Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Απόδειξη ότι λιάζονται είναι το ότι... εξατμίζονται! (VIDEO) και μία πρόταση απο τον Δημ. Καζάκη


«Πού πάνε οι πρόσφυγες, κυρία Χριστοδουλοπούλου;» 
«Δεν ξέρω, εξαφανίζονται»... 
Και μια ομολογία: "Εγώ ελέγχω (βλ. διευκολύνω) την είσοδο και όχι την έξοδό τους"...
Απόρησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου γιατί έβαλαν τα γέλια κάποιοι από. τους συμμετέχοντες στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό χθες, μετά από έναν σύντομο διάλογό της με τον Γιώργο Καμίνη.
Αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Δεν κατάλαβα με πoιο επιχείρημα μας λέει η κυρία υπουργός ότι οι μετανάστες παραμένουν για λίγο και φεύγουν. Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει;».
«Στατιστικά το βλέπουμε» απάντησε η κα Χριστοδουλοπούλου.
«Πού πάνε, κυρία υπουργέ;» επέμεινε ο Γιώργος Καμίνης.
«Στην Ευρώπη» του απάντησε.
«Πώς πάνε;» ξαναρωτά ο δήμαρχος Αθηνών.
«Δεν το ξέρω αυτό [μικρή παύση]. Απλά εξαφανίζονται» απάντησε, για να ακολουθήσουν δυνατά γέλια.
«Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Πώς να το ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο» πρόσθεσε η υπουργός.

Ιερώνυμος: Δίνω στο κράτος την εκκλησιαστική περιουσία για αξιοποίηση


Για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, μαζί με το Δημόσιο, ώστε να μειωθεί το χρέος μίλησε λίγες ώρες πριν το Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας από το κράτος έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε δεν μιλά για πώληση αλλά για αξιοποίηση της περιουσίας με στόχο τη μείωση του χρέους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έστειλε μήνυμα και στην Μέρκελ: Δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ότι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Πηγή:http://www.toxwni.gr/ellada/item/48521-ieronymos-dino-sto-kratos-tin-ekklisiastiki-periousia-gia-aksiopoiisi

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Αξιοσημείωτη κατα την γνώμη μας η απουσία οποιουδήποτε σχολίου απο μέρους της "αντιμνημονιακής εφημερίδας" σχετικά με το θέμα...

Σχόλιο του Δημ. Καζάκη για το θέμα:


Επίπεδο

Toυ Γιάννη Μακριδάκη

Α. Τσίπρας: «παραμένουν, βεβαίως, τέσσερα σημεία διαφωνίας στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Θέλω να είμαι σαφής: Δεν πρόκειται εδώ για αδυναμία τεχνικής προσέγγισης αλλά για πολιτική διαφωνία, που, όμως, όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων στο βαθμό που αναγνώριζαν και εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι ο συμβιβασμός που επιδιώκουμε θα σέβεται τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Ιανουάριο»

Αυτές είναι οι διαφορές μεταξύ δεξιάς και επενδυτικής αριστεράς. Η διεκδίκηση λίγης αλυσίδας παραπάνω στα πόδια και η εκποίηση του πραγματικού πλούτου, δηλαδή των αρχέγονων αγαθών κοινοκτημοσύνης όλων των πλασμάτων, στο όνομα του “Λαού”.

Τα σύγχρονα ζητήματα του οικοσυστήματος (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου φυσικά, ως φυσικό ον) είναι πολύ προχωρημένα και πολύ φιλοσοφημένα για τους παρωχημένους και προσκολλημένους στον αδιέξοδο καταναλωτισμό πολιτικούς εκπροσώπους της ανθρωπότητας που απομυζεί το Είναι της καθημερινά και πεθαίνει (αυτοκτονεί) πρόωρα.

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=6540

Αξιολόγηση: η μεταρρυθμιστική μπαλαφάρα (ή πως διέλυσαν τον Δημόσιο τομέα)


Μπορεί η αριστερή μας κυβέρνηση να πάγωσε τα πλάνα τού Κυριάκουλα αλλά φαίνεται ότι η ιδέα τής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρεσιών τού δημοσίου παραμένει ζωντανή και, κατά πάσα πιθανότητα, η υλοποίησή της θα επιστρἐψει από την πίσω πόρτα. Πώς αλλοιώς να ερμηνεύσει κάποιος την δήλωση-δέσμευση Βαρουφάκη προς τους "θεσμούς" (με το γνωστό e-mail) περί σύνδεσης των μισθών με την αποδοτικότητα και περί αξιολόγησης και κινητικότητας των εργαζομένων; Και ποιό άλλο συμπέρασμα να βγάλει κανείς από την δήλωση Κατρούγκαλου ότι "είμαι υπέρ ενός συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα συνδέεται με την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Γιατί να μη δώσω στους τρεις καλύτερους από τους δέκα κάτι παραπάνω;" ή την άλλη δήλωσή του ότι "θα προωθηθεί η αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα όχι ως φερετζές απολύσεων όπως η προηγούμενη αλλά ως εργαλείο αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση";

Σχόλιο εν παρενθέσει: Κατά την άποψή μου, δεν τίθεται ζήτημα να πάρουν "οι τρεις καλύτεροι από τους δέκα κάτι παραπάνω" αλλά να πάρουν οι υπόλοιποι εφτά κάτι παρακάτω. Διάβολε, δημοσιονομικό μέτρο είναι η αξιολόγηση, οικονομία επιδιώκει. Εξ ου άλλωστε και οι διαθεσιμότητες. Κλείνει η παρένθεση.