Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Απο τη συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ. στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015


Αξιοσημείωτα δυναμική  και αισθητή και πάλι η  παρουσία του Ε.ΠΑ.Μ. στην χθεσινή πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε.

Το Ε.Πα.Μ. αντίθετο στη λογική των ηγεσιών  των ομοσπονδιών που συνεχίζουν με 24ωρες απεργίες "τις τουφεκιές στον αέρα"  καλεί όλο τον ελληνικό λαό να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να παλέψει ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα, την οικονομική κατοχή,την υποδούλωση της χώρας σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να παλέψουμε υψώνοντας τείχη θωράκισης κι αντίστασης ενάντια στα σχέδια αποικιοποίησης και ακρωτηριασμού της ίδιας της πατρίδας.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την συμμετοχή του Ε.ΠΑ.Μ.στην πορεία


Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015


Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην Κοραή (μετρό Πανεπιστημίου)

Ο Γ.Γ. ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ:


...//...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, στην στήριξη της τραπεζοκρατίας, στην δήμευση των περιουσιών μέσω της υπερφορολόγησης και κάθε αντεργατικού και αντιασφαλιστικού νόμου που επιβάλλουν οι υποτελείς κυβερνήσεις των μνημονίων, είναι ανάγκη να δοθεί έμπρακτη απάντηση στους δρόμους.

Οι τακτικές των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, και οι διασπαστικές πρακτικές των κομματικών παρατάξεων στον χώρο της εργασίας, πέντε χρόνια τώρα πρόδωσαν κάθε αγώνα των εργαζομένων. Φρόντισαν, για να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι, να μην συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, ικανό να κατακτήσει νίκες στην διαρκή πάλη με το ξενόδουλο κράτος και την εργοδοσία.

Η πρακτική των εικοσιτετράωρων απεργιών για τα μάτια, η αποφυγή του συντονισμού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κοινή αντιμετώπιση της μνημονιακής λαίλαπας, η υπονόμευση της μαζικότητας του συνδικαλιστικού κινήματος, ουσιαστικά έβαλαν πλάτη για να κατοχυρωθεί η διαχρονική επίθεση στον κόσμο της εργασίας.