Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τα Πετροδολάρια του ISIS

Tου Μωϋσή Λίτση

Πως και από ποιους χρηματοδοτείται το Ισλαμικό Κράτος. Ο ύποπτος ρόλος των μοναρχιών του Περσικού Κόλπου και της Τουρκίας

Λαθρεμπόριο πετρελαίου και αρχαιοτήτων, εκβιασμοί και λύτρα αλλά και δωρεές…από τα πλούσια κράτη του Περσικού Κόλπου είναι μερικές από τις πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους. Το ΙΚ άλλωστε έχει τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες, καθώς ελέγχει πλέον μία περιοχή στην οποία κατοικούν 8-10 εκατ. άνθρωποι και έχει στρατολογήσει στις τάξεις του περί τους 100.000 μαχητές τους οποίους πρέπει να πληρώνει…

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο για το οποίο ούτως ή άλλως εξακολουθεί να χύνεται άπλετο αίμα στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Όπως έγραφαν πρόσφατα και οι «Financial Times», «το πετρέλαιο είναι ο μαύρος χρυσός που χρηματοδοτεί τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους-κινεί την πολεμική του μηχανή, παρέχει ηλεκτρισμό και δίνει τη δυνατότητα στους τζιχαντιστές να διαθέτουν ένα σοβαρό ατού κατά των γειτόνων τους».

FT: Η Ευρώπη απειλεί με έξωση της Ελλάδας από τη Σένγκεν



Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΕΕ θα προειδοποιήσει την Αθήνα για αυτό το ενδεχόμενο. «Αρκετοί Ευρωπαίοι υπουργοί και αξιωματούχοι βλέπουν την απειλή για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ως το μόνο μέσο για να πείσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του και να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια για το θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η αδύναμη διοίκηση της Ελλάδας έχει δεχθεί περισσότερους από 700.000 πρόσφυγες αυτό το έτος τονίζουν οι FT και σχολιάζουν ότι δεδομένου του μεγέθους της κρίσης, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι εξοργισμένοι από την άρνηση της Αθήνας να δεχθεί τη βοήθεια από την Frontex καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΕ, όπως επίσης και από την αποτυχία της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς χορήγησης ασύλου. 

Μάλιστα κατά το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες, οι υπουργοί Εσωτερικών που θα συναντηθούν την Παρασκευή, πρόκειται να απευθύνουν σαφή προειδοποίηση στην Ελλάδα, ότι θα ληφθούν δραστικά μέτρα εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει δράση για το ζήτημα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. 

Εκδήλωση: Το Μνημόνιο και οι Επιπτώσεις του στην Υγεία

Το Ε.ΠΑ.Μ. Κοκκινιάς-Κορυδαλλού σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Το Μνημόνιο και οι Επιπτώσεις του στην Υγεία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 στις 18:30 στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:


Δημήτρης Καζάκης

οικονομολόγος
Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Δημοσθένης Παπαμεθοδίου

ιατρός νευρολόγος
μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ευαγγελία Χαραλάμπους

δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
μέλος της Νομικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ.

Δημ. Καζάκης για τις τράπεζες: "Πόσο αλήθεια αξίζουν τα κουφάρια;" Ολη η αλήθεια...


Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και την αγορά των μετοχών τους από ξένα funds με ελάχιστο αντάλλαγμα. Ποιά είναι η αλήθεια...
Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα απο την εκπομπή "Στο μικρόφωνο" [01 Δεκ. 2015] του διαδικτυακού σταθμού του Ε.ΠΑ.Μ. e-roi.gr.


[Ενα χαρακτηριστικό "δείγμα γραφής" των δημοσιολογούντων "ειδικών" περί του θέματος ΕΔΩ]


Πως χρησιμοποιούν τις τράπεζες για να "βάλουν χέρι" στον αγροτικό τομέα.

Ακόυστε το  ηχητικό απο την ίδια εκπομπή και διαβάστε ένα διαφωτιστικότατο άρθρο σχετικά με την "Συμβολαιακή Γεωργία-Κτηνοτροφία.



...//...

Συμβολαιακή γεωργία: πεδίον τραπεζικής δόξης λαμπρόν

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και δυο χρόνια περίπου για την τραπεζική συμβολαιακή γεωργία (και κτηνοτροφία). Πρωταγωνιστής σ' αυτό το καινούργιο χρηματοπιστωτικό παιχνίδι αναδεικνύεται η τράπεζα Πειραιώς. Ήταν ένα αναμενόμενο βήμα για τον Μιχάλη Σάλλα, αφού πρώτα καρπώθηκε το κερδοφόρο κομμάτι της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Ήδη, σ' αυτό το παιχνίδι συμμετέχουν καμμιά δεκαπενταριά χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι και καμμιά εκατονπενηνταριά συνεταιρισμοί κι επιχειρήσεις εμπορίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε ολόκληρη την χώρα ενώ τα συνολικά κονδύλια πίστωσης που έχουν χορηγηθεί αγγίζουν το μισό δισ. ευρώ.