Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Ανακοίνωση

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει την τρομοκρατία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Από κάθε ομάδα ή οργάνωση, λευκή ή έγχρωμη, φονταμελιστική ή ιδεολογική, μυστική ή φανερή. Είναι πράξη απεχθής και ειδεχθής που εκτρέφει το μίσος και τον φθόνο, απηχεί τα πιο σκοτεινά κίνητρα, και αντιστοιχεί στις πιο αποτρόπαιες πράξεις και σκοπιμότητες που γεννούν τα αρρωστημένα μυαλά της ανθρωπότητας.

Όμως το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αποτέλεσμα και προϊόν της απάνθρωπης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σε κρυφές συμμαχίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους δορυφόρους τους, έχουν εξαπολύσει την δική τους τρομοκρατία με την μορφή του πολέμου, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα, της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής αντίστοιχα.

Ανεξάρτητα του ποιοι ακριβώς βρίσκονται πίσω από την ενέργεια αυτή, όπως και την προηγούμενη στο Παρίσι, οι μεγαλοσχήμονες ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ έρχονται σήμερα να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα, για τα θύματα και τους θανάτους που οι ίδιοι με την πολιτική τους προκάλεσαν.Δολοφόνοι, υποκριτές, και μακελάρηδες των λαών, επανασχεδιάζουν χάρτες με ανθρώπινο αίμα: αλλού καταργούν σύνορα και καταλύουν χώρες, αλλού υψώνουν φράχτες δημιουργώντας στρατόπεδα συγκέντρωσης! Τα σύγχρονα Νταχάου της ντροπής, της κατάλυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, της ίδιας της υπόστασης της ανθρώπινης ζωής.

Προίκα στο Κράτος τα πατρογονικά σου...


Σου άφησαν οι γονείς σου κληρονομιά και δεν μπορείς να πληρώσεις τους φόρους για να παραμείνει στα χέρια σου;
Πολύ απλά θα την δίνεις προίκα στο κράτος για να μην χρωστάς τους φόρους που σου επιβάλλει για την αποδοχή των πατρογονικών σου. 

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά το κράτος θα σου κατάσχει το σπίτι αφού αν δεν δύνασαι να πληρώσεις τον φόρο κληρονομιάς, ο οποίος με τον μήνα θα προσαυξάνεται, τότε ούτως ή άλλως θα σου το έπαιρνε  το κράτος για οφειλές προς το δημόσιο.
Βέβαια, με το να το δώσεις οικειοθελώς προίκα στο κράτος δεν θα έχεις τον φόβο ότι η διαφορά του ποσού από το «κοράκι», που θα το χτυπούσε στον πλειστηριασμό ως κατασχεθέν,  να σε ακολουθεί εφ’ όρου ζωής μέχρι να ξεχρεώσεις.
Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορεί η αξία του ακινήτου που κληρονόμησες να είναι τεράστια και ο φόρος μικρός σύμφωνα με την αξία του, αλλά το κράτος εννοείται ότι δεν πρόκειται να σού δώσει ούτε την διαφορά αλλά ούτε και μέρος των κερδών από την πώλησή του σε «κοράκι» ως «προικώο»  και όχι ως κατασχεθέν.

Οι Γερμανοί είναι και πάλι εδώ, το ίδιο και οι γερμανοτσολιάδες!

Στις 20/3/2016 έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες πατριώτες του μπλόκου της Καλογρέζας (Μάρτης του 1944), με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των εκτελεσθέντων.

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κος Ηρακλής Γκότσης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και πως ο Λαός μας δεν αποφασίζει για τις τύχες του εξαιτίας των δανειστών. Αμέσως μετά έκανε λόγο για  αντιστασιακή δράση της ελληνικής κυβέρνησης και στην ανάγκη να στηριχθεί η τελευταία από τον ελληνικό λαό.

Η αντιστασιακή δραστηριότητα της κυβέρνησης φαίνεται καθημερινά στους νόμους για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, στην παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, στην υποταγή στις ντιρεκτίβες των «θεσμών», πάντα μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις»!

Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος φαίνεται εδώ να υποστηρίζει μία «περίεργη» αντίληψη για την αντίσταση στην κατοχή. Σύμφωνα με αυτή την αντίληψη, αντιστασιακοί λογίζονται και οι «έλληνες» αξιωματικοί που πρωτοστάτησαν στο μπλόκο. Στις δίκες των δωσίλογων στήριξαν την υπερασπιστική τους γραμμή ισχυριζόμενοι πως έκαναν ότι μπορούσαν για να περιορίσουν το κακό και για να μην την πληρώσουν αθώοι! Ακριβώς όπως το κάνει και η φερόμενη ως ελληνική και αριστερή κυβέρνηση! Την αντίληψη αυτή «δικαίωσε» η χούντα με την αναγνώριση της «αντιστασιακής» δράσης των ταγμάτων ασφαλείας!

