Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Προειδοποίηση προς όλο το κόσμο: Η Ουάσιγκτον και οι υποτελείς της του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν τρελαθεί


Του Δρ Paul Craig Roberts (ΗΠΑ) 
(μτφ. Κριστιάν) 

Ο Herbert E. Meyer , ένας τρελός που ήταν κάποτε ειδικός βοηθός του διευθυντή της CIA κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ρήγκαν, έγραψε ένα άρθρο που καλεί για δολοφονία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Αν μπορούσαμε να «τον κάνουμε να φύγει από το Κρεμλίνο με τα δύο πόδια μπροστά με μια τρύπα πίσω από το κεφάλι, θα ήταν καλό για όλους μας». 

Όπως το απεικονίζει πολύ καλά αυτός ο τρελός Meyer, η τρέλα που η Ουάσινγκτον έχει χύσει σε όλο τον κόσμο δεν γνωρίζει πλέον καμία αυτοσυγκράτηση. 
Ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο (Jose Manuel Barroso), μια μαριονέτα της Ουάσιγκτον που εγκαταστάθηκε ως Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ, παραποίησε το περιεχόμενο της πρόσφατης εμπιστευτικής τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Πρόεδρο Πούτιν, δηλώνοντας στα ΜΜΕ ότι ο Πούτιν είχε κάνει απειλές: «Αν θέλω, μπορώ να πάρω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες». Προφανώς, ο Πούτιν δεν εξέφρασε καμία απειλή. 
Μια απειλή θα ήταν ασυμβίβαστη με τη διπλωματική προσέγγιση του Πούτιν ενώπιον της στρατηγικής απειλής που η Ουάσιγκτον και οι μαριονέτες του ΝΑΤΟ θέτουν στη Ρωσία στην Ουκρανία. 

Χλεχλέδες


Του Καρτέσιου

Μόνο έτσι μπορείς να τους αντιμετωπίσεις πλέον αυτούς. Ως άχρηστο έρμα της Γης. Με χαρακτηρισμούς της πλάκας, αν και ούτε η πλάκα δεν τους αξίζει. Ανέβηκε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στα λοιπά, σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» – δελτίο Τύπου της Συγγρού: «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ επισκέφθηκε το πρώην στρατόπεδο “Παύλου Μελά”, το οποίο ύστερα από διεκδίκηση πολλών χρόνων αποδίδεται στην τοπική κοινωνία για να αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος. Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, και τους προκατόχους του για τους αγώνες που έδωσαν, ώστε να συνειδητοποιήσει η πολιτεία την ανάγκη να αποδοθεί ο χώρος στο δήμο».

Είναι τόσο χλιμίτζουρες που ανακυκλώνουν εδώ και χρόνια την ίδια ιστορία με αυτό το «πρώην στρατόπεδο». Όμως αυτό είναι το λιγότερο. Ας δούμε τι έλεγε η Νέα Δημοκρατία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν ως υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΓΑΠ υποσχόταν και εκείνος ότι θα παραχωρούσε το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στην… τοπική κοινωνία.

Ολόκληρο το κείμενο της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Ξεκινά με ειρωνείες: «Παράθυρο για απροσδιόριστες «εμπορικές χρήσεις» στους χώρους των πρώην στρατοπέδων άνοιξε για πρώτη φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος ανακοίνωσε (ίσως για έκτη ή έβδομη φορά) ότι το στρατόπεδο του «Παύλου Μελά» παραχωρείται στο ομώνυμο δήμο».

