Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στη Συρία...


Λευκός φώσφορος, λευκά κράνη, λευκά κρανία.
Ο μαύρος άντρας αφήνει τον Λευκό οίκο.
Ο Αι Βασίλης θα σταματήσει να ρίχνει από τις καμινάδες βόμβες ελευθερίας.
Η ζωή θα αρχίσει να φυτρώνει κάτω από τα ερείπια.
Λευκά και τα μάρμαρα της Παλμύρας με ίχνη αίματος και γεύση σάρκινης αλμύρας.
Ο δημοκράτης που εξοπλίζει.
Ο δικτάτορας που απελευθερώνει.
Κλάψε τώρα για τη Συρία, λένε τα σκυλιά του πολέμου με τα μυτερά αυτιά και την ουρά στα σκέλια που μάθαν το δάκρυ να το κάνουν όπλο χημικό.
Μητέρα Συρία, στάθηκες όρθια απέναντι σε αυτοκρατορία.
Και μια ημισέληνο που νόμιζε πως θα εξαφάνιζε για πάντα το άλλο της μισό.
Αυτό που άλλοι μάθανε να λένε ρατσισμό.
Εγώ το λέω όπως είναι.
Αρχαίο, οργήλο και χυδαίο σκοταδισμό.
Μητέρα Συρία. Όρθια στάθηκες απέναντι σε μια αυτοκρατορία που θελε να σε μοιράσει δίχως όρους
σε τρομοκράτες, τζιχαντιστές και μισθοφόρους.

ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ


Ακολουθεί κείμενο πλήρες που με καλύπτει πλήρως για το όργιο προπαγάνδας. Μια παρένθεση μόνο: τα λευκά κράνη, κάναν mannaquin challenge με διασώσεις. Δεν ξέρω για το νόμπελ ειρήνης, αυτό το καβάντζωσε ο Ομπάμα, αλλά το όσκαρ σκηνοθεσίας το αξίζουν.

***

Γιατί τόσος «θρήνος» για το Χαλέπι από τα δυτικά ΜΜ«Ε»;;;

Του Βασίλη Μακρίδη
Αφορμή για το παρακάτω σημείωμα αποτέλεσαν οι διαρκώς εντεινόμενες από τα δυτικά Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης» και από διάφορες, ελεγχόμενες από τη Δύση «ανθρωπιστικές» οργανώσεις, μεταδόσεις περί δήθεν «βιαιοτήτων» και «μαζικών εκτελέσεων» του άμαχου πληθυσμού της πόλης του Χαλεπίου από την πλευρά του κυβερνητικού στρατού της Συρίας και των συνεργαζόμενων με αυτόν πρώην «αντάρτικων» στρατιωτικών ομάδων.

«Κόκκινος συναγερμός» στην Ευρωζώνη από την άνοδο του δολαρίου


Του Χρήστου Αλωνιστιώτη

Χάνει και τα 1,0450 το ευρώ έναντι του δολαρίου με τους επενδυτές να συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα να αποτιμούν όχι μόνο τις αποφάσεις της Fed αλλά το συνδυασμό των αποφάσεων της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα και της BoJ τα ξημερώματα.

Η Fed, σε μια κίνηση η οποία ήταν αναμενόμενη αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι εμφανίστηκε περισσότερο hawkish για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι αγορές προεξοφλούν έξι αυξήσεις επιτοκίων στα επόμενα δυο χρόνια.

Επιπρόσθετα, η Fed χρησιμοποίησε μια «μαγική φράση». Είπε ότι «η αύξηση επιτοκίων αντανακλά την εμπιστοσύνη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας». Δεδομένου ότι εδώ και έξι εβδομάδες, οι επενδυτές είναι ισχυρά τοποθετημένοι στο δολάριο ενώ αντίθετα έχουν τις μεγαλύτερες short θέσεις στην ιστορία του ευρώ, η πτωτική κίνηση της ισοτιμίας ήταν πανίσχυρη.
Πλέον, με την Fed να αυξάνει κι άλλο τα επιτόκια και την ΕΚΤ να αυξάνει το δικό της QE, τα yields είναι συντριπτικά υπέρ του δολαρίου που σημαίνει ότι θα υπάρξει και νέα ανοδική κίνηση.
Ήταν δεδομένο ότι μια κίνηση κάτω από τα 1,0460 που ήταν και τα χαμηλά σχεδόν 2,5 ετών θα ενεργοποιούσε σειρά εντολών, η κίνηση προς το 1,0000 και χαμηλότερα αναμένεται ότι θα είναι πιο γρήγορη από τις εκτιμήσεις.

