Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ημερίδα για το χρέος 28 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

με θέμα:

 «ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ & ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»

την Κυριακή  28/12, στις 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
  
Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν οι :

Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία
Καθηγήτρια Οικονομικών, π. Πρύτανης
Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Βατικιώτης Λεωνίδας
Οικονομολόγος (μέσω Skype)
Ιγγλέσης Νίκος
Οικονομολόγος - Δημοσιογράφος
(ο οποίος θα έχει και ρόλο συντονιστή της Ημερίδας - ανοιχτής συζήτησης)
Καζάκης Δημήτρης
Οικονομολόγος
Λαβδιώτης Σπύρος
Οικονομολόγος
Θα αναγνωστεί επίσης σύντομος χαιρετισμός
του Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
Κώστα Λαπαβίτσα

Στην Ημερίδα - ανοιχτή συζήτηση οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τη σωτηρία της χώρας από τα δεσμά του χρέους και την αναγκαιότητα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, ώστε η Ελλάδα να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία της.
Πρόκειται για ιδέες και προτάσεις που η συστημική προπαγάνδα δε θέλει να γνωρίζουμε και γι’ αυτό τις αποσιωπά και τις παραποιεί με κάθε τρόπο, σχετίζοντάς τις με ευφάνταστα καταστροφικά σενάρια.

Διοργάνωση
Ε.ΠΑ.Μ. Γαλατσίου - Λαμπρινής
Τηλ.: 210-2929668
Blog: galatsiepam.wordpress.com

Aκροδεξιός άνεμος


Όπου υπάρχει Μεσαίωνας ακολουθεί Διαφωτισμός

Του Περικλή Κοροβέση

Ζούμε σε έναν κόσμο που αν θέλουμε να τον συγκρίνουμε με άλλες εποχές, τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών, θα πέσουμε στη Φεουδαρχία και στον Μεσαίωνα. Οι σύγχρονοι φεουδάρχες είναι οι πολυεθνικές και Μεσαίωνας είναι η τηλεόραση που εκπέμπει συνέχεια μαύρο σκοτάδι. Παράλληλα, οι Ανθρωπιστικές Σπουδές βρίσκονται υπό διωγμόν και η πνευματική ζωή συρρικνώνεται. Και αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα. Οι αρπακτικός καπιταλισμός δεν έχει ανάγκη από γράμματα και τέχνες. Θέλει τα πάντα να γίνουν εμπορεύματα που να φέρνουν κέρδη. Και ας κάνουμε μια ακραία υπόθεση. Αν η Εκκλησία έδινε το «μάνατζμεντ» σε ιδιώτες, τότε αυτοί θα έβαζαν εισιτήριο για την είσοδο στον ναό και θα πουλούσαν και τα αντίδωρα. Πάντως η Καθολική Εκκλησία έχει κάνει κάποια πειράματα. Στην Παναγία της Λούρδης, αν θέλεις να έχεις ένα ηλεκτρονικό καντήλι, το νοικιάζεις.

Και όπου υπάρχει Μεσαίωνας ακολουθεί Διαφωτισμός. Εχει ανάγκη η εποχή μας έναν νέο Διαφωτισμό; Σίγουρα ναι. Αλλά μήπως έχει ήδη αρχίσει και εμείς δεν τον έχουμε καταλάβει; Νομίζω πως η γνώση για το πώς θα χτίσουμε μια άλλη κοινωνία υπάρχει. Εχουν γραφτεί δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, βιβλία σ’ όλο τον κόσμο, και φυσικά και στην Ελλάδα.

Το ρεβεγιόν του τρόμου


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Στο πνεύμα των ημερών, η εταιρεία δημοσκοπήσεων RASS ρώτησε τους πολίτες με ποιον πολιτικό αρχηγό θα ήθελαν να κάνουν ρεβεγιόν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρώτος στις προτιμήσεις ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας, δεύτερος ο Σταύρος Θεοδωράκης και τρίτος ο Αντώνης Σαμαράς. Τον Σαμαρά, παρεμπιπτόντως, τον προτιμά το 28,6% όσων δηλώνουν ακροδεξιοί, σε αντίθεση με τον Μιχαλολιάκο, που τον θέλει μόνο το 6,7%. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και πετάει τα ψαροκόκαλα στην Πηγάδα του Μελιγαλά.

Τρίτος από το τέλος είναι ο Βενιζέλος, με τον οποίο θέλει να κάνει ρεβεγιόν μόλις το 1,7% του πληθυσμού. Λογικό το βρίσκω, διότι ρεβεγιόν με τον Βαγγέλη σημαίνει ότι ούτε θα φας ούτε θα μιλήσεις, θα κάθεσαι όλο το βράδυ σε μια γωνιά και θα τον βλέπεις να μιλάει και να τρώει ακαταπαύστως. Να μιλάει, να τρώει και να γράφει πάνω στο γιορτινό τραπέζι τροπολογίες φωτογραφικές, διότι ο Βαγγέλης δεν σταματάει ποτέ, έχει βγάλει πιο πολλές φωτογραφίες και από τον Ρόμπερτ Κάπα. Άσε που μόλις σημάνει το ρολόι μεσάνυχτα μπορεί να μπουκάρει ο ΓΑΠ και να αρπάξει τη βασιλόπιτα φωνάζοντας «ασ’ την κάτω, ρε κουφάλα, είναι του μπαμπά μου και του παππού μου».

Ντροπή και προσβολή


Του Γιάννη Μακριδάκη

Μόνο ντροπή και θλίψη για την απροκάλυπτη προσβολή της νοημοσύνης του ένιωσε ο κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος βλέποντας την “συνέντευξη” του πρωθυπουργού της χώρας στα δύο πλαδαρά γυαλιστερά υποπόδια της δημοσιογραφίας.

Συνέντευξη, κατά την οποία το ύφος του πρωθυπουργού της χώρας, οι ανερυθρίαστες γενικεύσεις, στο όνομα όλου του ελληνικού λαού, των  ευσεβών και ασεβών προσωπικών του πόθων, το συνεχές νευρικό κούνημα των ποδιών του κάτω από το γραφείο αλλά και οι θλιβερές γελοιότητες τις οποίες εκστόμισε και τις περισσότερες αυτών τις επαναλάμβανε συνεχώς σαν να απευθύνεται σε αμοιβάδες καθώς βέβαια και το ότι έκλεισε ο ίδιος την “συνέντευξη” αφήνοντας τα πλαδαρά θλιβερά αγοράκια έκθετα στην κατάντια της αναξιοπρέπειάς τους για ένα μεροκάματο δημοσιογράφου Βόρειας Κορέας, μαρτυράει δυστυχώς την απόλυτη παρακμή μας ως χώρα και ως κοινωνία, μαρτυράει απόλυτα και σαφέστατα ότι πιάσαμε πλέον πάτο, μαρτυράει τέλος, ότι επιβάλλεται να τους εντάξουμε όλους αυτούς τους παρωχημένους πολιτικάντηδες και τα φερέφωνά τους, όλους αυτούς που μας προσβάλουν τόσο προκλητικά και μας ξεπουλούν ταυτόχρονα την πατρίδα, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας με την ψήφο μας και με την απαξίωσή μας την προσωπική.