H Παγίδα του χρήματος


Του Αρη Οικονόμου

«Δεν είναι ο καπιταλισμός υπεύθυνος για το ότι, οι πλούσιοι γίνονται συνεχώς πλουσιότεροι, εις βάρος των εισοδηματικά ασθενέστερων, για τη μη ισορροπημένη, άδικη αναδιανομή των εισοδημάτων δηλαδή, αλλά η εντελώς λανθασμένη κατασκευή του νομισματικού μας συστήματος. Το υφιστάμενο χρήμα είναι «κακό» - ενώ, εάν μία οικονομία θέλει να επιβιώσει, καθώς επίσης να είναι επιτυχημένη, θα πρέπει υποχρεωτικά τα χρήματα της να είναι «καλά». Όταν χρησιμοποιείται το «κακό» χρήμα, προκαλούνται ξανά και ξανά οικονομικές καταρρεύσεις - ενώ η απαραίτητη προϋπόθεση για τη δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων, οπότε του βιοτικού επιπέδου, είναι η χρήση «καλών» χρημάτων» - Βagus Marquat.

Εισαγωγή

Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων, όσον αφορά το σκοτεινό ρόλο των κεντρικών τραπεζών, τις ληστρικές μεθόδους των εμπορικών, καθώς επίσης της δημιουργίας του «κρατικού χρήματος», στις σύγχρονες οικονομίες - οι οποίες λειτουργούν με ένα απαρχαιωμένο νομισματικό σύστημα, ηλικίας άνω των 200 ετών, κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις «ανάγκες» μίας αχόρταγης ελίτ.

Το εξαρτημένο δικομματικό σύστημα στην Ελλάδα και η διέξοδος


«Για να καταλάβει κανείς την ιστορία της Ελλάδας μετά τον εμφύλιο πόλεμο», αναφέρει ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 29.9.1973 σ’ ένα σεμινάριο του ΠΑΚ (Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος), «πρέπει να έχει υπόψη του ότι η πολιτική ζωή της χώρας ελεγχόταν συστηματικά, όταν δεν διευθύνονταν, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνταγή της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα ήταν απλή: Άμεση διείσδυση στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, σ’ όλη την έκταση και σ’ όσο το βάθος μέχρι το παλάτι. Πλήρης υποστήριξη ενός προσαρτημένου, εξαρτημένου πολιτικού κόμματος, του κόμματος της δεξιάς, που έπρεπε να κερδίζει σ’ όλες τις εκλογές, ανεξάρτητα από ποια μέσα θα χρησιμοποιούσε για το σκοπό αυτό. Ανάπτυξη ενός αστικού κόμματος αντιπολίτευσης, που σκοπός του θα ήταν να ασκεί “δημιουργική” κριτική της πολιτικής της κυβέρνησης της δεξιάς, ένα ρόλο που προόριζαν για το κόμμα της Ένωσης Κέντρου. Τελικά εξαφάνιση κάθε κόμματος της Αριστεράς».

Ο Σάκης Καράγιωργας είναι πιο συγκεκριμένος στο θέμα αυτό. Αποτιμώντας τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τo 1981 και τον άκρατο ενθουσιασμό για την «αλλαγή», παλεύοντας θαρραλέα ενάντια στο λαϊκιστικό ρεύμα, που έβλεπε το ΠΑΣΟΚ ως πανάκεια και προσπαθώντας να «προσγειώσει» μάταια τους Έλληνες πολίτες στην αντικειμενική πραγματικότητα, αποφαίνεται τα ακόλουθα:

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόκληση του προγράμματος


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Δύσκολες απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα

Από το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» έως την κριτική των Μαρξ και ‘Ενγκελς στα προγράμματα Γκότα και  Ερφούρτης, από τις αποφάσεις των τεσσάρων πρώτων συνεδρίων της Κομμουνιστικής Διεθνούς μέχρι το «Μεταβατικό Πρόγραμμα» του Τρότσκι, το ζήτημα του «προγράμματος» είχε πάντα κεντρική θέση στο αριστερό-σοσιαλιστικό κίνημα.

Μιλάμε βέβαια για την εποχή της ανόδου του εργατικού κινήματος και των μεγάλων επαναστάσεων σε Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα, Κούβα, όχι την περίοδο της παρακμής και ήττας, μετά τη δεκαετία του 1970 και, ιδίως, την σοβιετική «κατάρρευση-αυτοκτονία», το 1989-91, που βιώθηκε ευρύτατα ως απόδειξη αδυναμίας δημιουργίας εναλλακτικής κοινωνίας.

