Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ δεν έχει καμία σχέση με προβοκάτορες

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Αναφορικά με τη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη ότι «προβοκάτορες με σήμα του ΕΠΑΜ που προσπάθησαν να με εμποδίσουν να διαδηλώσω με τους Πόντιους δεν θα αμαυρώσουν το δίκαιο αγώνα τους» δηλώνουμε τα εξής:

«Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ως άξιος απόγονος του φαύλου πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας και της παρασιτικής οικογενειοκρατίας… «μυγιάζεται» όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με αγανακτισμένους και εξαθλιωμένους πολίτες, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που υπηρετεί τυφλά. Εντελώς «εθισμένος» -λόγω των πολιτικών του καταβολών- σε τέτοιες νοοτροπίες, φαντασιώνεται προβοκάτορες, σαν αυτούς που επί σειρά δεκαετιών εξέθρεψε και συνεχίζει να εκτρέφει η παράταξη απ’ την οποία προέρχεται και οι οποίοι -ως γνωστόν- δεν εμφανίζονταν με σηματάκια και κονκάρδες, αλλά με λοστούς και τσεκούρια!

Πρόταση του ΕΠΑΜ, για να σταματήσουν οι πνιγμοί αθώων ανθρώπων

Ανακοίνωση

Ενώ η Ε.Ε. προσποιείται ότι ασχολείται με το προσφυγικό με διασκέψεις κορυφής και με έγερση τειχών, καθημερινά αθώοι άνθρωποι και παιδιά πνίγονται στο Αιγαίο, προσπαθώντας να ζήσουν σε ασφάλεια και μακρυά από πολέμους. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα  καθώς με λόγια άνευ περιεχομένου προσποιείται και αυτή. H Τουρκία, επιτρέπει την ανεμπόδιστη δράση των δουλεμπόρων που οδηγούν εκατοντάδες πρόσφυγες στο θάνατο.

Το ΕΠΑΜ προτείνει τα εξής μέτρα για να σταματήσουν οι θάνατοι:

1. Να καταγγελθεί η Τουρκία και να της επιβληθούν κυρώσεις για την ανοικτή συνεργασία των αρχών με τους δουλέμπορους, συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια.

2. Να εφαρμοστεί αυστηρά το διεθνές δίκαιο και οι συμβάσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ για την μεταχείριση των προσφύγων από όλες τις χώρες υποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες δικαιούνται άσυλο από την πρώτη χώρα στην οποία καταφεύγουν. Κι αυτή είναι η Τουρκία. Άρνηση της χώρας αυτής να υποδεχθεί τους πρόσφυγες με την απόδοση ασύλου -όπως προβλέπεται από το δίκαιο και τους νόμους- και καταλλήλων ταξιδιωτικών εγγράφων, πρέπει να συνεπάγεται κυρώσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Το ΕΠΑΜ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών

Ανακοίνωση

Ψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την συνεπικουρία των μνημονιακών κομμάτων, ο νόμος – πλαίσιο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τις επιταγές του 3ου μνημονίου και τις εντολές των δανειστών. Ουσιαστικά πρόκειται για την εγκληματική επανάληψη επί το χείριστον, της «δήθεν διάσωσης» του παρασιτικού τραπεζικού συστήματος, που έχει κοστίσει πάνω από 200 δις ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην υπό ολοκληρωτική κατάρρευση, ελληνική οικονομία.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και προς όφελος της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας τραπεζιτών και δανειστών αφού:

  1. Τα περίπου 14,5 δις ευρώ που αποφάνθηκε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πως χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε μεγάλο μέρος τους θα χρεωθούν στον Έλληνα φορολογούμενο. Το υπόλοιπο μέρος θα αντληθεί από μια σειρά χρηματιστηριακών προϊόντων (μετοχές, ομόλογα, cocos) ευνοώντας την ασύδοτη κερδοσκοπία.

