Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ αποκαλύπτει τη δράση του συνδικάτου των διακινητών.


Τα δισεκατομμύρια ευρώ, τα λαδώματα, οι σχέσεις με τον ΙSIS

Απόρρητη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας περιγράφει τη δράση των διακινητών της Τουρκίας που όπως αναφέρεται χρησιμοποιεί 24 λιμάνια στη γείτονα χώρα, διαθέτει τουλάχιστον τρία «στρατηγεία», κάνει τζίρο 6 δισ ευρώ το χρόνο ενώ στην κορυφή της πυραμίδας της δαιδαλώδους εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να βρίσκεται ένας μεγαλοεργολάβος της Κωνσταντινούπολης.
Αποσπάσματα αυτή της έκθεσης, φέρνει στο φως η Real News της Κυριακής, ρίχνοντας φως σε πολλές πτυχές αυτής της τεράστιας επιχείρησης ανθρώπινης ελπίδας.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα για τον τρόπο δράσης του «συνδικάτου» του διακινητών:
  • Σημεία αναχώρησης και άφιξης: Είναι 24 λιμάνια και συγκεκριμένα σε Τσανάκαλε, Άσσο, Πράσινο Λιμάνι, Αϊβαλί, Δίκελι, Τσανδαρλί, Σμύρνη, Τσεσμέ, Καράαντ, Καραμπούρν, Τσαμιμπογκαζί, Κουσάνασι, Τουζμπούργκαζι, Ντιντίμ, Γιαλιακαβάκ, Γκουμουσλούκ, Αλικαρνασσό, Μαζικόι, Τουργκουτρέις, Ντάτσα, Εμετσίκ, Μοζμπουρούν, Μαρμαρίδα, Κας. Τα δε κύρια σημεία αποβίβασης προσφύγων είναι από την Λήμνο και τη Λέσβο έως τη Ρω και το Καστελόριζο.

Μάρτιος 1944:Το μπλόκο της Καλογρέζας. 22 Έλληνες εκτελούνται από τα τάγματα ασφαλείας.

Το ξεκίνημα της ΟΠΛΑ
Τον Αύγουστο του 1943 έγινε μια απεργία των τροχιοδρομικών. Οι Γερμανοί συνέλαβαν 50 άτομα. Ακολούθησε το πρώτο μεγάλο σαμποτάζ του ΕΛΑΣ Αθήνας στο αμαξοστάσιο της Καλλιθέας, με την καταστροφή 93 βαγονιών. Οι Γερμανοί, έξαλλοι με την απεργιακή κινητοποίηση και το σαμποτάζ, απειλούσαν να εκτελέσουν τους τροχιοδρομικούς υπαλλήλους, αρκετοί εκ των οποίων είχαν συλληφθεί.
2 Σεπτεμβρίου 1943
Στην Καλογρέζα υπάρχουν ανθρακωρυχεία και περίπου 1500 σκληροτράχηλοι ανθρακωρύχοι, μαζί με κατοίκους, έφθασαν στο αστυνομικό τμήμα Ν. Ιωνίας αποφασισμένοι να απελευθερώσουν τους τροχιοδρομικούς. Στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου με τη Μικράς Ασίας, τους περιμένει η χωροφυλακή. Επικεφαλής είναι ο Ταγματάρχης Δημήτριος Αλεξόπουλος. Ξέρει ότι απέναντί του έχει εργάτες αλλά και πολά οργανωμένα μέλη της αριστεράς.

