Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η δεύτερη μεγάλη ντροπή


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ   
Επιχειρώντας να δικαιολογήσουν- όχι τόσο στο λαό, όσο στον ευατό τους- τη συνθηκολόγηση του περασμένου Ιουλίου, κάποιοι παλιοί μας σύντροφοι, που επέλεξαν να μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, επέμεναν ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν κάτι σαν οικονομικό ΜπρεστΛιτόσφκ. (Ιερόσυλη σύγκριση, αλλά όπως έλεγε και ο Χέγκελ, για όλα τα πράγματα υπάρχουν επιχειρήματα). Πιστεύοντας όχι αυτό που βρισκόταν μπροστά στα μάτια τους, αλλά εκείνο που ήθελαν σώνει και καλά να πιστέψουν (όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε...) επέμεναν ότι επρόκειτο για μια προσωρινήαναγκαστική- λόγω ανωτέρας βίας-συνθηκολόγηση, αποκλειστικά στο οικονομικό πεδίο, που εξασφάλιζε την επιβίωση της “αριστερής κυβέρνησης” και το κέρδισμα χρόνου για μια μελλοντική ανασύνταξη και αντεπίθεση. Στο ενδιάμεσο, αυτή η κυβέρνηση θα είχε τη δυνατότητα, υποτίθεται, να μείνει πιστή στις αριστερές αξίες της σε άλλα, σημαντικά πεδία, πέραν της οικονομίας, όπως εκείνα της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και της εξωτερικής πολιτικής.

Δημ. Καζάκης: "Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι πλέον προσωπική μας υπόθεση"


Σημερινός σταθμός του "μαραθώνιου" του Δημ. Καζάκη, Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ., ανα την Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση και  ενεργοποίηση των πολιτών σχετικά με την δεινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και ο λαός της τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των οδυνηρών μνημονιακών δεσμεύσεων, ήταν το Νέο Ηράκλειο Αττικής, στον κινηματογράφο "3 αστέρια". Μία εκδήλωση με ομιλία και συζήτηση γύρω απο το μεγάλα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον η χώρα και τις λύσεις που προτείνει το Ε.Πα.Μ.

Η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία του καρδιολόγου Αναστάσιου Πανταζή, φίλου του Ε.Πα.Μ.,  ο οποίος και προλόγισε την εκδήλωση. Το ηχητικό ακολουθεί:

Στην σύντομη ομιλία του ο Δημ. Καζάκης αναφέρθηκε στην κρίσιμη  πολιτική και οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα, ανέπτυξε συνοπτικά τις λύσεις που εδώ και καιρό προτείνει το Ε.Πα.Μ., τονίζοντας πως έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε , "η υπεράσπιση της πατρίδας πρέπει να γίνει πλέον προσωπική υπόθεση του καθενός μας..."

Ακολούθησαν όπως πάντα, ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.
(Το Video απο την  εκδήλωση EΔΩ)