Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά».

«Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟ.ΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά».  Με αυτό το σύνθημα, εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ και αλληλέγγυοι τους μετά την σημερινή μαζική και δυναμική κινητοποίησή τους κατάφεραν να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό για την εκποίηση του οικοπέδου.

Μία μάχη κερδήθηκε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται! Η διαδικασία του πλειστηριασμού συνεχίζεται την άλλη Πέμπτη.

«Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με πρόταγμα τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια γεγονός που το καθιστά ως το πιο ρεαλιστικό παράδειγμα πως η εργατική χειραφέτηση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους» 
τονίζει η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως 

«το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ.έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια του εργατικού και κοινωνικού αγώνα με στροφή προς την αυτοδιαχείριση της παραγωγής πέραν των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και έχει συσπειρώσει όλα τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας εντός κι εκτός Ελλάδας στο πλευρό των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ.»
Εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ ευχαριστεί τους αλληλέγγυους και εξηγεί ποιά είναι τα επόμενα βήματα του αγώνα. Το βίντεο αποτυπώνει το πάθος και τον παλμό της κινητοποίησης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.