Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ε.ΠΑ.Μ.: Ο λαός σε εγρήγορση και επαγρύπνηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδωσε ένα μεγάλο χτύπημα στις επιλογές της μνημονιακής πολιτικής της απελθούσας κυβέρνησης και των αφεντικών της. Αν και οι εκλογές δεν ήταν προϊόν της κινητοποίησης της κοινωνίας, στοιχείο που θα δέσμευε με αποφασιστικό τρόπο την νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις απαιτήσεις της, το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα απεγκλωβισμού από την υπάρχουσα κατάσταση.

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την νίκη του ελληνικού λαού απέναντι στην διεθνή και ντόπια ολιγαρχία ως το πρώτο βήμα για την πλήρη απεξαρτοποίησή του από τα δεσμά της δουλοπαροικίας του χρέους. Μια νίκη που πρέπει να ενσωματώσει εκ νέου την εγρήγορση την επαγρύπνησή και την κινητοποίησή του ίδιου του λαού, για να αποτραπεί κάθε ψευδεπίγραφη διαπραγμάτευση που θα επιχειρηθεί χωρίς την ενεργή καταλυτική παρέμβαση και συμμετοχή του.

Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να εργάζεται μέσα στον λαό, αποκλειστικά σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι την τελική δικαίωση.

Από το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
27/01/2015

Η πρώτη θετική αντίδραση της νέας κυβέρνησης...


Του Δημήτρη Καζάκη

Η νέα ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη δήλωση που εξέδωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και ότι η δήλωση δεν έχει τη συναίνεση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, η Αθήνα και ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το σκληρό λεκτικό της Δήλωσης στην οποία καταδικάζεται η Ρωσία για τη συνεχή και αυξανόμενη υποστήριξη προς τους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά και από τον θάνατο αμάχων από τις "τυφλές" βολές πυροβολικού στη Μαριούπολη. Παράλληλα, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με σκοπό αυτή να κινηθεί προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ.

Κι όλα αυτά ενώ αποκαλυφθεί από τα διεθνή μέσα η άμεση εμπλοκή παραστρατιωτικών μονάδων του Κιέβου στη σφαγή του πληθυσμού της Μαριούπολης, όπως και μισθοφόροι από τις ΗΠΑ.

Ποιόν τελικά εκπροσωπεί ο Βαρουφάκης;


Tου Δημήτρη Καζάκη

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC μόλις χθες, εις εκ των βασικών του νέου οικονομικού επιτελείου της νέας κυβέρνησης, ο Γ. Βαρουφάκης υιοθέτησε πλήρως μιά από τις πιο αισχρές και ρατσιστικές εκδοχές της προπαγάνδας της Μέρκελ και των υπολοίπων εναντίον των Ελλήνων. Δηλαδή, τα δάνεια του μηχανισμού ύψους σχεδόν 240 δις ευρώ επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες προκειμένου να διασωθεί ο Έλληνας.

Στην ερώτηση «πως να πω στους ψηφοφόρους μας ότι πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα για τους Έλληνες;» ο Βαρουφάκης απάντησε ότι θέλει να δηλώσει στους Γερμανούς ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι πληρώσατε αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι πληρώσατε πάρα πολλά. Πληρώσατε 240 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια. Αυτό που δεν αντιληφθήκατε είναι το γεγονός ότι λιγότερα από το 10% αυτών των χρημάτων έφτασαν στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα πήγαν στους πιστωτές, σε μια μαύρη τρύπα χρέους που είναι μη βιώσιμο.»

Ο Βαρουφάκης πρόσθεσε επίσης ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη, στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες «ένα σχέδιο για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος που καταβάλει ο μέσος Γερμανός γι' αυτή τη ελληνική πανωλεθρία, που καταβάλει ο μέσος Σλοβάκος, που είναι φτωχότερος από τον μέσο Έλληνα και ο οποίος καλείται να συνεισφέρει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο.»