Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.(VIDEO)

Η Ντίνα Κοέδρου, μέλος του Ε.ΠΑ.Μ και της επιτροπής αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Ίλιον , στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» με τον Νίκο Αγγελίδη και την Βασιλική Χαϊνά, στις 11 Νοεμβρίου 2015.

Ο αγώνας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, δεν αναχαιτίζεται από καμία ΕΛΠΙΔΑ πλέον, καθώς οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ προηγούνται της εξυπηρέτησης του λαού και των αναγκών του. Εδώ μιλάει η λαϊκή βούληση όμως, και αυτό που φωνάζει είναι : 

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑΣ ΕΞΩΣΕΩΝ».

Φυσικά θα είμαστε παρόντες στα Ειρηνοδικεία, κάθε Τετάρτη 3.30 - 5.00 μμ ούτως ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια πλειστηριασμού... ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Δουρόσγουροι και Πασοκοσύριζες


Πριν από 2-3 μέρες, εντοπίσαμε την ακόλουθη ανακοίνωση, της επιτροπής αγώνα κατά των ΧΥΤΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή, η Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε από ενεργούς πολίτες ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, 

Επειδή, αυτή η Επιτροπή πρέπει να μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με την εκάστοτε Κυβέρνηση, τοπική και Περιφερειακή αυτοδιοίκηση αν χρειαστεί,
Επειδή, μπορούμε και θέλουμε να ρίξουμε γροθιά στο μαχαίρι όταν υπονομεύεται η αξιοπρέπειά μας και η ποιότητα της ζωής μας,
Επειδή, πρέπει να μπορούμε να καταγγείλουμε όλους όσους μας κορόιδεψαν ή θα μας κοροϊδέψουν χωρίς δεύτερες σκέψεις,
Επειδή, θέλουμε αγωνιστές που δεν θα διστάσουν να καταγγείλουν και την κ.Δούρου με την ψεύτικη πολιτική της, αλλά και την Κυβέρνηση ανοιχτά και με θόρυβο και όχι με σιωπηλά δελτία τύπου,
Επειδή, ζητάμε ανθρώπους που θα ανέβουν στο βουνό του αγώνα και δεν θα σταματήσουν μέχρι να νικήσουμε,
Επειδή, δεν θέλουμε να υπονομευόμαστε από κανέναν που δεν θέλει να πάει κόντρα στο σύστημα γιατί ωφελείται από αυτό,

Συνταξιοδοτικό: παράμετροι και παρενθέσεις



Είμαι σίγουρος ότι μάθατε πως χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚυΣΚοιΠ) ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις. Μιλάμε για το σχέδιο που στηρίχτηκε στα πορίσματα εκείνης της διαβόητης "επιτροπής σοφών" και περί του οποίου τόσος λόγος γίνεται εδώ και μέρες. Είμαι το ίδιο σίγουρος ότι θα ακούσετε αναλύσεις επί αναλύσεων για το αν και κατά πόσο είναι απαραίτητη η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, για το πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις, για διόρθωση αδικιών και για ό,τι άλλο βάζει ο νους σας.

Το ιστολόγιο δεν μπει στην παγίδα να παίξει με τα νούμερα. Αν και έχω τον τρόπο να χρησιμοποιήσω τους αριθμούς όπως θέλω ώστε να βγάλω τα συμπεράσματα που με βολεύουν (*), εδώ θα μιλήσουμε γενικά και θα επισημάνουμε μερικές παραμέτρους, χωρίς αριθμητικά παραδείγματα.
Παράμετρος πρώτη. Το "Μνημόνιο συνεννόησης για τριετές πρόγραμμα του ΕΜΣ" (Ν. 4336/2015, άρθρο 3, παράγραφος Γ, εδάφιο 2.5.1) αναφέρει, μεταξύ άλλων: "Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012, εάν εφαρμοστούν πλήρως, θα βελτιώσουν σημαντικά τη μακροπρόθεσμη διατηρησιμότητα του συνολικού συνταξιοδοτικού συστήματος". Αυτό σημαίνει πως η αριστερή μας κυβέρνηση αναγνωρίζει την αξία όλων των αντιλαϊκών μέτρων που είχαν πάρει οι προκάτοχοί της (Λοβέρδος, Βρούτσης και λοιποί) και τα οποία κάποτε κατάγγελε εντός και εκτός βουλής, δείχνει δε πρόθυμη να τα εφαρμόσει πλήρως.

«Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά».

«Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟ.ΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά».  Με αυτό το σύνθημα, εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ και αλληλέγγυοι τους μετά την σημερινή μαζική και δυναμική κινητοποίησή τους κατάφεραν να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό για την εκποίηση του οικοπέδου.

Μία μάχη κερδήθηκε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται! Η διαδικασία του πλειστηριασμού συνεχίζεται την άλλη Πέμπτη.

«Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με πρόταγμα τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια γεγονός που το καθιστά ως το πιο ρεαλιστικό παράδειγμα πως η εργατική χειραφέτηση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους» 
τονίζει η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως 

Όταν το δουλεμπόριο ανθεί ως φιλανθρωπική επιχείρηση


Του Δημήτρη Καζάκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση περί σύγχρονης δουλείας,  απο τον Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη   [εκπομπή 26ης Νοεμρίου 2015, στο e-roi.gr]




Θέλεις να γίνεις δουλέμπορος; Θέλεις να κάνεις καριέρα στο εμπόριο ανθρώπινων ψυχών, αλλά και οργάνων; Ε, δεν έχεις παρά να στήσεις μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και να βγεις στο σαφάρι για πρόσφυγες, ή λαθραίους μετανάστες. Μη φοβάσαι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας έλεγχος. Θυμήσου ότι ο ίδιος ο Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης ζήτησε τη συνδρομή σου στη διαχείριση του προβλήματος. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για έναν δουλέμπορο;

Κι έτσι δεν έχεις παρά να έρθεις ως "εθελοντής" σε ένα από τα ελληνικά νησιά και να στήσεις τη δική σου επιχείρηση διάσωσης από την θάλασσα. Με το πρώτο, αρχίζεις τη φασαρία. Βγαίνεις στο διαδίκτυο και καταγγέλλεις τις ελληνικές αρχές, το λιμενικό, τις συνθήκες. Έτσι κι αλλιώς το ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο. Κανένας έλεγχος, κανένας συντονισμός, καμιά λογοδοσία, κανένα σχέδιο. Τα πάντα χύμα στο κύμα. Αληθινό σαφάρι.

Με την φασαρία πετυχαίνεις, πρώτο, να γίνεις υπολογίσιμη ΜΚΟ και υποψήφια χρηματοδότησης. Δεύτερο, να μαζέψεις χρήμα μέσω crowd funding και εισφορών από αφελείς. Τρίτο, να βρεις αρκετούς ανύποπτους εθελοντές για να λειτουργήσουν ως βιτρίνα. Άλλωστε η ανοησία περισσεύει, η ιδεοληψία το ίδιο, όπως και η φιλανθρωπία, που για τους πλείστους είναι ταυτόσημη με τη ζωοφιλία.