Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ποιος και γιατί πάει να μπλέξει την Ελλάδα σε τυχοδιωκτισμούς;


Του Δημήτρη Καζάκη

Το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ σκάφος του λιμενικού σώματος της Ελλάδας ανοιχτά της Ρόδου, δεν είναι τόσο αθώο, όσο φαίνεται. Ας δούμε συγκεκριμένα τα δεδομένα του όλου επεισοδίου. Αυτά τουλάχιστον που έγιναν γνωστά.

Καταρχήν, το τουρκικό εμπορικό πλοίο φέρεται να συνδέεται με την οικογένεια Ερντογκάν. Ο πλοίαρχος έχει συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια, αλλά και η ετοιμότητα με την οποία η τουρκική πλευρά αντέδρασε στην «πρόκληση» της Ελλάδας, δείχνει ότι το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά και το εμπόρευμά του χαίρουν υψηλής προστασίας.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι παρά τις διαστάσεις που έδωσε η τουρκική πλευρά στο όλο επεισόδιο, παραμένει άγνωστο το φορτίο του συγκεκριμένου εμπορικού πλοίου. Κάτι που τονίζεται και από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, τα οποία επισημαίνουν ότι ούτε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου, αλλά ούτε και οι τουρκικές αρχές κάνουν κάποια αναφορά στο φορτίο.
Μέχρι αυτή τη στιγμή το φορτίο παραμένει άγνωστο με ευθύνη των τουρκικών αρχών. Να θυμίσουμε ότι το σκάφος του ελληνικού λιμενικού επιχείρησε έλεγχο στο υπό τουρκική σημαία εμπορικό πλοίο, μετά από «πληροφορία» ότι μετέφερε παράνομο φορτίο. Τι φορτίο κανείς δεν ξέρει, μιας και δεν έγινε η νηοψία.

Το πιθανότερο είναι τρία πράγματα: ναρκωτικά, όπλα, ή λαθραίους μετανάστες. Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας απ’ όπου φέρεται να φόρτωσε το εν λόγω τουρκικό πλοίο, βρίθει από λαθρεμπόριο και λαθρέμπορους, μιας και χρησιμοποιείται εν γνώσει της Τουρκίας ως κατάληξη ολόκληρου του λαθρεμπορίου σε ναρκωτικά, πετρέλαιο, αρχαιότητες και ανθρώπους από το Χαλιφάτο και τις θυγατρικές του.

Καταιγίδα πλειστηριασμών ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα! (πίνακες στοιχείων 5/7/2017)

Με 115 πλειστηριασμούς ακινήτων (εκ των οποίων οι 46 αφορούν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες), σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας, συνεχίζεται την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί 20 πλειστηριασμοί ακινήτων στην Αθήνα, 31 στα ειρηνοδικεία της περιφέρειας Αττικής και 4 πλειστηριασμοί ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

Η καταιγίδα πλειστηριασμών σαρώνει όλη την Ελλάδα καθώς 60 ακόμη διεξάγονται σε ειρηνοδικεία της υπόλοιπης Επικράτειας (Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Σερρών, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Άρτας, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Καρδίτσας, μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Δωδεκανήσων, Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων),

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 115 επισπεύδοντες, οι 90 είναι τράπεζες.
Στους πίνακες που ακολουθούν (δημιουργήθηκαν από μέλη της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός») αναγράφεται το ειρηνοδικείο, η ιδιότητα του οφειλέτη, ο επισπεύδων, τα στοιχεία δικαστικού επιμελητή και συμβολαιογράφου καθώς και το ποσό οφειλής για το οποίο διεξάγεται ο κάθε πλειστηριασμός.

(Για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση κάντε «κλικ» στο βελάκι πάνω δεξιά του πίνακα pdf )



Αν κάποια κινήματα κατά των πλειστηριασμών ή και μεμονωμένοι πολίτες χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, ή εικόνα κάποιου συγκεκριμένου νομού με τα στοιχεία των πλειστηριασμών του, μπορούν να τα ζητήσουν στη διεύθυνση email της πρωτοβουλίας: dromosanoixtos@gmail.com 

Πηγή:http://www.dromosanoixtos.gr/2017/07/572017.html