Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εκδόθηκε η δήλωση εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού υπέρ του του ΟΧΙ.


Για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τα τελεσίγραφα της τρόικας και τον πιστωτών κάνουν λόγο εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που σε μήνυμά τους χαιρετίζουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Αναφέρονται επίσης στο δικαίωμα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο σε μια χώρα να μην πληρώσει τα χρέη της, εάν αυτό οδηγεί σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Το μήνυμα ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στο ΔΝΤ και την ΕΕ λέγοντας ότι: «Είναι απογοητευτικό ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ απέτυχαν να βρουν μια λύση η οποία να μην απαιτεί επιπλέον μέτρα επιστροφής στη λιτότητα» και συμπληρώνουν: «Κάποιοι ηγέτες εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Γιατί; Τα δημοψηφίσματα εντάσσονται στις καλύτερες παραδόσεις της δημοκρατικής διακυβέρνησης».

Στο μήνυμα, που υπογράφουν ο ειδικός εμπειρογνώμονας για την Προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης πραγμάτων, Alfred de Zayas, και η ειδική εμπειρογνώμονας στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, Virginia Dandan, τονίζεται ότι αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ σημαντικότερο από την αποπληρωμή του χρέους.

H προχθεσινή έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος, ψέματα και αλήθειες...Κύριε Τσίπρα...


Διαβάστε την σχετικη έκθεση ΕΔΩ

[1].ΔΝΤ: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση χρέους

Πηγή:http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1345824/dnt-aparaithth-h-anadiarthrosh-hreoys.html


Ανω των 50 δισ. οι χρηματοδοτικές ανάγκες ως τα τέλη του 2018, τα 29 δισ. απαιτούνται ως τον Οκτώβριο του 2016. Στο 150% του ΑΕΠ το χρέος το 2020 χωρίς αναδιάρθρωση ή κούρεμα. Πάνω από 7 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου λόγω ασφυξίας.
ΔΝΤ: Απαραίτητη η αναδιάρθρωση χρέους

Οι σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν μετά το καλοκαίρι του 2014 (οπότε το Ταμείο είχε κρίνει ως βιώσιμο το χρέος), ειδικά η μειωμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που θα επηρεάσει την ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις και τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα - οδηγούν σε νέες, σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες τονίζει το ΔΝΤ στην έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που έδωσε στη δημοσιότητα.

Προς παραπλανημένους ΝΑΙοέλληνες...


Του Γιάννη Μακριδάκη

Επειδή το βέβαιον είναι ότι αυτοί που θα ψηφίσουν ναι δεν είναι μόνον οι διαχρονικά πατριδοκάπηλοι αλλά είναι και άνθρωποι καλών προθέσεων -γνωρίζω προσωπικά κάποιους- , οι οποίοι όμως είναι παραπλανημένοι και γίνονται άθελά τους πιόνια επιτήδειων που διαιρούν τις κοινωνίες για να βασιλεύουν οι ίδιοι, θα ήθελα σήμερα, παραμονή του δημοψηφίσματος να απευθυνθώ με λίγα λόγια σε αυτούς και να τους πω ότι:

Αποτελούμε όλοι μας μια κοινωνία που τα τελευταία 5 χρόνια ζει κατά κοινή ομολογία μιαν άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση, η οποία αυτοτροφοδοτείται λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται και αποτελεί ένα συνεχόμενο καθοδικό σπιράλ, από τις τραγικές συνέπειες του οποίου, αργά ή γρήγορα δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς μας. Όποιος νομίζει ότι θα γλυτώσει είναι βαθιά πλανεμένος.