Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Η τελευταία ψευδαίσθηση πριν από το αδιέξοδο...



Ένας πανικόβλητος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε «κοινωνικό μέρισμα» – κοροϊδία για ένα μικρό τμήμα από όσους έκανε πάμφτωχους...

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για διάθεση “κοινωνικού” μερίσματος, από το ματωμένο από τη λεηλασία του λαού πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους και για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που δέχονται προσφυγική πίεση, αποτελούν πρώτα απ’ όλα κίνηση πανικού του λόγω της κοινωνικής κατάρρευσης της κυβέρνησής του.

Επίσης προσπάθεια αναζήτησης από την κυβέρνηση κοινωνικών ερεισμάτων ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων, που έχει συμφωνήσει στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης και του νέου 4ου μνημονίου. Έχει δηλαδή στόχο να αποσπάσει την ανοχή του λαού στη συνέχιση ενός μνημονιακού δρόμου, που τα επόμενα χρόνια θα γεννήσει περισσότερους φτωχούς και πάμφτωχους.

Ο Πρωθυπουργός, αφού πρώτα η κυβέρνησή του με το 3ο μνημόνιο, ολοκλήρωσε την ακραία φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων που ξεκίνησαν με το 1ο και 2ο μνημόνιο οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και κυρίως των χαμηλοσυνταξιούχων με την περικοπή του ΕΚΑΣ, και λίγο πριν προωθήσει το 4ο μνημόνιο, ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα γι’ αυτούς που οι πολιτικές του έκαναν παμφτωχούς, θυμίζοντας τη λαϊκή παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ΄ αλείψω λάδι».