Στην Ελλάδα ούτε και στην περίοδο της ακμής το επίσημο, κομμουνιστικό, βαθιά σταλινικό ως επί το πλείστον κίνημα, ουδέποτε είχε αξιόλογη πολιτικο-πνευματική παραγωγή, γεγονός όχι άσχετο με τη συντριπτική ήττα του τεράστιου ΕΑΜικού επαναστατικού κινήματος υπό τον έλεγχο των «Κούτβηδων» του ΚΚΕ.

Στην ιστορία της ελληνικής αριστεράς, όπως και της δεξιάς, συναντάμε βαθύτατη ξένη εξάρτηση, αδυναμία αυτόνομης παραγωγής ιδεών, τον ίδιο «μεταπρατικό» χαρακτήρα που βρίσκουμε στην οικονομία και την έλλειψη του απαραίτητου για πνευματική παραγωγή δημοκρατικού πνεύματος, αντίστοιχα προς τον αυταρχισμό που επικρατεί στην πολιτική μέχρι το 1974.

Απόφαση βόμβα: Ακυρες οι απολύσεις της ΕΡΤ !


Το Πρωτοδικείο Αθηνών διατάσσει επαναπρόσληψη και καταβολή μισθών υπερημερίας...

Με απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ακυρώνει τις απολύσεις των πρώην εργαζομένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς.

Απόφαση-βόμβα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ακυρώνει τις απολύσεις των απολυμένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς. Η απόφαση με αριθμό 2732/2014) που δικαιώνει τους απολυμένους που είχαν προσφύγει με δικηγόρο τη Ντορίνα Κορακά, είναι πολύ σημαντική και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του δημοσίου.

Γενικό ξεπούλημα με …υπερηχητικές ταχύτητες


Του Νίκου Περπερά

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση, μέσω του περιβόητου ΤΑΙΠΕΔ, στο γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στη λεηλασία της από ημεδαπούς και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες που την έχουν βάλει «στο μάτι», εδώ και αρκετά χρόνια. Το νέο μπαράζ ξεπουλήματος ξεκινά με τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας – που βρίσκονται ακόμη και σε «ευαίσθητες» περιοχές, όπως η Ρόδος, η Κως η Χίος, η Σάμος και η Μυτιλήνη – και συνεχίζεται με μια σειρά ακίνητα που βγαίνουν «στο σφυρί» και βρίσκονται τόσο στη Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ειδικότερα:

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ- εκτός απροόπτου- οι δεσμευτικές προσφορές για να περάσουν στα χέρια ιδιωτών για 40 συν 10 χρόνια 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Τα αεροδρόμια θα παραχωρηθούν σε δύο ομάδες:

Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου και Καβάλας, ενώ υπάρχει και option η αγορά να επεκταθεί και για τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης,  Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου.

Στη δεύτερη ομάδα εντάσσονται τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σκιάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου και Μυτιλήνης, ενώ υπάρχει και option η αγορά να επεκταθεί και τους αερολιμένες Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου.

Ο οικονομικός πόλεμος Δύσης-Ρωσίας τινάζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου στον αέρα;


Του Φιόντορ Λουκιάνοφ*

Ο πόλεμος των κυρώσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δημιούργησε μια νέα κατάσταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Για πρώτη φορά εφαρμόζονται μέτρα οικονομικής πίεσης εναντίον χώρας-μέλους, η οποία έχει τις δυνατότητες για μια μεγάλης κλίμακας αντίμετρα.

Όλες οι προηγούμενες περιπτώσεις κυρώσεων με πολιτικά κίνητρα αφορούσαν κράτη εντελώς διαφορετικού διαμετρήματος. Ας θυμηθούμε τα μέτρα κατά της Αργεντινής τα οποία οι Δυτικές χώρες είχαν υιοθετήσει λόγω της σύγκρουσης στα Φόκλαντ, ή τις κυρώσεις σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η ρωσική περίπτωση διαφέρει θεαματικά.

Το Διάταγμα με το οποίο ο πρόεδρος της Ρωσίας επέβαλε εμπάργκο στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων και τροφίμων από αρκετές χώρες, ονομάζεται «Εφαρμογή μεμονωμένων ειδικών οικονομικών μέτρων με σκοπό την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Η διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε δεν είναι τυχαία. Το άρθρο 21 της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου (GATT), η οποία αποτελεί τη βάση του σύγχρονου Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), ονομάζεται «Εξαιρέσεις για λόγους ασφαλείας». Αυτό ορίζει ότι η κάθε χώρα-μέλος έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες, τις οποίες θεωρεί «απαραίτητες για την προστασία ουσιωδών συμφερόντων ασφαλείας της, σε καιρό πολέμου ή υπό άλλες έκτακτες συνθήκες στις διεθνείς σχέσεις». Η διατύπωση αυτή είναι αρκετά γενική και καθένας την ερμηνεύει κατά το δοκούν, ενώ πολλά και διάφορα μπορούν να χαρακτηριστούν «έκτακτες συνθήκες στις διεθνείς σχέσεις».

Καλό βροχερό φθινόπωρο


Του Γιάννη Μακριδάκη

Ακόμη δεν έχω επιστρέψει από τη ζωή με τα φυτά. Ενδέχεται να γίνει αυτό κατά το τέλος του μήνα. Προς το παρόν όμως βρήκα έναν υπολογιστή εύκαιρο και συνδεδεμένο με το κοινό μας δίκτυο και ανεβάζω ένα λινκ από κάποιο άρθρο απόλυτα σχετικό με τα όσα εδώ και χρόνια γράφω εδώ, απόλυτα σχετικό με τα όσα εδώ και δύο χρόνια αναδεικνύουμε μέσα από το Απλεπιστήμιο αλλά και όσα θέτουμε και συζητάμε σε όλες τις εκδηλώσεις μας ανά την Ελλάδα.

Το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγεί ο καταναλωτισμός που μας ορίζει, η καταστροφή στην οποίαν οδηγούμαστε με την ευθύνη όλων μας και κυρίως των (ακροδεξιών συνήθως) κυβερνήσεων – ανδρικέλων υποχειρίων του φιλελευθερισμού των Αγορών, τις οποίες φυσικά συντηρούμε εμείς ατομικά, με την καθημερινή μας καταναλωτική διαβίωση, είναι προ των πυλών.

Η ευθύνη όμως και των “αριστερών”, αυτών δηλαδή που αποτελούν την συστημική, την χρηματοοικονομική αριστερά, αυτών που δεν βλέπουν μπροστά, στο άμεσο μέλλον το αδιέξοδο της ανθρωπότητας αλλά μιλούν και αυτοί με όρους του υπάρχοντος συστήματος της ύβρης, πρεσβεύουν το τέλος της λιτότητας και μιλούν για ανάπτυξη, εγκλωβισμένοι καθώς είναι στην ίδια και απαράλλαχτη αποτυχημένη και καταστροφική συνταγή της απομύζησης των φυσικών πόρων του πλανήτη, ως γεννημένοι πολιτικά εντός του ίδιου αυτού συστήματος που καταρρέει και απολύτως οριζόμενοι από αυτό, αποδεχόμενοι τους ορισμούς και τα “ιδανικά” του, είναι εξίσου μεγάλη με αυτή των ακροδεξιών κυβερνητικών ανδρικέλων, ίσως και μεγαλύτερη λόγω του ότι δεν δίνουν ελπίδα αντιστροφής της κατάστασης υποστηρίζοντας έτσι και αυτοί την υπάρχουσα.

