Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...





Λένε οτι κοιμόμαστε...Κούνια που τους κούναγε!!!

Γράφει ο Γιώργος του κλικ

Μετά την πρόσφατη δημοσίευση μιας γερμανικής μελέτης που αποδεικνύει ότι το 95% της “βοήθειας” προς την Ελλάδα κατέληξε στις ευρωπαϊκές τράπεζες και λιγότερο από το 5% στα ελληνικά ταμεία, επιβεβαιώνεται περίτρανα η γνωστή παροιμία:
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι”
Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν βέβαια στην χώρα μας κάποιοι ελάχιστοι που αυτό το τεκμηρίωναν με οικονομικά μεγέθη και που φυσικά δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κανάλια του δωσιλογισμού. Τώρα όμως πάμπολλα άρθρα δημοσιεύονται και στο εξωτερικό με τους σχολιαστές από κάτω, από τη μια να αναγνωρίζουν την ίδια μοίρα για τους λαούς τους (και να τρίζουν τα δόντια) και από την άλλη να αναρωτιούνται που πήγε ο Λεωνίδας, που πήγε το 21, που πήγε το ΟΧΙ του 40 και που πήγε το ΟΧΙ του 2015.

Παρ όλη την αναγνώριση της σημασίας που έχει η Ελλάδα για τον κόσμο ολόκληρο και που πολύ γλαφυρά εκφράζει με τα ακόλουθα λόγια ένας αρθρογράφος:

Τσακαλώτος: "Σας παρακαλώ...μη μας μετατρέψετε σε failed state!!!, σας παρακαλώ!!!!


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Λίγο πιο δωσίλογος...caput!!!!

SOS Τσακαλώτου στους ομολόγους του: Δεν περνά το πακέτο των 9 δις από καμία κυβέρνηση

Επιστολή στους ομολόγους του των χωρών-μελών του Eurogroup, έστειλε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην οποία τους καλεί να μην επιμείνουν στα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ. Είχε προηγηθεί το γράμμα της κ. Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ζητούσε αποδοχή των μέτρων από την Ελλάδα και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. (http://mignatiou.com/2016/05/epimeni-gia-proliptika-metra-alla-ke-elafrinsi-i-lagkarnt-prin-to-krisimo-eurogroup/) 

Στην επιστολή του, που αποκάλυψε το πρακτορείο MNI (Angelika Papamiltiadou), ο κ. Τσακαλώτος προειδοποιεί: “Δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πακέτο να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή –για ότι αυτό σημαίνει- από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ”. 

Την επιστολή αποκάλυψε μετά τα μεσάνυχτα το MNI, και το υπουργείο Οικονομικών ούτε την επιβεβαίωσε, ούτε την διέψευσε. 
Απευθυνόμεενος στους ομολόγους του ο Ελληνας υπουργός σημειώνει: 
“Μπορείτε να φανταστείτε να πάμε στο κοινοβούλιο αντί για ένα αναμενόμενο πακέτο 5,4 δισ. ευρώ ένα 9 δισ. ευρώ»; Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρας έκανε και περισσότερα από όσα της ζητήθηκαν ενώ ζητά από το Eurogroup “μια ξεκάθαρη δήλωση για μέτρα άμεσης εφαρμογής και μέτρα που θα ληφθούν μελλοντικά» ως προς το χρέος. 

Σύμφωνα με το MNI, η επιστολή Τσακαλώτου έχει ως εξής: