Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Γ. Σταθάκης: συνεχίστε αυτό που κάνετε στα Ειρηνοδικεία!!! (video)


Ρεπορτάζ: Βασίλης Νούσης

Η επιτροπή της συνέλευσης Ειρηνοδικείου Ιλίου ενάντια στους πλειστηριασμούς, συναντήθηκε με τον υπουργό οικονομίας, υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη στο υπουργείο εθνικής οικονομίας (31.3.2015).

Η διάρκεια της συνάντησης ήταν 45 λεπτά, ενημερώθηκε ο υπουργός για τα αιτήματα της συνέλευσης και ακολούθησε σχετική συζήτηση.

«Το μεγαλύτερο κέρδος που εισπράξαμε από τον ίδιο τον υπουργό ήταν η παρότρυνση του για συνέχεια αυτού του αγώνα, για συνέχεια της λαϊκής απαίτησης έως ότου διευρυνθεί ο νόμος πέραν του παρόντος για την πρώτη κατοικία», σημειώνει η κυρία Ντίνα Κοέδρου και συνεχίζει «ζητήσαμε από τον υπουργό να συμπεριλάβει τα αιτήματά μας στο νομοσχέδιο, αλλά μας απάντησε ότι, ενώ θα το επιθυμούσε, ακόμα κι έτσι όπως είναι το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει πάγωμα των κατασχέσεων περιπτώσεων πρώτης κατοικίας, κατεβαίνει προς ψήφιση ενώ υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από τους ευρωπαϊκούς εταίρους».

Στην απάντηση του υπουργού, μέλη της επιτροπής του επεσήμαναν ότι μέσα από τον αγώνα τους, έχουν εισπράξει από τον κόσμο, πως όλο και περισσότερο απομακρύνεται ο φόβος μιας ενδεχόμενης ρήξης και ότι ο κόσμος επιθυμεί απεγκλωβισμό από τον κλοιό των ελέγχων του ΔΝΤ.

Κάθε Τετάρτη, 3.30μμ με 5.00μμ, ραντεβού στα Ειρηνοδικεία όλης της Χώρας, ενάντια στους πλειστηριασμούς!

Το ελληνικό έθνος ως πολιτικό έθνος


Η ιστορία της ιδιότητας του έλληνα πολίτη 
από τα Επαναστατικά Συντάγματα ώς τις αρχές του 21ου αιώνα

Του Δημήτρη Χριστόπουλου*

«Tο Ελληνικόν Έθνος, το υπό την φρικώδη Οθωμανικήν δυναστείαν, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστο ζυγόν της τυρρανίας, και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον διά των νομίμων Παραστατών του, [...] την Πολιτικήν αυτού Ύπαρξιν και Ανεξαρτησίαν». 

Έτσι κατέληγε η προμετωπίδα του Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδας που συντάχθηκε από την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου (16 Ιανουρίου 1822). 

Το πολιτικό έθνος είναι το έθνος που προκύπτει από τη σύμπτωση των βουλήσεων των ανθρώπων που ζουν μαζί. Το πολιτικό έθνος είναι έθνος επιλογής και συνείδησης, υπό την έννοια ότι σφυρηλατεί τους δεσμούς αλληλεγγύης των μελών του πάνω στο κριτήριο της κοινής βούλησης του ανήκειν σε αυτό, ανεξαρτήτως της καταγωγής των ανθρώπων. Αντιθέτως, το φυλετικό έθνος είναι αυτό που προτάσσει ως αποκλειστικό κριτήριο αλληλεγγύης την καταγωγή. Τότε μόνο νιώθει ασφαλές. Υπό την έννοια αυτή, το πολιτικό έθνος δένει το παρόν κοιτώντας στο μέλλον, ενώ το φυλετικό σφυρηλατεί την ενότητα κοιτώντας στο παρελθόν που περισσότερο επινοεί παρά ανακαλύπτει. 

Οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι μέχρι να τους επιβληθεί η ποινή από τους θεσμούς.


Του Δημήτρη Καζάκη

Φωτιές άναψε στου Μαξίμου η διοχέτευση στα ΜΜΕ, διαμέσου των Financial Times, της 26σέλιδης αναθεωρημένης πρότασης της κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες, σχετικά με τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές προκειμένου να αποδεσμεύσουν την χρηματοδότηση. Είναι από τις ελάχιστες φορές που το Μαξίμου επίσημα εκδίδει ανακοίνωση για να καταδικάσει την διαρροή. Μιλάμε για πανικό, όχι αστεία.

Κι ο λόγος είναι απλός: Δεν υπάρχει καμιά πρόταση μεταρρύθμισης της κυβέρνησης που να μην εντάσσεται στην ολοκλήρωση του επικαιροποιημένου Μνημονίου (Απρίλιος 2014). Το ίδιο συμβαίνει και με τα εισπρακτικά μέτρα που σαν στόχο έχουν θέσει να αποσπάσουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους πάνω από 7 δις ευρώ πρόσθετα έσοδα για τον προϋπολογισμό προκειμένου να πετύχουν το αδύνατο: πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%.

Η μοναδική ελπίδα που μας δίνει το Μαξίμου είναι στην περίπτωση κατά την οποία υπερβεί η κυβέρνηση το 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα, το επιπλέον θα δοθεί για κοινωνικούς σκοπούς. Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Το ίδιο δεν υποσχέθηκε κι ο Σαμαράς με το θέατρο που έπαιξε στις αρχές του 2014 όταν ανακοίνωσε ότι δήθεν υπερέβη τον στόχο του πρωτογενούς κι έτσι μοίρασε 450 εκατομύρια σε εξαγορά ψήφων; Μια από τα ίδια λοιπόν.