Φωτογραφίες-γροθιά: Θάβουν τους πρόσφυγες στο χώμα στη Λέσβο-Συγκλονιστικό "κατηγορώ" του Αρη Μεσσήνη προς το κράτος για το διαρκές έγκλημα στο Αιγαίο (2 Βίντεο)


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗ


Γροθιά στο στομάχι είναι τα φωτογραφικά καρέ με τα άψυχα κορμιά των προσφύγων που καθημερινά ξεβράζει η θάλασσα του Αιγαίου στα νησιά.
Όμως και οι εικόνες από την πίσω πλευρά του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα στη Λέσβο. Εκεί βρίσκονται περίπου τριάντα σκόρπιοι τάφοι. Εκεί βρίσκονται θαμμένοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν στο ταξίδι της απελπισίας που ξεκίνησαν από την εμπόλεμη ζώνη για μία καλύτερη ζωή.

Στα περισσότερα μνήματα δεν υπάρχουν ονόματα, παρά μόνο «Αγνωστός» ή «Αγνωστο μικρό» και η ημερομηνία θανάτου ή εντοπισμού του πτώματος γραμμένα σε ένα κομμάτι μάρμαρο. Σε κάποια άλλα αναφέρεται και η χώρα καταγωγής, Αφγανιστάν για παράδειγμα. Πάνω από το χώμα κάποιοι έχουν αφήσει μερικά λουλούδια στη μνήμη των άτυχων ανθρώπων. 

Π. Λαφαζάνης:Τόλμη για μιά ριζοσπαστική συζήτηση

...ούτε δεξιά ούτε αριστερά ...ΜΠΡΟΣΤΑ Παναγιώτη, ΜΠΡΟΣΤΑ!!

Του Παναγιώτη Λαφαζάνη

[ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ στο τέλος του άρθρου]
Πρώτη φορά, μάλλον, βλέπουμε να ''καταριέται'' μαζικά ο κόσμος μια κυβέρνηση που έχει νωπή λαϊκή εντολή, η οποία μόλις ξεπερνάει τον ένα μήνα. Η κυβέρνηση Τσίπρα μοιάζει σε λίγες βδομάδες να έχει εξαντλήσει το πολιτικό κεφάλαιο που της έδωσε ο λαός στις 20 Σεπτέμβρη.  
Από πολλές απόψεις αυτή η ''σιωπηρή'' ψήφος εξπρές της 20ης Σεπτέμβρη προς τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μετατραπεί σε αντίθεση, εχθρότητα και για πολλούς/ες σε μίσος για την υφαρπαγή και την κοροϊδία.
Συνολικότερα, μια συναινετική πολιτική μνημονιακή τάξη πραγμάτων προξενεί τη βαθιά λαϊκή απέχθεια και αποστροφή. Σωριάζεται ξανά με γδούπο, συμπαρασύροντας τώρα στο γκρέμισμα της και το νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, που απηλλάγη από τα αριστερά ''βαρίδια'', τα οποία προέτασσαν τις παλιές προγραμματικές δεσμεύσεις του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν από κοινού το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Πριν λίγες μέρες ψήφισαν όλοι μαζί, μαζί και η Ένωση Κεντρώων, και το νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, με τον οποίο το δημόσιο, δηλαδή ο πενόμενος ελληνικό λαός, καταχρεώθηκε για να κάνει ένα νέο δώρο πολλών δις. Ευρώ στο τραπεζικό κεφάλαιο και στη ''μαύρη'' τρύπα των τραπεζών.

Ντρέπεστε καθόλου;;


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Τον Οκτώβρη του 2014, σε ερώτηση που υπέγραφαν και κατέθεσαν στη Βουλή δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων που προωθεί η συγκυβέρνηση δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά παραχώρηση σε ιδιώτες της περιουσίας που έχει δημιουργηθεί με τα χρήματα του λαού χωρίς κανένα όφελος για το ελληνικό δημόσιο (…).
(…) στους όρους της παραχώρησης περιλαμβάνεται και ένα περιφερειακό"σπατόσημο", το οποίο στην ουσία θα χρηματοδοτεί τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των αεροδρομίων χωρίς καμία επιβάρυνση του ιδιώτη "επενδυτή", ο οποίος τελικά θα εισπράττει ενοίκιο για μια υποδομή που έχτισε ο λαός!
(…) οι τοπικές οικονομίες αφήνονται έρμαιο στις κερδοσκοπικές διαθέσεις του ιδιώτη, ενώ στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές θα ενταθεί το καθεστώς αποκλεισμού, στο οποίο έχουν καταδικαστεί τα τελευταία χρόνια.
Η δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στον τομέα των αερομεταφορών αποτελεί επιζήμια εξέλιξη (…).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!! Φίλης περί "εθνοκάθαρσης" των Ποντίων...


[ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Σχόλιο του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. στο τέλος του άρθρου]

Ενα από τα κεντρικά θέματα των  τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων (03/11/2015) εστιάστηκε στις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε αιματηρή εθνοκάθαρση, αλλά όχι γενοκτονία τις σφαγές των Ποντίων από τους Τούρκους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Να δούμε μερικές χαρακτηριστικές αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν απο τις απόψεις Φίλη:

Ρ. Σβίγκου: Σύγκρουση της Ευρώπης της δημοκρατίας με την Ευρώπη των φραχτών - Η ΝΔ προσπαθεί να αποδράσει από τα πολιτικά της αδιέξοδα
[Αποσπάσματα συνέντευξης της Εκπροσώπου Τύπου του Συριζα στην ΕΡΤ  (Μ.Κατσίμη – Γ.Δάρρας)]

...μεταξύ άλλων:

Τραπεζικοί μύθοι


Του Αρη Οικονόμου

Όσο οι Έλληνες δεν συμμετέχουν οι ίδιοι στις βασικές αποφάσεις που αφορούν τη χώρα τους, ιδίως στον τρόπο που λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα, δεν θα υπάρξει μέλλον – αφού θα συνεχίσουν να είναι άβουλοι σκλάβοι χρέους 
«Εάν πιστεύει κανείς πως η Ελλάδα θα βρει ποτέ το δρόμο της εξόδου από την κρίση, επιστρέφοντας σε μία βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς να αλλάξει ριζικά η λειτουργία του τραπεζικού της συστήματος και χωρίς την ονομαστική διαγραφή μέρους των χρεών, δημοσίων και ιδιωτικών, είναι δυστυχώς εκτός τόπου και χρόνου – θύμα άκρως επικίνδυνων ψευδαισθήσεων».

Άρθρο

Όταν ακούει κανείς οικονομολόγους και οικονομικούς συντάκτες να ισχυρίζονται ότι, οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν την πραγματική οικονομία, επειδή έχουν χάσει τις καταθέσεις τους ή λόγω του ότι δεν εισπράττουν τα κόκκινα δάνεια τους, οπότε δεν έχουν χρήματα, τότε κατανοεί την αιτία της παντοδυναμίας των τραπεζών – οι οποίες, αφού διογκώθηκαν με γρήγορους ρυθμούς, έτσι ώστε τυχόν χρεοκοπία τους να απειλεί το σύστημα, μπορούν πλέον χωρίς κανέναν κίνδυνο να ιδιωτικοποιούν τα κέρδη τους, κοινωνικοποιώντας τις ζημίες.

Παραχωρούνται τα περιφερειακά αεροδρόμια


Η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, αγοραστής που έχει προ πολλού επιλεγεί, έκλεισε αργά χθες το βράδυ με τη δημοσίευση της σχετικής πράξης του υπουργικού συμβουλίου σε ΦΕΚ. Σημειώνεται ότι η παραχώρησή τους ήταν και αυτό ένα από τα 49 προαπαιτούμενα που πρέπει να κλείσουν μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας.

Το ΦΕΚ αναφέρεται σε: «Συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο των Σχεδίων Σύμβασης Παραχώρησης για την Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β) ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το ίδιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ανωτέρω συμβάσεις.

Αποφασίζει επίσης την παροχή εξουσιοδότησης στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των Συμβάσεων Παραχώρησης για την Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β), καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών των ως άνω συμβάσεων παραχώρησης σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στην παράγραφο 1».

