Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Μια πόλη μεγέθους Πάτρας χάθηκε τα τελευταία 6 χρόνια χάρις στα μνημόνια...


Του Δημήτρη Καζάκη

Σύμφωνα με τα σημερινά ρεπορτάζ, πορεία με επικεφαλής δύο άμαξες και ένα ανοιχτό αγροτικό που φέρει τον τίτλο «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη», καθώς και μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεών τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, επίσης ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Και τι ζητά; Μα τι άλλο; Το ελάχιστο: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
Το δυστύχημα είναι ότι κι αυτός ο κλάδος αρνείται να αντιληφθεί ότι η διαμαρτυρία δεν βγάζει πουθενά. Που-θε-νά! Αντίθετα οι αδιέξοδες και ανέξοδες επιμέρους διαμαρτυρίες των κλάδων όχι μόνο δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά ενισχύουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.

Και είναι απολύτως σίγουρο ότι ορισμένες κομματικές παρατάξεις στο συνδικαλισμό είναι στρατευμένες ακριβώς σ' αυτό τον σκοπό. Να εμφανιστούν ότι δήθεν διαμαρτύρονται, ενώ στην πράξη προσπαθούν πείσουν τον κόσμο και τους εργαζόμενους ότι δεν γίνεται τίποτε. Εκτός από το να ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους.

Υπ. Εξωτερικών Τσεχίας: «Η πρόταση Ζέμαν δεν συνιστά επίσημη πολιτική»


Τη μεταφορά όσων οικονομικών μεταναστών δεν εξασφαλίζουν άσυλο στις χώρες της Ευρώπης σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά ή σε «άδεια» μέρη της Αφρικής, πρότεινε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, ο Τσέχος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι το ένα τρίτο των προσφύγων που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 και το 2016, ήταν οικονομικοί μετανάστες.

Λίγες ώρες αργότερα όμως η τσέχικη κυβέρνηση «άδειασε» τον Τσέχο πρόεδρο, αφού ο ΥΠΕΞ της Τσεχίας, Λούμπομιρ Ζαοραλεκ, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Η πρόταση του Τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν, να απελαθούν οι οικονομικοί μετανάστες και να μεταφερθούν σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά δεν είναι η επίσημη πολιτική θέση της Πράγας στο ζήτημα του μεταναστευτικού, και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί σε καμία τέτοια πρόταση».

Παρ' όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη έχει περιορισμένη δυνατότητα υποδοχής και πιθανόν στο μέλλον να μην μπορεί να υποδεχθεί άλλους μετανάστες.

Η «πρόταση» Ζέμαν

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης;


Του Γιάννη Παπαδόπουλου-Τετράδη

Δύο λεπτά πρίν τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας χτες, το Στέητ Ντηπάρτμεντ προχώρησε σε μια εξαιρετικά αρνητική έως και επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα δήλωση όταν ρωτήθηκε από Έλληνα δημοσιογράφο «ποια είναι η θέση της Ουάσινγκτον στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης» από τον Έρντογαν.

Η αμερικανική δήλωση έχει θαφτεί στα δευτερεύοντα των ειδήσεων και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αντιδράσει μια μέρα μετά!
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης απάντησε επί λέξει στο ερώτημα του δημοσιογράφου:
«Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν από μακρόν εγκαταστήσει κανάλια μέσω της διπλωματικής οδού για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου.Ενθαρρύνουμε την Τουρκία και την Ελλάδα, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής». 
Με απλά λόγια, η επίσημη αμερικανική διπλωματία παρακάμπτει τη Συνθήκη ως μη υπάρχουσα και παραπέμπει την Ελλάδα να τα βρει με τους Τούρκους για τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας επί των ελληνικών συνόρων μέσω της διπλωματικής οδού!

Γνωρίζοντας πώς λειτουργούν τα κρατικά όργανα θα πρέπει να αποδώσουμε την αμερικανική στάση σε δύο πιθανούς παράγοντες:

Αντίσταση στις κατοχικές δημεύσεις περιουσιών

κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία της πατρίδας μας...


Εδώ και τρία χρόνια  κάθε Τετάρτη στην κατοχική Ελλάδα, υπάρχει παρέμβαση στα ειρηνοδικεία της χώρας από μέλη οργανωμένων πολιτικών δυνάμεων, συλλογικοτήτων και μεμονωμένων πολιτών, με σκοπό την αποτροπή των πλειστηριασμών. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν αποτραπεί χιλιάδες εκπλειστηριάσεις περιουσιών. Τα ΜΜΕ κατέγραψαν αυτό το γεγονός στο παρελθόν, όταν στην παρέμβαση παρευρέθησαν οι νέοι συνεργάτες του ευρωράιχ Τσιπροκαμμένοι, για τις ανάγκες της προεκλογικής "αγωνιστικής" προβολής τους. Σήμερα οι Τσιπροκαμμένοι, φορώντας πλέον την μπότα του κατακτητή, συνεχίζουν το θεάρεστο έργο των Σαμαροβενιζέλων, δημεύοντας την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. 
Στην διάρκεια της πρώτης φοράς αριστερά αλλά και μετά την ανατροπή του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ με το κίνημα και την κοινωνία να έχει κάνει πολλά βήματα πίσω, ελάχιστοι αγωνιστές έδιναν οργανωμένα το παρόν στην αποτροπή των πλειστηριασμών.