Θα μας αφήσει ο Πούτιν να παγώσουμε; Η ψύχραιμη αλήθεια για το φυσικό αέριο


Toυ Δημήτρη Λιάτσου

Θα κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου ο Πούτιν κάνοντας όλη την Ευρώπη και βέβαια την Ελλάδα να ξεπαγιάσει; Το ερώτημα τίθεται διαρκώς από την έναρξη της πολύ σοβαρής κρίσης στην Ουκρανία. Η Μόσχα που τροφοδοτεί όλη την την Ευρώπη με ποσότητες φυσικού αερίου μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το “αγαθό” ως όπλο; Κανείς τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει σε τέτοιου είδους συγκρούσεις.
Ωστόσο όσοι γνωρίζουν τη ρωσική πραγματικότητα εμφανίζονται πιο ψύχραιμοι.

Ο για πολλά χρόνια Έλληνας ανταποκριτής στη Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος είναι ένας απ΄ αυτούς. Με άρθρο του που δημοσιεύει η “Σύγχρονη Ρωσία” θέτει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο:

“Είναι ανόητο να πιστέψει κάποιος ότι η Ρωσία θα κόψει τον Χειμώνα την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και ειδικά προς τα Βαλκάνια, και την Ελλάδα. Ομως, η κλοπή τεράστιων ποσοτήτων αερίου από το Κίεβο, πρέπει να προβληματίζει σοβαρά την Αθήνα.
Συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη, Ντέϊβιντ Πίρς, είχε ο υπουργός επί των ενεργειακών, κ.Γ.Μανιάτης, με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια, η οποία “αποτελεί κρίσιμο πεδίο έκφρασης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διαφαινόμενη κρίση”. Εννοείται, προφανώς, η κρίση που σοβεί εδώ και ένα εξάμηνο στην Ουκρανία. Δυο μέρες πριν, στην ιστοσελίδα του περιοδικού “FORBES” αναφερόταν ότι η Ελλάδα αναζητά εναλλακτικές επιλογές τροφοδοσίας της με φυσικό αέριο “σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει διακοπή της προμήθειας”.

Ήρθε η ώρα του Τσιπρανδρέου;


Του Πέτρου Αργυρίου

Χρήσιμα συμπεράσματα αντλήθηκαν από την πρόσφατη μάζωξη της «ιταλικής λέσχης Bilderberg» στη χλιδάτη Villa D’ Este στο Κόμο της Ιταλίας, όπως ότι η γερμανική πολιτική οδηγεί σε κρίση αποπληθωρισμού και απειλεί με μόνιμη ύφεση.

Εξίσου χρήσιμο ήταν το συμπέρασμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας τείνει να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος των ελίτ που είναι υπεύθυνες για το όνειδος της νέας ανισοκατανομής πλούτου την οποία αποπληρώνουν οι δυτικές κοινωνίες λες και έχουν κάνει είδους συμβόλαιο με τη φτώχια για να πλουτίζουν εις βάρος τους οι ελίτ. 

Προσωπικά είμαι κατά του κουμουνιστικού πουριτανισμού, μιας μοναστικής ή ακόμη χειρότερα αυτιστικής τάσης που δημιουργεί ουτοπικές έγκλειστα και παραισθήσεις ενός ασπρόμαυρου κόσμου και αποκλείει οποιονδήποτε διάλογο εκτός του Κόμματος. 
Περισσότερο πολέμιος όμως είμαι του ψευτοπροοδευτισμού που δεν είναι παρά ο δούρειος ίππος του αμερικάνικου επεκτατισμού. 

Η έλλειψη κοσμοπολιτισμού κάνει μια χώρα καθυστερημένη. Ο «πολύς κοσμοπολιτισμός» μπορεί να τη σκοτώσει. 
Στην περίπτωση της Ελλάδας είχαμε το παράδοξο της συμβολής της ανεπάρκειας του κοσμοπολιτισμού όσον αφορά το κοσμοείδωλο που φτιάξαν οι Έλληνες για την πάρτη τους αλλά και της υπερέκθεσης στον «κοσμοπολιτισμό» όσον αφορά την εμπλοκή του ελληνικού συστήματος εξουσίας στα διεθνή συστήματα. 

Νέες ψυχροπολεμικές κυρώσεις απο την Ε.Ε. σπρώχνουν την Ευρώπη στην άβυσσο...


ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΟΤΕΛΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ 
ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Την ίδια ώρα που η εκεχειρία ανάμεσα στο καθεστώς του Κιέβου και τις δυνάμεις του λαϊκού στρατού της Νοβορωσίας κινείται σε τεντωμένο σχοινί, οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ πανικόβλητοι ενέκριναν τυχοδιωκτικά την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε μετά από δύο διαδοχικές συσκέψεις των πρεσβευτών των χωρών - μελών της ΕΕ το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας (8/9) και προβλέπει τον αποκλεισμό ρωσικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών από τις διεθνείς χρηματαγορές, πρώτα απ' όλα των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών Rosneft και Transneft, καθώς επίσης και πάγωμα περιουσιακών τους στοιχείων. Ταυτόχρονα, ενισχύονται τα απαγορευτικά μέτρα που αφορούν την πώληση αγαθών «διπλής χρήσης», στρατιωτικής πολιτικής, στη Ρωσία και της ευαίσθητης τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Β. Ρομπάι, οι νέες κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες μέρες.

Η απόφαση της ΕΕ έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά της Ουκρανικής κρίσης, η οποία όλα δείχνουν ότι θα κλιμακωθεί αφού η ρωσική πλευρά, δια στόματος του Ρώσου Πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έχει προειδοποιήσει με «ασύμμετρες» πρακτικές, ακόμη και με αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Ρωσίας για ευρωπαϊκές πτήσεις, ως απάντηση στην αμερικανο-ΕΕ επιθετικότητα.

Η CIA χαρτογραφεί την παρακμή της Δύσης


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Η κατάσταση στον πλανήτη είναι εξαιρετική ασταθής και ομιχλώδης.

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και θα δείτε έναν κόσμο που φλέγεται. Από την Ουκρανία μέχρι την Συρία, από την Αίγυπτο μέχρι την Ταϊλάνδη, από τη Λιβύη μέχρι τη Βοσνία, από την Τουρκία μέχρι τη Βενεζουέλα, οι διαμαρτυρίες των πολιτών (δεξιών και αριστερών), ο εμφύλιος πόλεμος, η βία, και οι εσωτερικές διαμάχες πυροδοτούν όχι μόνο την αποδιοργάνωση, αλλά την διάλυση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολοένα και περισσότερο, η ενιαία δομή  των κρατών, μικρών και μεγάλων, παλαιών και νέων, τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Το Χάος ξεσπά ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές και οι κυβερνήσεις είναι λιγότερο ικανές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις απ’ ό,τι στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ένας ακαδημαϊκός όρισε ως... «εποχή της εντροπίας», ένας ακυβέρνητος κόσμος χωρίς τάξη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (NIC) της CIA προέβλεψε πριν από 10 χρόνια (https://www.chathamhouse.org/sites/files/chathamhouse/public/Research/International%20Security/r2020.pdf) ότι το έτος 2020 θα έχει αναδυθεί ένα νέο Χαλιφάτο στην παγκόσμια σκηνή... Σήμερα, αφού αρχικά έδειχναν όλοι ότι αιφνιδιάστηκαν με την ISIS ξαφνικά μιλάνε για 100.000 μαχητές από το πουθενά.

Θέλουν και την Attica bank οι Κινέζοι

Ενα τηλέφωνο με αριθμό κλήσης από το Χονκ Κονγκ αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, καθώς ο καλών δεν ήταν άλλος από την κινεζική επενδυτική εταιρεία Sheng Yuan Holdings Limited, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του "moneypro" έχοντας μελετήσει τα δεδομένα της τράπεζας, εξέφρασε και επίσημα το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κινεζική Sheng Yuan, η οποία εξειδικεύεται σε επενδύσεις του χρηματοοικονομικού τομέα παγκοσμίως, πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους υποψηφίους στρατηγικούς εταίρους της τράπεζας.

