Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η ψυχρή αλήθεια


Η κυλιόμενη χρεοκοπία που έχει επιλεχθεί, χωρίς καμία ελπίδα ή προοπτική για το μέλλον, μας οδηγεί κατ’ ευθείαν στην κόλαση – μέσα από κοινωνικές αναταραχές, οι οποίες ίσως προκαλέσουν τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης (ηχητικό)   
“Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι μπορούν να ποδοπατήσουν έναν τρομοκρατημένο λαό – όπως είναι οι Έλληνες σήμερα”.

Άρθρο          

Το παιχνίδι τελείωσε οριστικά. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε σοβαρές προτάσεις, ούτε βιώσιμες, ρεαλιστικές λύσεις. Πόσο μάλλον αφού οι πολιτικές παρατάξεις της χώρας δεν κατανοούν πως πρέπει να καθίσουν όλες μαζί σε ένα τραπέζι, αμέσως, χωρίς ούτε λεπτό καθυστέρηση – αναζητώντας κάποια πιθανή διέξοδο στα γιγαντιαία προβλήματα μας, έστω στο χείλος της αβύσσου. Επιγραμματικά, όσον αφορά τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής μας κατάστασης, τα εξής:
(α)  Το 2010 ο Ισολογισμός της Ελλάδας ήταν σχετικά ισοσκελισμένος, αφού απέναντι σε δημόσιο χρέος της τάξης των 300 δις € ευρίσκονταν κρατικά περιουσιακά στοιχεία αξίας επίσης 300 δις €, σύμφωνα τότε με το ΔΝΤ (χωρίς τα ενεργειακά μας αποθέματα).

ΛΑΕ, ΕΠΑΜ και Ανοιχτή συνέλευση κατά των πλειστηριασμών έξω το από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (video)

Σήμερα το πρωί η Λαϊκή Ενότητα, η Ανοιχτή Συνέλευση και το ΕΠΑΜ στα δικαστηρια της Καλαμάτας είχαν διαμαρτυρία ενάντια στο πολυνομοσχεδιο που ψηφίζεται τώρα για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω το από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας προχώρησαν σήμερα το πρωί μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης.Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» “οπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος ,έδωσαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στους πλειστηριασμούς και στους κινδύνους να χαθούν σπίτια. Ο κ .Πετράκος σχολίασε επίσης και την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.  Στο  video o Thanasis Petrakos


Πηγή:http://papaioannou-giannis.net/

Τί αποφασίζεται σήμερα στην ευρώπη...


Σήμερα αποφασίζεται η τύχη της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών σε ότι αφορά τη συνθήκη. 
Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθούν, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι και ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι υπουργοί συνέρχονται σε επείγουσα σύνοδο σήμερα στις Βρυξέλλες για να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή απάντηση στη τζιχαντιστική απειλή μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, που ανέδειξαν τα κενά ασφαλείας στην Ευρώπη, υπό τη σκιά του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, του οργανωτή των επιθέσεων, που ταξίδευε ανενόχλητος τους τελευταίους μήνες ανάμεσα στη Συρία και την Ευρώπη.

Η Γαλλία θα πιέσει τους ευρωπαίους εταίρους της για την λήψη επειγόντων μέτρων στον τομέα της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας. Η τροποποίηση της λειτουργίας της ζώνης και η επείγουσα θέσπιση αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες και το Παρίσι ελπίζει ότι θα υπάρξει ευρεία συναίνεση για την λήψη μέτρων.

Πλειστηριασμοί: Ο πάτος δεν έχει πάτο!


Του Νίκου Μπογιόπουλου 

[ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ]

Από την ίδια αυτή θέση, πριν από λίγες μέρες, και με αφορμή την υπόθεση τωνπλειστηριασμών, είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι με την συμφωνία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με την τρόικα, που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έρμαια στα νύχια των «κορακιών», ο κ.Τσίπρας στην πορεία του προς τον μνημονιακό του κατήφορο, «το τερμάτισε»(http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/353052,Pleisthriasmoi-O-kTsipras-to-termatise.html).
Να, όμως, που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στην πολιτική, βασικό προσδιοριστικό της υποκρισίας, του ψεύδους και της δημαγωγίας είναι ότι ο πολιτικός πάτος δεν έχει πάτο. Εκεί που μοιάζει ότι η πολιτική απάτη έχει πιάσει πάτο, εκείνη βρίσκει τον τρόπο, «σκάβει» τον πάτο και ο κατήφορός της συνεχίζεται πιο κάτω κι από τον πάτο.
Ας γίνουμε συγκεκριμένοι. Πάμε να δούμε τι έλεγε ο κ.Τσίπρας. Όχι «παλιά». Όχι πριν από ένα χρόνο. Ούτε καν πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Πάμε να δούμε και να ακούσουμε τι έλεγε μόλις πριν από ένα μήνα. Μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Τι έλεγε μέσα στον Οκτώβρη για τα «κόκκινα δάνεια» και μάλισταστην δευτερολογία του κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας του κυβέρνησης.

...Ο λαός και η χώρα βρίσκονται σε υπέρτατο κίνδυνο....


"...Το Ε.Πα.Μ. ήρθε να απαντήσει σ’ αυτό ακριβώς το ερώτημα. Ο αγώνας του είναι κατεξοχήν απελευθερωτικός. Είναι αγώνας εθνικός και ταυτόχρονα κοινωνικός, μιας και διεκδικεί την χώρα από τα δεσμά της τυραννίας και του δήμιου προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, του εργάτη, του αγρότη, του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία, του επαγγελματία και κυρίως της νέας γενιάς για να έχει μέλλον σ’ αυτόν τον τόπο.

Φιλοδοξία του Ε.Πα.Μ. είναι να συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές, ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές. Ο λαός και η χώρα βρίσκονται σε υπέρτατο κίνδυνο. Μόνο με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού για τη διάσωση της χώρας μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας και της υπερχρέωσης.

Ένας ενωμένος και αποφασισμένος λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν, δεν μπορεί να τον σταματήσει καμμιά απειλή, κανένα αντίποινο των αγορών ή των ισχυρών. Όποτε ο λαός αποφάσισε να ενωθεί και να διεκδικήσει τα δίκαιά του δεν υπήρξε καμμιά αντιξοότητα, καμμιά δύναμη που να στάθηκε εμπόδιο στο δρόμο του..."

[Απόσπασμα απο την ιδρυτική διακήρυξη του Ε.Πα.Μ.-Αργυρούπολη, 16/7/2011]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Πα.Μ.
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΝΕΙΟΥ-17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015