Γιατί όχι από τα κάτω;


Του Στάθη Χαμπίμπη

Πώς ο λαός έρχεται πραγματικά στην εξουσία

Η αυτενέργεια των πολιτών είναι ίσως ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να δημιουργήσει ριζοσπαστικό κίνημα αμφισβήτησης και ανατροπής της παρούσας κατάστασης. Όμως, σχεδόν πέντε χρόνια μετά από το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο και την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές που μετέτρεψε τη χώρα σε αποικία χρέους, εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση ο χαμηλός βαθμός πολιτικοποίησης και η υποτονική θέληση του λαού για ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;

Η περίοδος της μεταπολίτευσης έχει αφήσει χαραγμένο στο πολιτικό DNA της πλειοψηφίας την ανάθεση και τις παθογένειες μιας άρχουσας τάξης, που κυβέρνησε με βάση το ρουσφέτι, τη διαφθορά, και το κομματικό συμφέρον, εκμαυλίζοντας το ήθος των ανθρώπων και οδηγώντας τη χώρα και το λαό σε πολιτική και πολιτισμική παρακμή. Η αυστηρή αυτοκριτική και η βούληση για αλλαγή -σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο- είναι μια διεργασία λοιπόν, που θέλει το δικό της ρυθμό και χρόνο για να πραγματοποιηθεί. Διαδικασία η οποία εξαρτάται άμεσα από το γενικότερο περιβάλλον, αλλά και από τα ερεθίσματα, που προσλαμβάνει το σύνολο της κοινωνίας από εκείνο το κομμάτι της, που τόσα χρόνια βρισκόταν σταθερά απέναντι στις επιλογές του μεταπολιτευτικού κόσμου. Ο χρόνος όμως πιέζει ασφυκτικά και η εν λόγω μετάβαση δεν μπορεί να γίνει με το πάσο της και αβίαστα, μια και η δύναμη της ανάγκης έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε μια πραγματική μάχη επιβίωσης.

Η κυβέρνηση Τσίπρα κηρύσσει πόλεμο στο διεφθαρμένο τραπεζομιντιακό κατεστημένο


Ετοιμαστείτε για ένα νέο γύρο σφοδρής προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης

“Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προαναγγέλλει τον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν εγκριθεί από τις τράπεζες υπέρ των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων των μέσων ενημέρωσης. Το έγγραφο Βαρουφάκη έρχεται σε απάντηση ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου με την οποία ζητούσε στοιχεία για τα δάνεια των ελληνικών media, τα οποία θεωρούνται επισφαλή με τα συνήθη τραπεζικά κριτήρια χρηματοδότησης. Πρόκειται για δάνεια που τα υπερχρεωμένα media έλαβαν την τελευταία πενταετία.”

“O κ. Νικολόπουλος ζητούσε μεταξύ άλλων ενημέρωση για το ποιες εταιρείες ομίλων ΜΜΕ έχουν μη εξυπηρετουμενα δάνεια. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών στο έγγραφό του επισημαίνει ότι καίτοι διαβιβάστηκε η ερώτηση του βουλευτή στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκείνη, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο του άρθρου 54 του Ν. 4261/2014, διαβίβασε έγγραφο με το οποίο αρνείται να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος.”

WSJ: Πως θα είναι η Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα


Άρθρο γνώμης του Richard Barwell, ανώτερου Ευρωπαίου οικονομολόγου στην Royal Bank of Scotland, στην εφημερίδα Wall Street Journal με τίτλο «A Eurozone Without Greece», επικεντρώνεται στο τι πρόκειται να συμβεί εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή.

To Grexit θα έχει ευρύτατες συνέπειες για την ευρωζώνη, αποδυναμώνοντας ορισμένες πτυχές από τους δεσμούς που συνδέουν το ενιαίο νόμισμα, ενώ θα ενισχύσουν άλλες. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η τελευταία εκδοχή θα κυριαρχήσει, μειώνοντας την πιθανότητα ότι και άλλες χώρες θα αποχωρήσουν από το ευρώ. Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σειρά από προηγούμενα που ενδέχεται να επηρεάσουν το πώς οι πολίτες ψηφίζουν και οι πολιτικοί συμπεριφέρονται στην Ευρώπη.

Αν οι Έλληνες επιλέξουν την έξοδο από το ευρώ με δημοψήφισμα, θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι πολίτες και όχι οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι πολιτικοί στη Φρανκφούρτη, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο κρατούν το πεπρωμένο του ευρώ στα χέρια τους. Αλλά αν είναι οι Έλληνες πολιτικοί που θα πάρουν την απόφαση περί εξόδου, βάσει της εκλογικής εντολής που έλαβαν και όχι δημοψηφίσματος, αυτό θα μπορούσε να κάνει τους ψηφοφόρους σε άλλες χώρες να σκεφτούν σοβαρά πριν ψηφίσουν πολιτικούς που είναι κατά της λιτότητας.

Ιρλανδός δημοσιογράφος εκθέτει τραπεζίτη της ΕΚΤ

Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία.Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα. Ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch, και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο που του δίνει ζωή.


Πηγή:http://www.videoman.gr/25839