Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

σήμερα στο www.e-roi.gr 14:00


Η Τουρκία με την καλυψη του ΝΑΤΟ προκαλεί τη Ρωσία σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη. Κι εμείς με τι ασχολούμαστε;
ΑΚΟΥΣΤΕ σήμερα στο www.e-roi.gr 14:00

Δες και μάθε πώς σου σκάβουν το λάκκο.


Του Δημήτρη Καζάκη

Χρωστάτε στην τράπεζα. Τι θα συμβεί αν κατά τη διάρκεια της εκκρεμότητας βρείτε αγοραστή για την κύρια κατοικία σας και μάλιστα σε τιμή μεγαλύτερη από την οφειλή σας στην τράπεζα; Όχι μόνο η τράπεζα δικαιούται να πάρει το ποσό της οφειλής σας προς αυτήν, αλλά και το 50% του υπολοίπου!

Δηλαδή; Αν π.χ. χρωστάτε στην τράπεζα 50.000 ευρώ με υποθήκη την κύρια κατοικία σας και βρείτε να την πουλήσετε για 80.000 ευρώ, τι θα συμβεί; Η τράπεζα δικαιούται να πάρει όχι μόνο τα 50.000, αλλά και 15.000 ευρώ από το υπόλοιπο ποσό. Κι έτσι ο δανειολήπτης και κάτοχος της πρώτης κατοικίας έχει δικαίωμα να κρατήσει όχι τα 30.000 ευρώ, αλλά μόνο τα 15.000.

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά έτσι θεσμοθετήθηκε με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Ο λόγος; Απλός. Ακόμη ένα νταβατζιλίκι υπέρ των τραπεζιτών. Με έναρξη ισχύος από 1η Ιανουαρίου 2016.

Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα του πολυνομοσχεδίου, που ανάγει σε υπέρτατη ηθική, κοινωνική και πολιτική αξία την ασυδοσία της τράπεζας πάνω στον πολίτη, την περιουσία του, ακόμη και την ίδια την επιβίωσή του.Ο πολίτης-οφειλέτης γίνεται δούλος της τράπεζας.
Το πολυνομοσχέδιο εισάγει ως κριτήριο ρύθμισης των οφειλών του οφειλέτη τις "εύλογες δαπάνες διαβίωσης", οι οποίες αποφασίζονται ετήσια από το υπουργείο οικονομικών μετά από εισήγηση της "ανεξάρτητης" ΕΛΣΤΑΤ. Αυτές καθορίζονται με αδιευκρίνηστα εισοδηματικά κριτήρια κατά ομάδες, χωρίς να εξατομικεύονται οι ανάγκες διαβίωσης, οι τυχόν υλικές στερήσεις, αλλά και οι ανελαστικές δαπάνες του οφειλέτη και της οικογένειάς του.

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος - Ανοίγουν οι πύλες της κόλασης!

Επικίνδυνη κλιμάκωση με την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αερσκάφους 
Ρωσία: Στον Συριακό εναέριο χώρο το Su24 που κατέρριψε η Τουρκία
Η Τουρκία κάνει έκκληση στο ΝΑΤΟ...

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν σήμερα πολεμικό αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορίας που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε στο Reuters τούρκος στρατιωτικός.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία και είναι ένα Su-24.

Το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA και τόνισε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Α. Αλαβάνος : «Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει άμεσα να φύγει, να φύγει με πίσσα και πούπουλα»

Σχέδιο Β - Δελτίο Τύπου

Α. Αλαβάνος : «Η κυβέρνηση  Τσίπρα πρέπει άμεσα να φύγει, να φύγει με πίσσα και πούπουλα»

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό στη Συνδιάσκεψη της ΛΑΕ [21/11/2015]

«Λύπη, ντροπή, ενοχές, παραίτηση, απογοήτευση κυριαρχούν σήμερα στη ψυχή  του κόσμου της Αριστερας  στην Ελλάδα. Όταν από παράδοση ζωγράφιζαν μέσα στην καρδιά τους  την αριστερά με ένα φωτοστέφανο, που εξέφραζε  τον ενθουσιασμό, το όραμα, το παθος, την πίστη , την αθωότητα.

Αυτή την εβδομάδα ο Μειμαράκης  στην Βουλή εξαπέλυσε τις πιο βαριές κατηγορίες ενάντια στην Αριστερά : «μνημονιακή αριστερά», «νεοφιλελεύθερη αριστερά». Δεν έχει επιχειρήματα; Έχει παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που έχουμε εμείς όταν κατηγορούμε τη δεξιά παράταξη ότι μέσα από τα σπλάχνα της  βγήκαν χούντες και ακροδεξιά.

