Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Αποπολιτικοποίηση: Το χάι-τεκ όπλο του συστήματος...


Εν Βόλω… Φωτό Στέλιου Ελληνιάδη

Του Στέλιου Ελληνιάδη
Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σε πέρας τη σημαντικότερη αποστολή για να περάσουν ακέραια τα μνημονιακά προαπαιτούμενα: να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή των επαχθέστερων μέτρων αφαιρώντας από την κοινωνία τη δυνατότητα να αντιδράσει. Με βασικότερη όλων την προϋπόθεση που λέγεται αποπολιτικοποίηση. Δηλαδή, να εξασφαλίζει τη μεγάλη πολιτική απονεύρωση της κοινωνίας, που καμία Δεξιά δεν θα μπορούσε να πετύχει σε συνθήκες φτωχοποίησης και λεηλασίας. Γιατί η Δεξιά κατάφερνε να χειραγωγεί τον κόσμο είτε ασκώντας απροκάλυπτη βία, όπως επί χούντας, είτε, σε περίοδο ευημερίας, με πιο παχιές αγελάδες, να δημιουργεί εφησυχασμό, ανοχή και απάθεια, αλλά σε περίοδο κρίσης γινόταν ευάλωτη και έχανε τον έλεγχο.
Στη φάση που η Δεξιά φράκαρε, άρχισαν να δημιουργούνται πρόσφορες συνθήκες για πολιτικοποίηση. Πολιτικοποίηση που αποτελεί την κυριότερη προϋπόθεση για τη δημιουργία σθεναρής και αποτελεσματικής αντίστασης στην επίθεση των οργανωμένων συμφερόντων εσωτερικού και εξωτερικού που αποσκοπούν στη μετατροπή της χώρας σε ανοιχτό πεδίο λεηλασίας και σε χωματερή προϊόντων και ανθρώπων.
Ο κίνδυνος για τα συμφέροντα των τοκογλύφων, των μεταπρατών και των αρπαχτικών επενδυτών ήταν πλέον ορατός και άμεσος. Η υποδούλωση και η λεηλασία, που είχαν μπει σε καλό δρόμο με τη συμβολή των υποτελών πολιτικών τάξεων, κομμάτων, ομάδων και ατόμων, κινδύνευαν να παρεμποδιστούν, ακόμα και να ανατραπούν, από την αυξανόμενη πολιτικοποίηση και ανάμιξη της κοινωνίας στα «κοινά».

Ι.Μάζης : Κάσος- Ίμια-Κύπρος … στήνουν σκηνικό «θερμού» επεισοδίου


Η νέα πρόκληση με την Τουρκική ΝΟΤΑΜ για την Κάσο , αναβιβάζει το σκηνικό των προκλήσεων μετά τις δηλώσεις για την Λωζάννη και τα 18 νησιά του Αιγαίου, μαζί με την αναβάθμιση των απαιτήσεων , όπου τα  Ίμια απροκάλυπτα πλέον τα χαρακτηρίζουν Τουρκικά, είπε ο γεωπολιτικός αναλυτής Ιωάννης Μάζης , μιλώντας στον 9.84. Ο ίδιος επέμεινε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται  ακόμη και για θερμό επεισόδιο με άλλοθι ένα σκηνικό έρευνας και διάσωσης στη Παναγιά ή τις Οινούσες στο Αιγαίο κατά τον Ιανουάριο.  Κατά τον ίδιο τα όποια σχέδια, χάρτες και εδαφικά για την Κύπρο, δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από την ορθή γραμμή του Ελληνικού ΥΠΕΞ , ότι πρωτίστως θα πρέπει να λυθεί το θέμα των εγγυήσεων στη Κύπρο.

Ο Ιωάννης Μάζης  σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα έχει την αμυντική επάρκεια αποτροπής, αλλά η αποστρατικοποίηση της Κάσου που θέτει η Τουρκία δεν είναι απλό θέμα και σχετίζεται με άλλα νησιωτικά συμπλέγματα και την ΑΟΖ μέχρι την Κύπρο. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε ένα θερμό επεισόδιο η ισορροπίες στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα άλλαζαν θεαματικά και αυτό δεν μπορεί να το υποτιμάει κανείς.



Πηγή:https://seisaxthia.wordpress.com/