Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Δημ. Καζάκης: "Πρωταρχικό καθήκον μας τώρα:Να υπερασπίσουμε τον τόπο μας"

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ

[15 Φεβ 2016]
Ο Δ.Καζάκης σε ομιλία του στη Σπάρτη 15-02-2016...μιλάει για μισθοφόρους στα σύνορα, προβλέπει ΠΟΛΕΜΟ των μεγάλων!




"Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους. 

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της συριακής κρίσης!



Του Πάνου Μητρονίκα

Στη Συρία σήμερα παρουσιάζεται ένα ανησυχητικά εκρηκτικό μείγμα από μεγάλους και μικρούς εμπλεκόμενους, καθένας τους με πολύ διαφορετικά συμφέροντα, υφασμένα σε έναν πολύπλοκο ιστό συμμαχιών και παρατάξεων σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπροσθέτως, αν εξετάσουμε την όλη κατάσταση, όχι μόνο γεωπολιτικά, αλλά και οικονομικά, παρατηρούμε ότι τα συμφέροντα και οι σχέσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και τις επιμέρους συμμαχίες τους άλλες φορές συμπλέουν και άλλες φορές είναι σε πλήρη αντίθεση.
Στην παρούσα ανάλυση θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε αυτό το κουβάρι συμφερόντων, εξετάζοντας αρχικά την κάθε πλευρά ξεχωριστά σε σχέση τη δυναμική της κατάστασης που αναδύεται. Στη συνέχεια θα δούμε τα πιθανά σενάρια που μπορεί να εξελιχθούν βάση των κινήσεων που επιτρέπει αυτή η δυναμική σε κάθε πλευρά.

Λίγα λόγια περί στρατηγικής
Στη στρατηγική υπάρχουν δύο βασικές «σχολές» σκέψης:

Η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης


Φυσικά δεν θεωρεί κανείς την κυβέρνηση υπεύθυνη για τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί στην Ελλάδα έως το 2015 – ασφαλώς όμως για το ότι παραπλάνησε τους εκλογείς της, ισχυριζόμενη πως είναι σε θέση να τα λύσει
«Η δημοσιογραφία είναι μία κόλαση – μία άβυσσος της αδικίας, των ψεμάτων και της προδοσίας. Το να ζητάς λοιπόν από έναν λαό να ψηφίζει ή να κρίνει σωστά, όταν είναι αντιμέτωπος με τέτοια ενημέρωση, είναι μάλλον υπερβολικό. Δυστυχώς, το μόνο που βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσεκτική επιλογή των ΜΜΕ, με τα οποία ενημερώνεται κανείς – κάτι που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του» (πηγή).

Άποψη

Πριν από έναν περίπου χρόνο, τέτοια εποχή, η νέα τότε κυβέρνηση δεν ήθελε να κλείσει η αξιολόγηση της Τρόικας που θα έθετε τέλος, θεωρητικά τουλάχιστον, στην εποχή των μνημονίων. Ταυτόχρονα, έστειλε πίσω τα περίπου 11 δις €, τα οποία προβλέπονταν για την ενίσχυση των κεφαλαίων των τραπεζών, εφόσον θα την είχαν ανάγκη – ενώ ισχυριζόταν πως ήταν αποφασισμένη να συγκρουστεί.
Μερικούς μήνες αργότερα, μετά από μία καταστροφική διαπραγμάτευση, η οποία προκάλεσε μεταξύ άλλων μαζικές εκροές των καταθέσεων και αφού έκλεισαν οι τράπεζες, η κυβέρνηση δείλιασε την τελευταία στιγμή να συγκρουστεί με τη Γερμανία – υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, ξεπούλησε τις τράπεζες ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 40 δις €, ενώ άρχισε να νομοθετεί βιαστικά τους νόμους που απαιτούσαν οι δανειστές.