Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Χοντραίνει το παιχνίδι στην Κυπριακή ΑΟΖ!


Η Ελληνική ΤΠΚ «Καβαλούδης» στην περιοχή!

Χοντραίνει το παιχνίδι στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά την πτώση του δικινητήριου αεροσκάφους μέσα σε περιοχή που είχαν δεσμεύσει παράνομα οι Τούρκοι για έρευνες και σε απόσταση λίγων μιλίων από το σημείο όπου κινείτο η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» (F-493).

Στην περιοχή, και για συμμετοχή στην έρευνα και διάσωση, αφού ακόμη τα δύο μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους Diamond DN42 αγνοούνται έσπευσε η ελληνική ΤΠΚ «Καβαλούδης», όπως επίσης μία γερμανική κορβέτα και μία βραζιλιάνικη φρεγάτα.

Η ΤΠΚ «Καβαλούδης» βρίσκεται εδώ και ημέρες στο λιμάνι της Λεμεσού συμμετέχοντας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για τον Λίβανο UNIFIL, αλλά από χθες αργά το βράδυ έλαβε εντολή να βγει σε αναζήτηση των συντριμμιών του δικινητήριου αεροσκάφους και των δύο επιβαινόντων.

Η παρουσία του ελληνικού πολεμικού πλοίου δικαιολογείται από την αποστολή που έλαβε για έρευνα και διάσωση.  

Το «Ζήτημα της Τσαμουριάς» και τα made in USA μεγαλοαλβανικά σχέδια …για το μέλλον!


Τι λέει αποκαλυπτική Έκθεση της Ακαδημίας Πολέμου προς το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας

«Χωρίς το Κόσοβο και την Τσαμουριά ΔΕΝ υπάρχει Αλβανία»
[Αλυτρωτικό σύνθημα των Ουτσεκάδων]

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*

[Η βίαιη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας-Αλβανίας στο Βελιγράδι, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, και τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Σερβία, στα Σκόπια και στην ελληνική κοινότητα της Δερβιτσάνης αναζωπύρωσαν την συζήτηση για τον αλβανικό επεκτατισμό και τις χειρότερες μνήμες για την βαλκανική «πυριτιδαποθήκη».

Το λάβαρο της «Μεγάλης Αλβανίας» που ...υπερίπτατο του σταδίου της Παρτιζάν (βλ. παραπάνω φωτο) περιείχε, μεταξύ των άλλων περιοχών, την ...Ήπειρο, την Κέρκυρα και σχεδόν ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία.

Ο χάρτης αυτός που αιφνιδίασε τους ανυποψίαστους, χάρη στο τηλεοπτικό σοκ, ανταποκρίνεται πλήρως σ’ αυτά που διδάσκονται τα Αλβανόπουλα στο μάθημα της Γεωγραφίας, σε όλα τα σχολεία της γειτονικής χώρας. Στις περιοχές που θεωρούνται «αλβανικές» εκτός των ορίων του σημερινού Αλβανικού κράτους εντάσσονται όλο το Κόσσοβο, 3 νομοί του Μαυροβουνίου, τρεις περιοχές της Σερβίας, τα μισά τουλάχιστον Σκόπια και ...8 νομοί της Ελλάδας.

Τα γεγονότα αυτά, μαζί με την υποτονική αντίδραση της «τροϊκανής» ελληνικής διπλωματίας ...περί «κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής» με τους «Ουτσεκάδες», καθιστούν επίκαιρη, πάλι, την συζήτηση για το ζήτημα της «Τσαμουριάς» και των διεθνών παρασκηνίων πίσω από αυτό.]

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ. για στήριξη της χρηματαγοράς με χρήματα των ασφαλισμένων


Με τα χρήματα των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων στηρίζουν οι κυβερνώντες τράπεζα και χρηματαγορά.

Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου χρησιμοποιούνται για μια ακόμη φορά για αγορές προβληματικών μετοχών και ομολόγων. Οι κυβερνώντες στην προσπάθειά τους να αναχαιτίσουν την κερδοσκοπική κατάρρευση του χρηματιστηρίου, αλλά και της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών ομολόγων, έδωσαν το πράσινο φως στην Τράπεζα της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει το "κοινό κεφάλαιο" των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που η ίδια διαχειρίζεται, προκειμένου να παρέμβει στην χρηματαγορά για την στήριξη των μετοχών των συστημικών τραπεζών, αλλά και των ελληνικών ομολόγων.