Πόσες φορές χαίρεται ο ψεύτης κι ο κλέφτης στην Ελλάδα;

Του Δημήτρη Καζάκη


Σχόλιο του Δημ. Καζάκη για την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στον διαδικτυακό ραδιοσταθμό του Ε.ΠΑ.Μ. e-roi [4 Νοεμβρίου 2015]



Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών ξεκίνησε. Δεκάδες δις ευρώ θα πάνε εκεί που πήγαν και όλα τα προηγούμενα. Στις τσέπες των κερδοσκόπων, βορά ενός πρωτοφανώς ασύδοτου συστήματος αγυρτείας και απάτης, που για λόγους πολιτικής ορθότητας ονομάζουμε τραπεζικό σύστημα.

Πρώτα βγήκαν τα νέα τεστ αντοχής των συστημικών τραπεζών στην Ελλάδα από την ΕΚΤ. Την ίδια ΕΚΤ που πριν ακριβώς ένα χρόνο διαβεβαίωνε -παρά κι ενάντια ακόμη και στα δικά της τεστ αντοχής- ότι οι συστημικές τράπεζες χαίρουν άκρας υγείας. Έστω κι αν τρεις στις τέσσερις είχαν "κοπεί" από τα τότε τεστ.

Σήμερα η ΕΚΤ ήρθε με τα νέα τεστ αντοχής να μας πει ότι χρειάζονται γύρω στα 14,4 δις ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση. Το πρωτοφανές αυτών των νέων τεστ αντοχής είναι ότι έγιναν για τράπεζες που τελούν ήδη υπό καθεστώς δραστικού περιορισμού εργασιών. Μορατόριουμ, ονομάζεται από τους γνώστες της τραπεζικής. Κι όχι capital controls, όπως μας λένε οι κατ' επάγγελμα ψεύτες και απατεώνες για να συνηθίζουμε ότι οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί συνιστούν κεφάλαιο και οι δύστυχοι που τους έχουν, κεφαλαιοκράτες. Κι επομένως, ας επωμιστούν το ρίσκο να τους τους "φάνε" οι τραπεζίτες με την κάλυψη του εξαγορασμένου πολιτικού προσωπικού.

Θέλεις με κάποιο τρόπο να βοηθήσεις;;


από Melissa Diana Nicolopoulou / Facebook >

ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ εδώ για όποιον θέλει να στείλει ΖΕΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ (έστω και ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα κουβερτάκι) στη Μυτιλήνη γιατί οι άνθρωποι είναι μούσκεμα και άρρωστοι και δεν χρειάζεται να λέμε άλλα, θα μαζεύουν στην Κηφισιά, στον ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Ισόγειο (Αγ. Δημητρίου 14)
ΑΠΌ 2 ΕΩΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ,
(Ημέρες κ ώρες συγκέντρωσης ρούχων: Δευτέρα 2, Τρίτη 3, και Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, 11:00-15:00 και 18:00-22:00)
Δώστε μια ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, δεν θα χαλάσει ο τοίχος σας, Ευχαριστώ.
(****μπορείτε να δείτε πληροφορίες για άλλες περιοχές κλπ αν μπείτε στην αρχική ανάρτηση, στα σχόλια)

Εθελοντικη Ομαδα Στηριξης Προσφυγων και Αστεγων / Facebook >

Ζητούμε λεκάνες σαμπουάν και πετσέτες να πλυνουμε μωρά άμεσα σαπιζουν τα πόδια των παιδιών Κάνουμε έκκληση θα στηθεί αυτοσχέδιο παραβάν για να πλυθούν τα μωρά και τα πόδια των ανθρώπων να ντυθούν ζεστά και να φάνε Ζητούμε εθελοντές και πολλά παπούτσια πεζοπορίας κάλτσες φόρμες μπουφάν σκουφιά αδιάβροχα γαλότσες γάντια κασκόλ και σάκους καρότσια κουβέρτες και μεγάλες μαύρες σακούλες για όλους και ταλκ θέλουμε ταλκ οι άνθρωποι κινδυνεύουν παρακαλούμε πολύ αν δε βοηθήσουμε εμεις κι όλες οι ομάδες οργανώσεις δεν θα το κάνει κανείς!! Κάνουμε έκκληση στη συμπόνια που έχετε δείξει πολλές φορές Πρέπει να βοηθήσουμε και να το κάνουμε αμέσως!!;