Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.ΠΑ.Μ. - Ο Γ. Αθανασιάδης στον ΑΝΤ1 στις 15 Σεπτ. 2015

Σύντομη παρουσίαση των θέσεων του Ε.ΠΑ.Μ. από τον Α' αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του και υποψήφιο βουλευτή του στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών Γιάννη Αθανασιάδη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Κράτος του Ευρώ και το Κράτος του Εθνικού Νομίσματος


Του Σπύρου Στάλια 
[Οικονομολόγου ΜΑ, Ph.D
Υποψήφιου Βουλευτή Επικρατείας του ΕΠΑΜ]

Η κυρίαρχη αντίληψη των νεοφιλελευθέρων, η πλέον θεμελιώδης αντίληψη στην οικοδόμηση της ΕΕ και της ευρωζώνης, είναι ότι το οικονομικό σύστημα, στο όποιο καλείται ο άνθρωπος να δράσει, είναι αιώνιο και αναλλοίωτο και η φυσική συμπεριφορά του ανθρώπου έχει ως  στόχο την μεγιστοποίηση της ωφέλειάς του, του κέρδους του. Αυτό ονομάζεται ‘ορθολογισμός’ στη γλώσσα τους.  

Η γνώση αυτή τρόπον τίνα, είναι ‘a priori’ γνώση του ανθρώπου, από την φύση, από τον Θεό. Γεννήθηκε να δρα έτσι, σαν συνέπεια του φυσικού φαινόμενου της ελεύθερης αγοράς. Είναι η αποθέωση του ντετερμινισμού, και η εκμηδένιση της ανθρώπινης βούλησης.

Δεδομένων αυτών, η ελεύθερη αγορά, όπου ανεμποδίστως οι άνθρωποι συναλλάσσονται, είναι ο αποφασιστικός λειτουργικός μηχανισμός, που οδηγεί τους ανθρώπους, και κατ’ επέκταση την κοινωνία, στη μεγίστη ωφέλεια. Η ανεμπόδιστη συμμετοχή στην ανταλλαγή πρέπει να είναι ωφέλιμη για όλα τα μέρη, αλλιώς, αν προέκυπταν ζημιές, δεν θα συμμετείχαν.

Σχέδιο Β για την Ευρώπη των Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Μελανσόν, Λαφοντέν και Φασίνα με άρωμα Σόρος (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)


Του Δημήτρη Καζάκη

Έδωσαν στη δημοσιότητα οι Μελανσόν, Λαφοντέν, Φασίνα, Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκης ένα -υποτίθεται- Σχέδιο Β για την Ευρώπη.[ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ] Το εν λόγω μανιφέστο ουσιαστικά προαναγγέλλει την δημιουργία πολιτικής κίνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το κάλεσμα για διεθνή διάσκεψη στις αρχές Νοεμβρίου. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον υπό διαμόρφωση "ενιαίο πολιτικό χώρο" της ΕΕ, που είχε εξαγγείλει ο Μπαρόζο ήδη από το 2013. Επιδίωξή τους είναι η υποκατάσταση των εθνικών κομμάτων σε κάθε χώρα μέλος με "ευρωπαϊκά κόμματα", ως μέρος της επιχείρησης κατάλυσης έως το 2025 των εθνικών κυβερνήσεων και κοινοβουλίων.

Πρόκειται για την "Αριστερά του Σόρος" όπως έχουν αποκαλέσει - όχι άδικα - τους Λαφοντέν, Μελανσόν και Φασίνα. Οι πολιτικές τους δραστηριότητες διαπλέκονται με πλήθος ΜΚΟ και σκοτεινές χρηματοδοτήσεις μαζί με άλλες δήθεν "κοινωνικές οργανώσεις" που βρίσκονται - έμμεσα ή άμεσα - υπό την ομπρέλα της Open Society του μεγαλοκερδοσκόπου Σόρος.

Απο την προεκλογική ομιλία του Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δημήτρη Καζάκη στην Ηλιούπολη (15-09-2015)


"H ψήφος σας την Κυριακή δεν είναι μία ψήφος ευκαιριακή. Είναι μία ψήφος που μετράει στο αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα μείνουμε ως χώρα στο βούρκο που μας ρουφάει συνολικά στον πάτο του..." 
Δημήτρης Καζάκης


Φωτογραφικό υλικό απο την χθεσινή ομιλία του Δημ. Καζάκη στην Ηλιούπολη:

Ο Δ.Καζάκης στη Θεσσαλονίκη στην ΕΡΤ 3 στις 14 Σεπ 2015

Η μετάδοση της προεκλογικής ομιλίας του οικονομολόγου, γ.γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) και υποψήφιου βουλευτή στη Β' Αθηνών και στο Ηράκλειο Κρήτης Δημήτρη Καζάκη, από την ΕΡ3 στις 14 Σεπτεμβρίου 2015.