Φορτώνουν ξανά τη χρεοκοπία των αγορών στις πλάτες των ασφαλισμένων, των φορολογουμένων και της κοινωνίας. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε λογής χρηματοδοτική παρέμβαση υπέρ των τραπεζών και των κερδοσκόπων επενδυτών. Πρέπει να προστατευθούν όσες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει θέτοντας σε καθεστώς άμεσης εκκαθάρισης υπό δημόσιο και δικαστικό έλεγχο τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες. Πρέπει να εθνικοποιηθεί πάραυτα η Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να λειτουργεί προς το δημόσιο συμφέρον με όρους διαφάνειας και τραπεζικής εντιμότητας.

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 22/10/2014

Παρέμβαση στο ειρηνοδικείο Λαϊκή στάση πληρωμών 22/10/2014


Τετάρτη 22/10/2014,Ειρηνοδικείο Ηρακλείου….δεν έγιναν πλειστηριασμοί λόγω μη προσέλευσης των συμβολαιογράφων…εμείς θέλουμε και μπορούμε να αγωνιστούμε για τα σπίτια μας,για την αξιοπρέπειά μας,για το μέλλον μας…συνεχίζουμε λοιπόν πιο αποφασιστικά,πιο δυναμικά…

Στις 30/3/2013 ορίστηκε η πρώτη μεγάλη συνέλευση πολιτών,στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.με την επωνυμία “ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ”.Η προεργασία για την πρώτη συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ Ηρακλείου και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μαζί τους στην πρώτη συνέλευση,βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,των Αντιμνημονιακών Πολιτών και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.Επίσης απλός κόσμος,χωρίς κομματική ταυτότητα,κάτι που έδωσε στο κίνημα ενωτικό χαρακτήρα. Μετα την Πρώτη λαική συνέλευση,αποφασίστηκε σαν πρώτη δράση παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο,με σκοπό την αποτροπή των πλειστηριασμών ιδιωτικών περιουσιών από τράπεζες.
Το ειρηνοδικείο Ηρακλείου,έγινε σημείο συνάντησης για εκατοντάδες πολίτες,που στήριξαν και στηρίζουν με την παρουσία τους την δράση αυτή.Το κίνημα κατόρθωσε να παραμείνει κομματικά “ανεξίθρησκο” και αυτός είναι ο βασικός λόγος των επιτυχιών του,ενάντια σε πολλές αντιξοότητες όπως η παρατεταμένη παρουσία των ΜΑΤ στο χώρο, μετά από απαίτηση των συμβολαιογράφων και των τραπεζών. 

Πράσινος εμπρηστής


Tου Γιάννη Μακριδάκη

Από χθες το απόγευμα η Χίος ξαναζεί εφιαλτικές στιγμές πυρκαγιάς, αυτή τη φορά στην βορειοδυτική πλευρά της. Μέχρι τώρα έχουν γίνει στάχτη αρκετές χιλιάδες στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, βοσκοτόπια καθώς και πολλές εκατοντάδες ελαιόδεντρα

Η αιτία της πυρκαγιάς σύμφωνα με δημοσιεύματα και φωτογραφίες του τοπικού τύπου ήταν μια ανεμογεννήτρια η οποία προφανώς δεν άντεξε τον ισχυρό νοτιά και σπινθήρισε, κάηκε ολοσχερώς ο μηχανισμός της και προκάλεσε όλην αυτή την καταστροφή η οποία ακόμη συνεχίζεται παρ’ όλες τις υπεράνθρωπες και ολονύχτιες προσπάθειες πυροσβεστικής και εθελοντών οι οποίοι τελούν εν αναμονή των βροχών που θα σβήσουν τις φλόγες μιας και οι πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

Ανεμογεννήτρια λοιπόν ο εμπρηστής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η πράσινη ανάπτυξη καρβουνιάζει τον τόπο και το τοπίο γύρω της.