Κι ο πολίτης, τι βιώνει από τη περίφημη «αριστερή» κυβέρνηση: περικύκλωση, ασφυξία, μαρτύρια.:

Χαιρετισμός του Θ. Συμβουλόπουλου (ΕΠΑΜ) στην Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε.

Δελτίο Τύπου

Στην αδήριτη ανάγκη μιας «ευρύτατης συμπόρευσης όλων των φορέων και κινημάτων που αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της ιστορικής συγκυρίας» εστίασε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου  (ΕΠΑΜ) Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, χαιρετίζοντας την πανελλαδική σύσκεψη της «Λαϊκής Ενότητας», το Σάββατο 21/11/2015, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Όπως υπογράμμισε, 
«η υπαγωγή στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις με την άρση της ασυλίας λόγω άσκησης της εθνικής κυριαρχίας, απαιτεί την υιοθέτηση εθνικοαπελευθερωτικών αιτημάτων που πρέπει και μπορούν να αποκτήσουν παλλαϊκό χαρακτήρα». Προς επίρρωση αυτής της αιτίασης, επισήμανε ότι «η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα από το 2012 και μετά την προδοσία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ενέταξε τη χώρα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), έχει μετατραπεί πλέον σε φυσική κατοχή, με αποτέλεσμα να είμαστε μετανάστες στην ίδια τη χώρα μας».
Ο Θ. Συμβουλόπουλος τόνισε ότι «το ΕΠΑΜ πάντα προσέβλεπε σε ισότιμες συνεργασίες» δίνονοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη παλλαϊκής συμπόρευσης. Δεν παρέλειψε δε,  να υπενθυμίσει στο ακροατήριο ότι «σ’ όλες  τις  σημαντικές ιστορικές στιγμές τα αιτήματα ήταν παλλαϊκά και είχαν να κάνουν με την κοινωνική απελευθέρωση, τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία».

Τεχνικό σφάλμα ακύρωσε τις εκλογές αρχηγού στην αγέλη αρπακτικών της ΝΔου


Του Δημήτρη Καζάκη

Η ΝΔ στα καλύτερά της. Τυπικό παράδειγμα των κομμάτων εξουσίας. Τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί που υπόσχονται τι; "Με μένα θα έχουμε την κουτάλα της εξουσίας." Τίποτε άλλο. Ποιά είναι τα μεγάλα, τα κορυφαία ζητήματα με τα οποία αναμετρήθηκαν και αφορούσαν τη τύχη της χώρας; Κανένα. Άλλωστε όλοι τους έχουν εναποθέσει τις τύχες αυτής της χώρας στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον.

Το μόνο που ποθούν είναι η κουτάλα της εξουσίας. Ακόμη κι αν είναι να πεθάνει η χώρα κι ο λαός της κάτω από τα μνημόνια και το καθεστώς κατοχής. Δείτε τους όπως είναι στ' αλήθεια. Η διαφθορά στο απόγειό της. Ποιός είναι πιο δεφθαρμένος; Αυτός που ψηφίζει τέτοιους υποψηφίους, ή αυτός που ψηφίζεται με μόνη υπόσχεση: Εμείς θα φάμε καλά και άσε όλους τους άλλους, μαζί και την πατρίδα, να χαθούνε.

Δημοκρατία; Τι είναι αυτό; Τρώγεται; Αν ναι, τότε θα φάμε καλά. Αν όχι, τότε πάμε να ψηφίσουμε σ' ένα στημένο κόμμα, με στημένους υποψηφίους και μ' ένα τόσο στημένο σύστημα καταμέτρησης που χρειάζεται ιδιωτική εταιρεία για να το καλύψει. 
Και τι ακριβώς ψηφίζουμε; Τη συμμορία που θα ηγηθεί στην λαφυραγωγία του κόμματος και του κράτους.
Κι όταν, ελέω τεχνολογίας και ξένης πρεσβείας, βγει ο αρχηγός, ο πρόεδρος του κόμματος; Τα κεφάλια μέσα. Σε αναμονή της κουτάλας. Όλα τα άλλα τα αποφασίζει ο αρχηγός. Όπως ακριβώς στις αγέλες των αρπακτικών.