Δηλαδή οι Κινέζοι, όπως απαιτεί η ΤτΕ, κομίζουν πρόταση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που αποδειγμένα μπορεί να ωφελήσει την Attica Bank στην επανεκκίνηση των λειτουργιών της με καθαρά τραπεζικά κριτήρια. Παράλληλα, κατέχουν και μπορούν να μεταφέρουν στην Τράπεζα την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων της και παράλληλα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις διαφάνειας, αφού η Sheng Yuan είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονκ Κονγκ. Την ίδια ώρα εκτός από το κινεζικό fund, ξεχωρίζουν δύο ακόμα προτάσεις. Εκείνες των αμερικανικών επενδυτικών σχημάτων Beach Point και Silver Point, που μπήκαν δυναμικά στο «παιχνίδι».

Τροφοσυλλέκτες: Ευχαριστίες...


Ευχαριστούμε όλους εσάς που με την αλληλεγγύη σας μάς βοηθήσατε να ξεκινήσουμε, μάς βοηθάτε να προχωρήσουμε. Είτε αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη σας κάθε Παρασκευή έξω από τον Σκλαβενίτη, είτε στο καλάθι μας στη ΣΒΟΥΡΑ ή στη ΣΕΣΟΥΛΑ.



Η διανομή της συνδρομής σας γίνεται με κριτήριο τις ανάγκες του καθενός, αδιάκριτα από το πόσο αυτός συμμετέχει ή όχι στις δράσεις μας. Παλεύουμε ενάντια σε αντισυλλογικές νοοτροπίες ή αντικοινωνικές συμπεριφορές, αποκλείοντας κάθε έναν που δεν συμφωνεί έμπραχτα με τις αρχές της συλλογικότητάς μας. Αντιμαχόμαστε την ανάθεση, τις φασίζουσες συμπεριφορές, την εκμετάλλευση ανθρώπων, τη βία, το εμπόριο ναρκωτικών.

ΤροφοΣυλλέκτες 
μια πρωτοβουλία του Αυτόνομου Στεκιού, της Συλλογικής κουζίνας της Τετάρτης και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων.

Πηγή:http://dikaex.blogspot.gr/2014/09/blog-post_80.html

Ο «κουτσαβάκ Αντόν» και ο χαχόλος.

Tου Κώστα Γιαννιώτη*

Να, που ήρθε και η περίφημη έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο τόπος που θα δινόταν η τιτάνια μάχη και θα ξεκαθαρίζονταν οι λογαριασμοί. Τα …μαρμαρένια αλώνια!

Πρώτος εμφανίστηκε στη σκηνή ο φερόμενος ως πρωθυ-πουργός, ντυμένος το πολυφορεμένο και μονόπαντο κουτσα-βάκικο ύφος.
Χαμένος στην κοσμάρα του, αλλά και προκλητικός, όπως πάντα, απέναντι σ` έναν ολόκληρο λαό που τον οδηγεί στη γενοκτονία.

Παίρνοντας θάρρος από όλους τους γνωστούς γυμνοσάλιαγκες, που οι παλάμες τους έχουν φουσκώσει από το χειροκρότημα, τόλμησε να κορδωθεί και να κομπορρημονήσει, παρου-σιάζοντας την εικόνα μιας χώρας που δεν υπάρχει, αφού ήδη την έχει αποδομήσει, χρεοκοπήσει και διαμοιράσει σε ντόπια και ξένα συμφέροντα. Ό,τι απόμεινε από αυτή τη χώρα, είναι μια εικονική πραγματικότητα που κουβαλά στην κεφάλα του, αυτός και οι παρατρεχάμενοί του.

Εξήγγειλε, και μάλιστα με στόμφο, τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά...
30%. Και χειροκρότησαν οι κλακαδόροι που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αλλά καταχάρηκαν και τα χαχόλια που τον ψήφισαν, απανταχού της αποικίας. Ας πάνε σε ένα μήνα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης να ζεστάνουν το σαρκίο τους. Αν τους έρθει και πάλι ταμπλάς, να μη σκούξουν, να μην παραπονεθούν.