Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ραγιάς δεν γίνομαι...


Του Κώστα Σταθόπουλου

Οι ημέρες μαζεύουν. Οι ημέρες είναι πονηρές, τουλάχιστον περισσότερο από πριν. Το σύστημα όταν αισθάνεται εισβολείς, έχει δημιουργήσει εκείνους τους αυτοματισμούς, που άμεσα ξεκινούν αντίμετρα.

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε πως το σύστημα έχει λαγούς, τους οποίους χρησιμοποιεί κατά βούληση όταν κινδυνεύει. Όταν όμως του τελειώνουν οι λαγοί; Και αυτό έχει προβλεφθεί. Μην ανησυχείτε. Για ποιό λόγο νομίζετε πως το σύστημα και οι εκάστοτε κυβερνώντες, επενδύουν πάνω στην καταστροφή της παιδείας; Πάνω στην στρεβλή και ψεύτικη δήθεν ενημέρωση; Πάνω στους πληρωμένους ακόμη και με αίμα κονδυλοφόρους;

Ένας πολύ σοβαρός λόγος είναι η μη γνώση και πιό εύκολη αποδοχή όσων μέτρων θέλουν να περάσουν. Ένας δεύτερος εξίσου σημαντικός λόγος είναι ,το ότι μπορείς, σε έναν αγράμματο-αμόρφωτο- μη πεπαιδευμένο να εφαρμόσεις ευκολότερα το διαίρει και βασίλευε. Αριστερός-δεξιός. Χριστιανός-μη χριστιανός. Πλούσιος -φτωχός. Αμειβόμενος-μη αμειβόμενος κ.λ.π Ένας τρίτος λόγος είναι πως μπορείς να μετατρέψεις το ίδιο το θύμα σε λαγό που θα σου μεταφέρει στην παγίδα και μάλιστα αμισθί περισσότερα θύματα. Αυτό ζούμε, όσοι τουλάχιστον εξακολουθούμε να είμαστε στους δρόμους ακόμη.