Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η Τουρκία είναι έτοιμη να εφαρμόσει το "μοντέλο Κύπρου" και στην Θράκη


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Τι συμβαίνει στην Ελληνική Θράκη; Η ερώτηση έχει τεθεί πάρα πολλές φορές και, δυστυχώς, δεν βρέθηκε κάποιος έντιμος και θαρραλέος Έλληνας πολιτικός για να την απαντήσει. Το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν κάποιες «φωνές» που επιχειρούν για τους δικούς τους (πολιτικούς ή επαγγελματικούς) λόγους να επαναφέρουν το θέμα του «κινδύνου» της Θράκης, αλλά είτε δεν γνωρίζουν τόσο την «πηγή» όσο και τα συμβαίνοντα σε αυτήν είτε απλώς επιθυμούν να «ταράξουν τα νερά» για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον αποπροσανατολισμό τόσο από την ουσία όσο και από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η ακριτική –και εγκαταλειμμένη- αυτή περιοχή της Ελλάδας.

Μη ελεγχόμενες τηλεπικοινωνίες 

Ήταν πριν δύο περίπου χρόνια στην Θράκη, όταν ξαφνικά, ένα απόγευμα ένας μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων με πάροχο την Cosmote άρχισαν να δουλεύουν σαν… τρελά! Ανοιγόκλειναν οι εφαρμογές τους και οι λίστες των επαφών τους, άνοιγαν τα ραδιόφωνα και… εμφάνισαν ως πάροχο την Turkcell (τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας). Την ίδια στιγμή, ήταν αδύνατη η επικοινωνία με τα τηλέφωνα αυτά…

Τι είχε συμβεί; Η επικοινωνία μας με την Cosmote απέβη άκαρπη, αφού ο υπάλληλος από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου μας διαβεβαίωνε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί…! Μετά από επικοινωνία μας με αρμόδιο κρατικό υπάλληλο, ενημερωθήκαμε πως δεν είχε συμβεί τίποτε… Πως δεν είχε καταγραφεί ούτε προσωπική μας καταγγελία…! Πως δεν είναι δυνατόν να συνέβη επειδή η απόσταση της Ξάνθης και της Κομοτηνής είναι πολύ μεγάλη από τα σύνορα με την Τουρκία.