Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μήνυση της Σερβίας κατά του ΝΑΤΟ...


Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν 20 κράτη-μέλη της Συμμαχίας από την καλά οργανωμένη αγωγή.Η Σερβία ετοίμασε μια ομάδα δικηγόρων που έχουν επιφορτιστεί με την προετοιμασία μιας αγωγής εναντίον του ΝΑΤΟ για τις ζημιές που προκάλεσε στη χώρα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του 1999.

Η ομάδα θα περιλαμβάνει τους καλύτερους δικηγόρους από τη Σερβία, καθώς και από την ΕΕ, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία και θα έχει επικεφαλής τον εξέχοντα Σέρβο δικηγόρο Σρντγάν Αλεξιτς (Srdjan Aleksic).

«Θέλουμε να φέρουμε σε δίκη τα κράτη του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στην επιθετικότητα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Ήτοι 20 κράτη που συμμετείχαν άμεσα, ή έμμεσα σε αυτήν. Οι αγωγές θα απευθύνονται άμεσα σε κάθε ένα από αυτά τα κράτη», δήλωσε ο Αλεξιτς στο Sputnik Serbia.

Σύμφωνα με τον Aleksic, οι δικηγόροι δεν σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στο Διεθνές Δικαστήριο. Αντ ‘αυτού, οι αγωγές θα κατατεθούν στα εθνικά δικαστήρια καθενός από τα 20 κράτη.
«Πιστεύουμε ότι αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα των εθνικών δικαστηρίων. Αυτά τα κράτη παραβίασαν τις αρχές που διατυπώνονται στο έβδομο κεφάλαιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο απαγορεύει την επιθετικότητα εναντίον οποιουδήποτε κράτους. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ παραβίασε τα κεφάλαια 5 και 6 του χάρτη του, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ είναι αμυντική συμμαχία και όχι επιθετική. Πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένα για συμβάσεις που απαγορεύουν την επιθετικότητα και τη χρήση βίας εναντίον κυρίαρχων κρατών», 
εξήγησε ο δικηγόρος.

Ναύαρχος Κονιδάρης: “Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο”


Της Ιωάννας Ηλιάδη

Πριν από λίγες ημέρες, κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Πολυδώρου με τίτλο «ΣΤΕΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ: Θεωρία και Πρακτική στον Περιβάλλοντα την Ελλάδα Θαλάσσιο Χώρο» ο Ναύαρχος Σπυρίδων Κονιδάρης μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τη την “Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο”

Στην ομιλία του αποκαλύπτει πώς η Τουρκία έχει αποκλείσει τα ΝΑΤΟϊκά πλοία να κυκλοφορούν νότια της Χίου και πώς απέκλεισε το Καστελλόριζο, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Παράλληλα αποκαλύπτει ότι ακόμα και σήμερα η Τουρκία δεν επιτρέπει τις πτήσεις ΝΑΤΟϊκών ελικοπτέρων στο Αιγαίο!

Διαβάστε την αποκαλυπτική ομιλία και τα στοιχεία που δίνει ο Ναύαρχος Κονιδάρης:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>//<<<<<<<<<<<<<<<<<

“Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η περίπτωση της Προσφυγικής Κρίσης και η Γεωγραφία του Αιγαίου”

Αναφερόμαστε στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Χώρας μας, η οποία εντάθηκε το 2015 και οξύνθηκε ιδιαίτερα στις αρχές του 2016.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στις 10 Φεβ 2016 οι ΥΠΑΜ Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας κατέθεσαν από κοινού πρόταση δραστηριοποίησης της Συμμαχίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα Κ-μ της Συμμαχίας στις 11 Φεβ 16 και το έργο αυτό ανατέθηκε σε μία από τις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις της Συμμαχίας και συγκεκριμένα στην SNMG2.