Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Wikileaks: Τι πραγματικά σκέφτονται τα κράτη (video)

Έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική έρευνα για το πώς λειτουργούν τα wikileaks στο διεθνές σύστημα κρατών, έγινε από το Εργαστήρι Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά, υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή Αθανάσιου Σαμαρά.

Η έρευνα με τίτλο “Ειδησεογραφικές Απεικονίσεις του Κυνισμού: Το Σύστημα Κρατών στις Ειδήσεις για τα Wikileaks”, που έκαναν οι ερευνητές Σταύρος Δελαβίνιας και Χρήστος Μουρδουκούτας αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο των διεθνών σχέσεων, της σκληρής και ορθολογικής εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος, απογυμνωμένου από τα φτιασίδια των διεθνών δημοσίων σχέσεων, της προπαγάνδας και των ιδεαλιστικών αφηγήσεων.

Η ειδησεογραφία των wikileaks μας αποκαλύπτει όσα λέγονται και όσα γράφονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της διπλωματίας και διαφυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό. Αποκαλύπτει δηλαδή, όσα πραγματικά σκέφτεται το ένα κράτος για το άλλο. 

Τα wikileaks κατά δήλωσή τους, στοχεύουν στην αύξηση της διαφάνειας του τρόπου λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων μέσα από την αποκάλυψη κρυφών ή λογοκριμένο εγγράφων.

Οι αποκαλύψεις των wikileaks παραβιάζοντας μια βασική αρχή της διπλωματίας, αναδεικνύουν τις διαφορές μεταξύ δημόσιου λόγου και διπλωματικών εγγράφων. 

Να το δούμε και αυτό!!!!...

Τίποτε πλέον δεν είναι απίθανο...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!!!!


Πηγή: Πρωτοσέλιδο της σημερινής εφημερίδας "Αγορά"

Κόλαφος για την κυβέρνηση και τους Δανειστές, η έκθεση του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ

Ανακοίνωση

Για μία ακόμη φορά ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη αγνοούν και αποκρύπτουν από τον Ελληνικό λαό μία τόσο σημαντική έκθεση που ουσιαστικά καταδικάζει τις Ελληνικές κυβερνήσεις, την Ε.Ε και τους δανειστές για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα μας.

Ο κος Juan Pablo Bohoslavsky, επισκέφθηκε την Ελλάδα μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου 2015 και στην έκθεσή του, που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ,περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κατά τομέα και επισημαίνει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν σημειωθεί.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο Ειδικός Εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι τα επιπλέον μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να λαμβάνονται εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκφράζει την ανησυχία του ότι μερικά από τα μέτρα αυτά μπορεί να είναι ασυμβίβαστα με το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βάζουν «φωτιά» οι διάλογοι Βελκουλέσκου- Τόμσεν για την Ελλάδα


Εκτακτη Κυβερνητικη σύσκεψη για το θέμα 
(ενημέρωση Σαββατο 2 Απρ.-4.57΄)

by Julian Assange

Today, 2nd April 2016, WikiLeaks publishes the records of a 19 March 2016 teleconference between the top two IMF officials in charge of managing the Greek debt crisis - Poul Thomsen, the head of the IMF's European Department, and Delia Velkouleskou, the IMF Mission Chief for Greece.  The IMF anticipates a possible Greek default co-inciding with the United Kingdom's referendum on whether it should leave the European Union ('Brexit').

"This is going to be a disaster" remarks Velkouleskou in the meeting.

According to the internal discussion, the IMF is planning to tell Germany that it will abandon the Troika (composed of the IMF, European Commission and the European Central Bank) if the IMF and the Commission fail to reach an agreement on Greek debt relief.

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει πόλεμο...


Η διαφαινόμενη συνεργασία των Η.Π.Α. με τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή, δεν εμποδίζει την υπερδύναμη να την περικυκλώνει, καθώς επίσης να την προκαλεί στην Ευρώπη – σφίγγοντας τον κλοιό και απειλώντας την με πυρηνική επίθεση 
Αρκετοί είχαν εκπλαγεί, όταν πριν από μερικές εβδομάδες ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη Μέση Ανατολή, χωρίς καμία προειδοποίηση – έχοντας όμως δηλώσει πως αυτό θα αφορούσε μόνο ένα μέρος του στρατού, ενώ θα συνέχιζε να πολεμάει την τρομοκρατία στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε εδώ πως οι Ρώσοι είχαν εγκαταστήσει διηπειρωτικούς πυραύλους μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου τους από την Τουρκία, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στη Συρία.
Περαιτέρω, είχαν αναφερθεί εκτεταμένες κινήσεις στρατευμάτων (πηγή), οι οποίες τεκμηρίωναν πως η Ρωσία έστελνε περισσότερα πολεμικά μέσα από όσα απέσυρε – από τη μαύρη θάλασσα κατευθύνθηκε ένα βαρυφορτωμένο καράβι προς τη Συρία, ενώ είχαν σταλθεί δύο «μεταγωγικά» πλοία στη Μεσόγειο, ειδικά για τη μεταφορά στρατιωτών και εξοπλισμού, τα οποία όμως δεν ήταν άδεια, αλλά φορτωμένα.