Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Nέα Ιωνία 05 11 2014_Νέα αποτροπή πλειστηριασμού...

Πιστοί στο "ραντεβού" μας ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ αποτρέψαμε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας έναν νέο πλειστηριασμό σε ακίνητο συμπολίτη μας...
Με μεγάλη συμμετοχή απο συλλογικότητες, μέλη και αντιπροσωπείες των   Ε.ΠΑ.Μ., ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΝΕΛΛ, ΣΥΡΙΖΑ..., φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (παρών και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας) και απλούς πολίτες, σταθήκαμε για μία φορά ακόμα εμπόδιο στα σχέδια του συστήματος και διαδηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να είμαστε ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ και να μην επιτρέψουμε ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ...



ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...


Όλοι μαζί συνεχίζουμε για μια ακόμα νίκη... 
Η συλλογική δράση, η συσπείρωση δυνάμεων 
και η ενότητα στη πράξη, τους  φοβίζει...

Ο Δημήτρης Καζάκης στο e-roi (5 Νοεμβρίου 2014)

Όταν το σύστημα πιέζει για “συναίνεση”


Του system failure

Το νέο σίριαλ που παίζεται κατά κόρον από τα συστημικά μίντια τις τελευταίες μέρες, είναι η Τουρκική προκλητικότητα τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο Αιγαίο. Η Τουρκική προκλητικότητα είναι βεβαίως πραγματική, αλλά δεν είναι κάτι το καινούργιο. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως εξυπηρετεί τα σχέδια του συστημικού κατεστημένου που πιέζει το αντι-μνημονιακό μπλοκ και κυρίως την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συναινέσουν με την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της καταστροφής ώστε να μην διακοπεί το πείραμα στην Ελλάδα.

Το συστημικό κατεστημένο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, στοχεύοντας τους "ανεύθυνους" ψηφοφόρους που δεν θα στηρίξουν την παρούσα κυβερνητική συμμαχία, η οποία παρουσιάζεται πλέον ως η μόνη κατάλληλη και ικανή να ανταπεξέλθει σε μια γενικευμένη κρίση τύπου Ιμίων.

Ο δεύτερος στόχος ήταν βεβαίως πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και τα πατριωτικά ανακλαστικά των βουλευτών της πατριωτικής Δεξιάς που βρίσκονται στο αντι-μνημονιακό στρατόπεδο, οι οποίοι αναμένεται να πιεστούν περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς τον Φεβρουάριο, απειλούμενοι να στιγματιστούν εξίσου ως "ανεύθυνοι" και ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, αν δεν ψηφίσουν τον οποιονδήποτε προτεινόμενο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.

Τραπεζική ένωση: «Γη και ύδωρ» στις τράπεζες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από χθες 4 Νοεμβρίου 2014, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανέλαβε πλήρως εποπτικές λειτουργίες και αρμοδιότητες στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ), κάνοντας πράξη τη μεγαλύτερη διεύρυνση της εξουσίας της από την υιοθέτηση του ευρώ. Ο ΕΕΜ αναλαμβάνει την αποκλειστική εποπτεία των 120 μεγαλύτερων τραπεζών της ζώνης του ευρώ.

Όπως ακριβώς ανακοινώνεται από την ΕΚΤ, «ο ΕΕΜ είναι ένα νέο σύστημα τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει την ΕΚΤ και τις εθνικές εποπτικές αρχές των συμμετεχουσών χωρών.
Οι βασικοί του σκοποί είναι:
"Η διαφύλαξη της ασφάλειας και της ευρωστίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής ολοκλήρωσης και σταθερότητας, και η διασφάλιση συνεπούς εποπτείας".
Όπως είναι κατανοητό, η τραπεζική ένωση, αφορά την προστασία και τη μονομερή διάσωση των συστημικών τραπεζών, αυτών δηλαδή που στηρίζουν την ζώνη του ευρώ, έναντι οποιασδήποτε απαίτησης.

Πιο συγκεκριμένα από χθες 4/11/2014:

1. Όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τον ΕΕΜ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα προχωρά σε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, αφού πρώτα εφαρμοσθεί το γνωστό «bail in» ή αλλιώς κούρεμα καταθέσεων.