Εχθρός προ των πυλών: Τα γεράκια του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν επέμβαση στα Βαλκάνια (video)!


«Ο σημερινός αγώνας του λαού μας στο περιεχόμενό του δε μπορεί να είναι τίποτ’ άλλο, παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να καταχτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και στον πολιτισμό. Πρόκειται ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μιαν ελεύτερη, πολιτισμένη κι’ ευτυχισμένη Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρώτος, ο υπέρτατος, ο μόνος σκοπός, που μας προβάλλεται σήμερα επιταχτικά όσο ποτέ.»

Δ Γληνός
Του askordoulakos

Πριν από μήνες, γράφαμε ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως μετά την οικονομική κατοχή της χώρας, θα επιβληθεί και η στρατιωτική κατοχή της, με πρόσχημα την εξασφάλιση της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας» στην περιοχή. Δυστυχώς, η πρόσφατη σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο ήρθε να ενισχύσει την παραπάνω εκτίμηση.

Σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα, «Croatian daily Vecernji», η οποία φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητο έγγραφο, που συνετάχθη κατά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ και αφορά στην «ασφάλεια» στα Βαλκάνια, το ΝΑΤΟ «είναι έτοιμο να παρέμβει στα Δυτικά Βαλκάνια»!
Βάσει του  εν λόγω εμπιστευτικού εγγράφου, οι ΝΑΤΟικοί είναι έτοιμοι να παρέμβουν (sic), όταν το θεωρήσουν απαραίτητο, με σκοπό την πρόληψη ενδοεθνοτικών συγκρούσεων (sic) και την προώθηση της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας» στα Δυτικά Βαλκάνια.

Επίσης, σύμφωνα  με το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο, «Σπούτνικ» («Sputnik»), τα θέματα της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας» στα Δυτικά Βαλκάνια» συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν κατά την προαναφερόμενη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι ανέφεραν λεπτομερώς τα δύο είδη «απειλών», που οι ΝΑΤΟικοί θεωρούν πως αντιμετωπίζουν οι χώρες της νοτιοανατολικής γειτονιάς της Κροατίας: αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Ρωσίας και το αυξανόμενο εξτρεμισμό και τη ριζοσπαστικοποίηση ως αποτέλεσμα της επιστροφής των ξένων μαχητών από τη Συρία και το Ιράκ.

Πραξικόπημα στη Λευκωσία


Επιχείρηση “Κατάλυση τώρα, χωρίς δημοψήφισμα”. Θα συμπράξει η Αθήνα;…Αυτά που γίνονται στην Κύπρο είναι η γεωπολιτική “παραλλαγή του δόγματος του σοκ”.
Η κυπριακή αντιπολίτευση κρατάει πιθανώς στα χέρια της, αλλά δεν θα την κρατάει για πολύ, όχι μόνο την μοίρα της Κύπρου, αλλά και του ελληνισμού στο σύνολό του. Αν δεν κινηθεί τώρα, θα παρακολουθεί αύριο και μαζί της όλοι μας την καταστροφή.

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Πραξικόπημα με σκοπό την άμεση κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολύ προτού φτάσουμε σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα και παρακάμπτοντας τη βούληση των πολιτών της, είναι ήδη σε εξέλιξη στην Κύπρο, αλλά και σε Αθήνα, ΕΕ και ΟΗΕ. Πρωταγωνιστής του (και εδώ είναι η μεγάλη πρωτοτυπία αυτού του πραξικοπήματος), όπως και στο bail-in των κυπριακών τραπεζών που προηγήθηκε για να το ετοιμάσει, είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό την άμεση καθοδήγηση της Βικτόρια Νούλαντ. Η Βικτόρια Νούλαντ είναι ο “εγκέφαλος” της νεοσυντηρητικής φράξιας στην απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανατροπή του Προέδρου Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, που οδήγησε στον εμφύλιο της Ουκρανίας και στη σοβαρότερη κρίση στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης εδώ και πολλές δεκαετίες. Θέλει να κλείσει το κυπριακό τώρα, πριν αναλάβει ο Τραμπ και πριν ξανατεθεί το ελληνικό ζήτημα.