Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκική απειλή και συντελεστές ισχύος


Του Νίκου Ιγγλέση
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της κεμαλικής – δυτικόφιλης αντιπολίτευσης, απειλεί τον Ελληνισμό στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο. Ο προαιώνιος εχθρός του Γένους δείχνει, για μια ακόμη φορά, τα «δόντια» και τις προθέσεις του.
Η Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 υπήρξε μια αδικία για την Τουρκία, υποστηρίζει ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού τα εδάφη της συρρικνώθηκαν σε 750.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα 2.500.000 της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο «Σουλτάνος» της Άγκυρας επανέφερε στην πολιτική επικαιρότητα τον «Εθνικό Όρκο» ή «Συμβόλαιο» των Οθωμανών του 1920 και δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της αλλά και τα εκατομμύρια αδέλφια μας στη γύρω γεωγραφική περιοχή.
Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ποιά είναι, για το τουρκικό έθνος, «τα σύνορα της καρδιάς του», ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για το Χαλέπι της Συρίας, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και το Αρμπίλ του Ιράκ, το Καραμπάχ της Αρμενίας, το Μπατούμ της Γεωργίας, τη ρωσική Κριμαία, τη Βάρνα της Βουλγαρίας, τη μουσουλμανική Βοσνία, τα Σκόπια και βεβαίως για την ελληνική Δυτική Θράκη, τη Θεσσαλονίκη (γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ) και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πρόσθεσε ότι είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται γι’ αυτές τις περιοχές και κατέληξε: «Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας». 

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ WATSA!!!


Πολιτική αλητεία δίχως τέλος από μια αριστερή μαφία που ξεπουλά και καταστρέφει την χώρα παραδίδοντας την στους διεθνείς τραπεζίτες.

Με υπογραφή του αρμόδιου υπουργού οικονομικών το ελληνικό δημόσιο βάζει την εγγύηση του για να εκδώσει ομολογιακό δάνειο η τράπεζα eurobank ύψους 1.500.000.000€ μια τράπεζα που έχει περάσει πλέον στα χέρια του Kαναδού μεγαλοεπενδυτή  Prem Watsa.

Η πολιτική σας απάτη έφτασε στο σημείο να έχετε αποφασίσει την εν λόγω εγγύηση απο τις 19/10/2016 και την αναρτήσατε στο διαύγεια δυο μήνες μετά και με ημερομηνία 22/12/2016.


Δείτε την πολιτική τους ξευτίλα!!!