Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Όταν το σύστημα πιέζει για “συναίνεση”


Του system failure

Το νέο σίριαλ που παίζεται κατά κόρον από τα συστημικά μίντια τις τελευταίες μέρες, είναι η Τουρκική προκλητικότητα τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο Αιγαίο. Η Τουρκική προκλητικότητα είναι βεβαίως πραγματική, αλλά δεν είναι κάτι το καινούργιο. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως εξυπηρετεί τα σχέδια του συστημικού κατεστημένου που πιέζει το αντι-μνημονιακό μπλοκ και κυρίως την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συναινέσουν με την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της καταστροφής ώστε να μην διακοπεί το πείραμα στην Ελλάδα.

Το συστημικό κατεστημένο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, στοχεύοντας τους "ανεύθυνους" ψηφοφόρους που δεν θα στηρίξουν την παρούσα κυβερνητική συμμαχία, η οποία παρουσιάζεται πλέον ως η μόνη κατάλληλη και ικανή να ανταπεξέλθει σε μια γενικευμένη κρίση τύπου Ιμίων.

Ο δεύτερος στόχος ήταν βεβαίως πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και τα πατριωτικά ανακλαστικά των βουλευτών της πατριωτικής Δεξιάς που βρίσκονται στο αντι-μνημονιακό στρατόπεδο, οι οποίοι αναμένεται να πιεστούν περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς τον Φεβρουάριο, απειλούμενοι να στιγματιστούν εξίσου ως "ανεύθυνοι" και ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, αν δεν ψηφίσουν τον οποιονδήποτε προτεινόμενο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.

Ο τρίτος στόχος σε πολιτικό επίπεδο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πιέζεται να συναινέσει τουλάχιστον στα εθνικά θέματα και ταυτόχρονα κατηγορείται ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας ζητώντας συνεχώς εκλογές. Τα εθνικά θέματα βεβαίως, συνδέονται ως δια μαγείας με τη συναίνεση προς την κατεύθυνση της παρούσας καταστροφικής πολιτικής και του ζητήματος του χρέους.

Φυσικά, ο τελικός σκοπός είναι να συρθεί η Αριστερά σε συνεχείς υποχωρήσεις και να αναγκαστεί να συναινέσει σε μια πιθανή κυβέρνηση "ειδικού σκοπού", η οποία θα πλασαριστεί ως εγγυητής της ασφάλειας της χώρας και της εθνικής ενότητας, αλλά ο απώτερος σκοπός της θα είναι η συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών και ολοκλήρωσης του Ελληνικού πειράματος.

Παράλληλα, ο Χαρδούβελης έστειλε μήνυμα αλά Ντάισελμπλουμ (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/10/blog-post_16.html) εντός συνόρων μέσα από την εκπομπή του Πρετεντέρη, προδικάζοντας ότι και μια πιθανή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αναγκαστεί να συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Η Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να τελειώσει κανονικά τη θητεία της η τωρινή κυβέρνηση, αλλά στέλνει παράλληλα και τα ανάλογα μυνήματα εντός και εκτός συνόρων μέσω των "υπαλλήλων" της, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθεί αλλαγή της παρούσας καταστροφικής πολιτικής που θέλει να επεκτείνει σε όλη την Ευρώπη στα πρότυπα του Ελληνικού πειράματος, καθώς βλέπει ότι αυξάνονται όλο και πιο πολύ οι πιθανότητες μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Η μόνη διέξοδος από τον ασφυκτικό κλοιό της Ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης οικονομικής αυτοκρατορίας, θα ήταν μια γενική και ταχεία άνοδος της Αριστεράς και των αντι-νεοφιλελεύθερων δυνάμεων στην Ευρώπη. Ήδη τα μηνύματα από την Ισπανία με το Podemos (http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/proto-komma-podemos-se-dimoskopisi-tis-el-pais), ένα κίνημα βγαλμένο από τον κόσμο στις πλατείες και όχι από ολιγομελείς ομάδες σε γραφεία πίσω από κλειστές πόρτες, καθώς και από την Κροατία (http://tvxs.gr/news/kosmos/dimioyrgoyn-syriza-stin-kroatia), είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.