπαιτούμενα. Επίσης, ούτε έγινε συζήτηση επί αυτών των διαφορών, αυτές όμως όντως είναι υπαρκτές και είναι σημαντικές.

Για κάθε καλόπιστο υπάρχει -κατ’ αρχή- μια «δημιουργική»(;) ασάφεια στις τοποθετήσεις της ΛΑΕ.

Στόχος τους, λένε, είναι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Δεν απαντούν όμως καθόλου στο πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς η χώρα να εξακολουθεί να ματώνει. Έτσι, οι προτάσεις τους για το χρέος και το νόμισμα περισσότερο ως ευχολόγιο ακούγονται παρά ως μια πραγματικά ρηξικέλευθη πρόταση διεξόδου.