Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Συμβαίνει τώρα! Ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη….

Tου Όθωνα Κουμαρέλλα

Άναυδος έχει μείνει ο ελληνικός λαός από τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν το ΟΧΙ της περασμένης Κυριακής. Ας δούμε τα γεγο-νότα όπως εξελίχθηκαν και εξελίσσονται:

1. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, όλοι έσπευσαν να ευθυγραμ-μιστούν πίσω από τη νέα «εθνική» γραμμή: Πάση θυσία στο ευρώ!
2. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Τσίπρας εμφανώς έκπληκτος από το συντριπτικό αποτέλεσμα βγήκε -ώρες μετά και πλησιάζοντας μεσάνυχτα- να μας διαβεβαιώσει ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι η μη ρήξη και η με κάθε μέσο και τρόπο παραμονή μας στην ευρωένωση.
3. Εξαπολύθηκε νέο κύμα κατατρομοκράτησης του κόσμου με τη διοχέτευση σεναρίων από επίσημα χείλη περί παράλληλου νομίσματος και ανοίγματος των θυρίδων στις τράπεζες. Παρουσιάστηκε μάλιστα το αναγκαστικό άνοιγμα των θυρίδων ως «προοδευτικό» μέτρο, προκειμένου να «πληρώσουν οι πλούσιοι». Οι χλιαρές διαψεύσεις που ακολούθησαν επέτειναν τη σύγχυση και την αμφιβολία.

ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ;;;



Πηγή:https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Η Ε.Κ.Τ. μας άλλαξε τα ...COLLATERALS...(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)



O ΔΗΜΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ...




ΕΚΤ: Απόφαση ασφυξίας με κούρεμα των collaterals. Τι σημαίνει πρακτικά;

Πηγή:http://www.madata.gr/epikairotita/economy/426730.html

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται πλέον η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα καθώς καλείται να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με έναν ακόμα «πονοκέφαλο» καθώς η ΕΚΤ αποφάσισε σε κούρεμα των collaterals, των ενεχύρων δηλαδή που αποδέχεται η Τράπεζα για να παράσχει ρευστότητα μέσω ELA. Για την ώρα τουλάχιστον διατήρησε αμετάβλητο το όριο του ELA. 

Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για την νομισματική πολιτική και την ισορροπία του ρίσκου στην σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη. Δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία εντός της εντολής της.

Tι είναι τo διπλό ή παράλληλο νόμισμα...(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)


Διπλό νόμισμα σημαίνει παράλληλη κυκλοφορία δύο διαφορετικών νομισμάτων σε μια οικονομία.
Το ένα είναι "σκληρό" υψηλής συναλλακτικής αξίας, ώστε να χρησιμεύει στον αποθησαυρισμό και τη συσσώρευση κεφαλαίου. Ενώ το άλλο είναι "μαλακό" ευτελούς αξίας που χρησιμεύει στις εσωτερικές συναλλαγές και τις πληρωμές αμοιβών.

Η πρόταση για την παράλληλη κυκλοφορία ενός εσωτερικού νομίσματος στηρίζεται στην απλή λογική του όσα ευρώ υπάρχουν σε κυκλοφορία στο εσωτερικό της χώρας, ή εισέρχονται σε αυτή μέσω του εξωτερικού ισοζυγίου να κατευθύνονται αποκλειστικά στην πληρωμή του χρέους και την λειτουργία των τραπεζών ενώ για την πληρωμή όλων των υπόλοιπων υποχρεώσεων του κράτους στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και για τις συναλλαγές μεταξύ των πολιτών να χρησιμοποιηθεί ένα τοπικό νόμισμα είτε σε καθαρή νομισματική μορφή π.χ. μαλακό ευρώ (Geuro), είτε με κάποια μορφή υποσχετικής (IOU), που θα μπορεί να υποτιμάται και να συμβάλει έτσι στην αύξηση της ρευστότητας και στην «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας.