Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Κραυγή απ’ την Ήπειρο!


του Βασίλη Παπαρούνα

Ήρθαν πάλι. Ενημέρωση πάλι. Ήρθαν να μας εξημερώσουν. Να μας πείσουν. Αυτή τη φορά στη Θεσπρωτία. Δεν φταίνε αυτοί.

Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Και φαντάζομαι ,ότι την κάνουν με το αζημίωτο.

Εμείς φταίμε, οι Ηπειρώτες. Φταίει ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι, που τους δίνουν βήμα και τους καλοδέχονται. Τους παραχωρούν δημοτικές αίθουσες και τους κάνουν τεμενάδες. Κάνουν τον αβανταδόρο και τους παρακαλούν να ‘ρθουν, για να καταστρέψουν τον τόπο μας. Υποστηρίζουν τις εταιρείες με απίστευτο ζήλο και απαξιώνουν, χωρίς συζήτηση, τους μόνιμους κατοίκους. Και κατά έναν περίεργο τρόπο δεν προβάλλουν τις ημερίδες. Όσο λιγότεροι πολίτες έρθουν τόσο καλύτερα. Είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο και ανεξήγητο να μην θέλουν να μάθουν οι κάτοικοι για «τα καλά» της ανάπτυξης.

Αν τώρα μιλήσουμε για τις διαδικασίες που επιβάλλουν στις ημερίδες, αυτές είναι απαράδεκτες. Ποτέ δεν απαντήθηκε ούτε μία ερώτηση. Τι είναι ετούτο πάλι; Δεν έχει ξαναγίνει. Να αγνοείς τους Δημότες και να χαϊδεύεις τους Ισπανούς!

Γιατί κύριε Περιφερειάρχη; Γιατί κύριοι Δήμαρχοι; Γιατί κύριοι Αιρετοί; Γιατί Ηπειρώτες Βουλευτές; Γιατί έχετε αυτή τη στάση, σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα για τον τόπο μας; Γιατί δεν υπερασπίζεστε τον τόπο μας και ακολουθείτε τις επιταγές της εκάστοτε κεντρικής κυβέρνησης και των συμβούλων τους, που έρχονται να μας πείσουν ότι η Ήπειρος θα είναι ίδια μετά τις έρευνες και τις εξορύξεις πετρελαίων; Όλοι αυτοί οι Αθηναίοι δεν δίνουν δεκάρα για τον τόπο μας.