Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ομάδα Μελών του Κογκρέσου στα Τίρανα- έρευνα για παρεμβάσεις του Σόρος


Μάιος 10, 2017. 23:23

Εννέα Αμερικανοί μέλη του Κογκρέσου έφθασαν στα Τίρανα και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της χώρας, Μπουγιάρ Νισάνι, και κατόπιν με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, όπως σημειώνει δημοσίευμα από την Αλβανία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα μελών του αμερικανικού Κογκρέσου που επισκέπτεται την Αλβανία. 

Τον Οκτώβριο του 2015, είχαν έρθει στα Τίρανα τρία μέλη του Κογκρέσου με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικάνο Γκας Μπιλιράκις, οι οποίοι είχαν συζητήσεις με τους Αλβανούς επικεφαλής για τα προβλήματα της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή της Χιμάρας.
Η αντιπροσωπεία  βρίσκεται υπό την ηγεσία του Μπομπ Γκουντλέιτ (Bob Goodlate), προέδρου της Επιτροπής Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

Τα εννέα μέλη του Κογκρέσου είχαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα να βοηθήσουν στην επίλυση της πολιτικής κρίσης.

Κοινωνική αλλοτρίωση


Γνωρίζοντας πως τα μνημόνια παράγουν μαζικά ανέργους, φτώχεια, οδύνη, καθώς επίσης εξαθλιωμένους υποψήφιους για τις φυλακές, ο κατήφορος θα συνεχιστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση – έως ότου δεν θα έχει απομείνει πια τίποτα από την ιδιωτική και δημόσια περιουσία των Ελλήνων. Αυτοί δεν θα σταματήσουν φυσικά να παρακολουθούν τους αγώνες του ποδοσφαίρου ή τις ανόητες συζητήσεις των πολιτικών στην τηλεόραση – «σκοτώνοντας» κυριολεκτικά το χρόνο τους και βρίζοντας τη Γερμανία στα πληκτρολόγια.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία βέβαια πως θα «αποχαιρετίσουν» για πάντα τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συντάξεις, μετατρεπόμενοι σε μίζερους ζητιάνους στο διηνεκές – στο όνειδος της Ευρώπης, η οποία δεν θα χάνει καμία ευκαιρία να τους εξευτελίζει όσο περισσότερο μπορεί.

Την ίδια στιγμή τώρα που τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό χρέος θα αυξάνονται, παρά το ότι θα πουλιούνται τα πάντα σε τιμές περιπτέρου, οι Έλληνες, εντός ή εκτός των φυλακών, θα συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον – φοβούμενοι τις συνέπειες της αναβολής πληρωμών στην καθημερινότητα τους, την έξοδο από το ευρώ, μην τους λείψει η βενζίνη, τη σκιά τους ή οτιδήποτε άλλο.