Ημιτελής Ρωσική συμφωνία


Του Απόστολου Αποστολόπουλου
ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΓ ΠΕΡΙ ΜΟΥΖΑΛΑ
Λίγες μέρες πριν ο Πούτιν αναγγείλει ξαφνικά ότι οι Ρωσικές ένοπλεςδυνάμεις θα αποχωρήσουν από τη Συρία διάφοροι επίσημοι (και Ρώσοι) είχαν ταχθεί υπέρ μιας Ομοσπονδιακής Συρίας. Δεν θα είναι ακριβώς διαμελισμός της χώρας, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο των Δυτικών Δυνάμεων, ούτε, όμως, επάνοδος στο ενιαίο Κράτος του παρελθόντος. Όλα θα διευκρινιστούν βεβαίως από τη μορφή της Ομοσπονδίας (αν αυτή η μορφή τελικά επικρατήσει), ποιες Εξουσίες θα έχει η κεντρική κυβέρνηση. Η ρωσική αποχώρηση δίνει φιλί ζωής στα αμερικανικά πιόνια (αντάρτες/τρομοκράτες) στη Συρία, ενόψει διαπραγματεύσεων, επιτρέπει ισορροπίες. Ακόμα πιο πριν, θυμίζω, ο Κίσσινγκερ είχε επισκεφθεί τον Πούτιν, επίσκεψη που πέρασε από τα διεθνή –και ελεγχόμενα- ΜΜΕ «στα ψιλά», αλλά θεωρείται δεδομένο ότι ο πρώην «αφέντης» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής είναι σταθερός θιασώτης της συνεννόησης με τη Ρωσία πχ υποστηρίζει την ουδετερότητα της Ουκρανίας…
Τα προφανή συμπεράσματα από τις εξαγγελίες Πούτιν είναι ότι:
Οι πόλεμοι των μικρών και αδύνατων, οποιασδήποτε μορφής,- εμφύλιος, έγχρωμες «επαναστάσεις», συγκρούσεις Κρατών κλπ-, εξαρτώνται πλέον απολύτως, στην τελική τους έκβαση, από τις ισορροπίες των Μεγάλων Δυνάμεων. Υπό τον όρο ότι οι εγχώριες πατριωτικές δυνάμεις δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα ώστε λύση χωρίς αυτές να είναι αδύνατη.

John Surman - Portrait of a Romantic

Ο Τσίπρας πάει …σοσιαλδημοκρατία;


Του Γιώργου Δελαστίκ

Ωμά θα θέσουμε το ερώτημα. Χωρίς περιστροφές:
Πέρα από την ουσία της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία είναι μια καθαρά αντιλαϊκή αστική πολιτική, ο ίδιος ο Τσίπρας ετοιμάζεται να την κάνει προς τη Σοσιαλδημοκρατία, οδηγώντας και τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση αυτή; 
Επιπροσθέτως, είναι ακριβώς η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Σοσιαλδημοκρατία και η αποπομπή των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, κατ’ εντολήν των Γερμανών σοσιαλδημοκρτών ο πραγματικός λόγος που ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα;

«Ναι», φαίνεται ότι είναι η πιθανότερη απάντηση και στα δύο ερωτήματα που προαναφέρθηκαν. 

Μέσα σε πέντε μέρες, ο Τσίπρας έκανε δύο πράγματα: 
Πρώτον, μετά από πρόσκληση του Γάλλου «σοσιαλιστή» προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε – μόνος αυτός από την Αριστερά! – σε σύνοδο σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι. Παρόντες, φυσικά, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, ο επίσης Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός της αριστερής κυβέρνησης Αντόνιο Κόστα, ο οποίος θα αναρωτιόταν τι κάνει ο Τσίπρας σε αυτή την «καραδεξιά» σοσιαλδημοκρατική μάζωξη και μερικοί άλλοι.

Ευρω – συμφωνία κηδεία δικαιωμάτων και προσφύγων


Tου Γιάννη Ελαφρού

Τα δικαιώματα των προσφύγων πνίγηκαν στο Αιγαίο, βούλιαξαν στην Ειδομένη και κηδεύτηκαν προχθές με κάθε επισημότητα από τους ρατσιστές με γραβάτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί τους όμως ενταφιάζονται και οι δημοκρατικές αρχές και αξίες και αυτό σίγουρα θα το βρουν μπροστά τους οι λαοί της Ευρώπης. 

Η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας αποτελεί όνειδος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά για τα δικαιώματα των προσφύγων (από τις παλιότερες κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού). 
Μέρα ντροπής η προχθεσινή, με τη συνυπογραφή του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνει σε μια συμφωνία ολόκληρη την αντιδραστική, κυνική και κανιβαλική πορεία της ΕΕ. Ειδικά στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που φέρνει στην επιφάνεια τα πιο αποκρουστικά δολοφονικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού.

Με τη Συμφωνία αυτή, Ευρωπαϊκή Ένωση και ελληνική κυβέρνηση θέτουν υπό ασφυκτικό περιορισμό το δικαίωμα των προσφύγων σε άσυλο. 
Καταρχήν, όσοι φτάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα διαχωρίζονται σε πρόσφυγες και μετανάστες με διαδικασίες εξπρές. Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση ασύλου στις ελληνικές αρχές, θα θεωρούνται παράνομοι μετανάστες και θα επιστρέφονται πίσω. Έτσι, ο απελπισμένος μετανάστης βγαίνει εκτός νόμου και οδηγείται σε ακόμα πιο επικίνδυνες επιλογές.