Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Ίντα θα γίνομε Νικολή


Του Γιάννη Μακριδάκη

Από την ώρα που είδα τις πρώτες στιγμές από το βίντεο του φίλου μου του Αντώνη (διότι ολόκληρο δεν θέλω να το δω), έχω πέσει σε βαθιά θλίψη, δεν έχω διάθεση για κουβέντες και κείμενα, νιώθω το τέλος της εποχής που μας προσπέρασε ήδη όλους εμάς τους λεγόμενους ρομαντικούς ή αντυαναπτυξιακούς, και κουνάω μονάχα το κεφάλι μου με απογοήτευση για την ιδιοτέλεια, την αχορταγιά αλλά κυρίως την ανοησία και την απρονοησία της ανθρωπότητας των πολιτισμένων, των εκπαιδευμένων, των προοδευμένων.

Είχα γράψει λοιπόν το Λαγού μαλλί, έναν αποχαιρετισμό στο Αιγαίο, στην παραδοσιακή ναυπηγική, στα σκαριά και στους ανθρώπους του, που έπεσαν θύματα της ισοπεδωτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του παγκόσμιου καταναλωτικού καπιταλισμού, που έχει Θεό το χρήμα και μπούσουλα το ευτελές αξιακό του σύστημα, έτσι δεν σέβεται τίποτε απολύτως, ιδίως τις πολιτισμικές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες, τη διαφορετικότητα δηλαδή του κάθε λαού και τόπου, τα θέλει όλα ισοπεδωμένα, απελπιστικά όμοια αντίγραφα, μια μονοκαλλιέργεια ηλιθίων και άψυχων καταναλωτών τον πλανήτη.

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης στην ΕΡΤopen- "ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ..."


Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δημ. Καζάκης στον δημοσιογράφο της ΕΡΤopen Nίκο Κλέτσα και στην εκπομπή του  «Σήμα ALERT», χθες 4 Δεκεμβρίου.

Η συνέντευξη περιελάμβανε όχι μόνο πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις πάνω σε θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αλλά κυρίως τις θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. που αφορούν την  έξοδο  της χώρας  απο την δυσχερέστατη θέση που έχει περιέλθει, μετά την πενταετή επιβολή των επαίσχυντων μνημονίων απο τους ευρωπαίους και διεθνείς τοκογλύφους με την συνεπικουρία του εγχώριου "δωσιλογικού" πολιτικού προσωπικού.
Ακούστε τα σχετικά ηχητικά αποσπάσματα που ακολουθούν.

1. ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ:


2. ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ-"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ-ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ: