Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Επίθεση εναντίον της Κίνας


Toυ Βασίλη Βιλιάρδου

Η τιτανομαχία του κίτρινου γίγαντα με τους κερδοσκόπους, στόχος της οποίας είναι η υποτίμηση του νομίσματος, εξελίσσεται ήδη – με πιθανό αποτέλεσμα ένα παγκόσμιο αποπληθωριστικό σοκ, μαζί με ένα χρηματιστηριακό κραχ   
Οι περισσότεροι θα θυμούνται ασφαλώς πως όταν η Ελλάδα είχε βρεθεί στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, κάπου στα τέλη του 2009, με αποτέλεσμα να στοιχηματίσουν εναντίον της με διάφορα χρηματοπιστωτικά όπλα μαζικής καταστροφής, κυρίως με τα CDSη τότε κυβέρνηση της τους προειδοποιούσε ανόητα ότι θα αποτύχουν – με άρθρα της στα ΜΜΕ, με δηλώσεις του υπουργού οικονομικών, καθώς επίσης με οτιδήποτε άλλο είχε στη διάθεση της.
Τελικά δεν απέτυχαν, ενώ ουσιαστικά βοηθήθηκαν από τις σπασμωδικές ενέργειες της κυβέρνησης, αφού τεκμηρίωναν πως η Ελλάδα φοβόταν – επομένως ότι, το πρόβλημα στην οικονομία της υπήρχε, οπότε ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί και να χάσει το «παιχνίδι» μαζί τους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ!!!


ΔΑΝΙΑ: Και με τη βούλα η κατάσχεση των τιμαλφών των προσφύγων...

.......................................

Σχόλιο του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημ. Καζάκη [e-roi-Παρασκευή, ‎29 ‎Ιανουαρίου ‎2016- https://www.youtube.com/watch?v=NJhw3F5dibM]

.......................................
Εγκρίθηκε από την Βουλή της Δανίας ο νόμος για την παρακράτηση μετρητών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων προσφύγων και μεταναστών, που καταθέτουν αίτηση ασύλου στη χώρα.

Οι νεοαφιχθέντες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον για να φιλοξενηθούν στη Δανία και  από όσα μεταφέρουν μαζί τους, θα μπορούν να κρατούν περιουσιακά στοιχεία αξίας έως 1.340 ευρώ περίπου.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μειοψηφίας του φιλελεύθερου Λαρς Ράσμουσεν υπερψήφισαν 81 βουλευτές και 27 καταψήφισαν από τους 109 παρόντες. «Ναι» είπαν οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες και το ακροδεξιό, ξενόφοβο Κόμμα του Λαού της Δανίας-  τα δυο μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής.

Η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για το «πιο παρεξηγημένο σχέδιο νόμου στην ιστορία της Δανίας», υποστηρίζει ότι η διαδικασία στόχο έχει να καλύψει τις δαπάνες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα ασύλου και είναι παρόμοια με αυτή που ισχύει για τους Δανούς πολίτες που θέλουν να διεκδικήσουν κοινωνικά επιδόματα.

Πέμπτη φάλαγγα βγήκε παγανιά, να διαλύσει το κίνημα των αγροτών...


Του Γιώργου Χαλιμούρδα*

Και ξαφνικά μαθαίνουμε πως κλείστηκε συνάντηση ομάδας αγροτών με τον Τσίπα. Το όνομα αυτής «Πρωτοβουλία Αγροτών». Για όσους είναι μυημένοι στα συνδικαλιστικά πράγματα θα καταλάβει αμέσως πως οι λεγόμενες «Πρωτοβουλίες» προέρχονται ή είναι φιλικά προσκείμενες, όλως τυχαίως στην προκειμένη, προς τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης.

Και πώς αυτοπροσδιορίζεται η συγκεκριμένη «Πρωτοβουλία Αγροτών»; Μας ανακοινώνει, και αυτό «παίζει» σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι συντάσσονται μαζί της 62 σύλλογοι αγροτών σε όλη την χώρα, καθώς επίσης πως έχει «ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατάρτισε ο υπουργός Εργασίας».

Μάλιστα…

Και ξάφνου βλέπεις πηχυαίους τίτλους του στιλ «Δύο… μπλόκα μέσα στα μπλόκα»!!. Για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν την όλη κυβερνητική προπαγάνδα, αυτό που θα επιχειρηθεί να περάσει μέσω των Μέσων Κοινωνικής Χειραγώγησης, είναι ότι διασπάστηκε η όποια ενότητα έχει επιτευχθεί έως τώρα, των αγροτών, απέναντι στο νομοσχέδιο λαίλαπα για όλο τον αγροτικό κόσμο και κατ΄ επέκταση για την ελληνική περιφέρεια.