Σε τέτοιους παραλογισμούς οδηγούνται ακόμα και άνθρωποι με αγωνιστική ιστορία! Όταν, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να υπερασπίσουν το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, οδηγούνται να βαφτίζουν το κρέας-ψάρι και τον δωσιλογισμό-αντίσταση!

Μικροί Τζήμεροι (ακόμα μικρότεροι)

Γιατί είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη οι μετανάστες; Εγκλωβισμένος είσαι όταν δεν μπορείς να κινηθείς προς καμία κατεύθυνση. Μπορούν να κινηθούν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση εκτός από εκείνη στην Δυτική Ευρώπη. Άρα αν είναι εγκλωβισμένοι σε κάτι, είναι στο πείσμα τους.Και γιατί θέλουν να πάνε στην Ευρώπη;Επειδή λαχτάρησαν τις ελευθερίες και την ανεξιθρησκεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού; Όχι βέβαια. Το μόνο που θέλουν από την Ευρώπη είναι οι κοινωνικές παροχές, τρώμε πίνουμε τζάμπα και παίρνουμε τα κοινωνικά επιδόματα.Ταυτόχρονα είμαστε εμείς εγκλωβισμένοι στη συριζολαγνεία των καναλιών που κάνουν διαγωνισμό γλειψίματος μέχρι να πάρουν την άδεια.
Μνημείο αφροσύνης, απανθρωπιάς, έλλειψης ήθους και κάθε στοιχείου που συνδέει ένα πρωτεύον θηλαστικό, με την έννοια "Άνθρωπος".
Εντάξει, αυτή είναι μία επιεικής περιγραφή του  ανθρωπίδα που ακούει στο όνομα Τζήμερος (καταχωρημένο πλέον λήμμα στο υβρεολόγιο της κοινής νεοελληνικής). 

INTERVIEW WITH DIMITRIS KAZAKIS LEADER OF EPAM


By  Joshua Tartakovsky

Germans Have Right to Oppose Migration, Greece Threatened by NATO Takeover. One of the most intelligent and interesting Greek politicians talks on different topics and today`s main geopolitical issues.

17 March 2016 
Interview with Dimitris Kazakis Leader of EPAM. 

One year ago, while in Athens, Greece, I interviewed Mr. Dimitris Kazakis, leader of United Popular Front (EPAM), a popular Left movement that emerged from the anti-memorandum protests of 2011. Mr. Kazakis is an erudite speaker, a socialist economist, and one who knows both the terrain of the social struggle and the high-end banking sector in London where he worked for many years.

At the time, Mr. Kazakis was not very optimistic about Syriza – the Left party governing Greece, if to say the least. He warned that Prime Minister Tsipras has no intention of breaking with austerity and that he will take on a new contract that will enslave the country further. The interview was conducted in February 2015, but it took me months to publish it since I wanted to give Syriza a chance. Mr. Kazakis was right. It happened exactly as he said. One year later, on February 17, 2016, I met Mr. Kazakis at the offices of EPAM in Athens again. Things are much worse in Athens now.

Τέλος Μαϊου αρχίζουν τα έργα κατασκευής του αγωγού TAP...


Στα μέσα του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα, ανέφερε ο διευθυντής του έργου για τη χώρα μας Ρίκαρντ Σκούφιας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο για την ενεργειακή αγορά που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο αγωγός ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και Αδριατικής και στέλνει, όπως είπε ο κ. Σκούφιας, μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, ενώ αναβαθμίζει παράλληλα το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η Κοινοπραξία έχει υπογράψει συνεργασίες με 150 ελληνικές επιχειρήσεις, ορισμένες από τις οποίες κέρδισαν μεγάλους διαγωνισμούς για την προμήθεια σωλήνων και την εγκατάσταση του αγωγού. Επίσης έχουν γίνει 450 συναντήσεις με τις κοινότητες και τους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός και εφαρμόζεται πρόγραμμα αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες και χρήστες της γης.

Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της συναλλαγής για τον ΔΕΣΦΑ, ανέφερε από την πλευρά του ο Άναρ Μαμάντοφ, διευθύνων σύμβουλος της SOCAR Ελλάδος που έχει αναδειχθεί πλειοδότης για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή λόγω ενστάσεων από την ΕΕ.