Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Αλέξης θα φέρει επενδύσεις


Του Δημήτρη Καζάκη

Τώρα που ο Αλέξης εξασφάλισε τη στήριξη των Αμερικανών, βροχή θα πέσουν οι επενδύσεις. Μας το διαβεβαιώνουν όλοι οι περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί ευφάνταστοι θεράποντες του συνειδητού ψέματος στην ενημέρωση.  Και μείνε εσύ Έλληνα με το στόμα ανοιχτό να χαζεύεις τον υποτιθέμενο Έλληνα πρωθυπουργό σε ρόλο βλαχοδήμαρχου με άρωμα από Χάζαρντ και Ντιουκ Μπρόδερς να παραδίδει μαθήματα αγγλικής στους Αμερικανούς και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εμ,τι νομίζατε; Ο Αλέξης προτιμά να απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα σαν αγράμματο βλαχαδερό του Αμερικανικού νότου, παρά να ακολουθεί την πρακτική αξιοπρέπειας όσων ηγετών σέβονται τον εαυτό τους και μιλάνε πάντα στη γλώσσα τους. Θα μου πείτε πότε σεβάστηκε ο Αλέξης τη χώρα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, για να σεβαστεί τη γλώσσα της και τον πολιτισμό της. Σάμπως τα ξέρει;

Ο Χρόνης Μίσσιος ως φάρος στον δρόμο της Αριστεράς προς την Οικουμενικότητα


Του Γιάννη Μακριδάκη

…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς

Η επετειακή έκδοση αυτού του βιβλίου, που έμελλε να αποδειχτεί «προφητικό», προλογίζεται από τον Γιάννη Μακριδάκη,
και συνοδεύεται από κείμενα των:
Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Βουρνά, Ανάστου Παπαπέτρου, Αγγελικής Κώττη, Γιώργου Σκούρτη, Άγγελου Ελεφάντη, Κώστα Μπαλάσκα, Χρήστου Γ. Λάζου, Βασίλη Ραφαηλίδη, Μιχάλη Μόσχου, Ροζέ Μιλιέξ.


Το προλογικό σημείωμά μου στην επετειακή έκδοση του βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου “Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Γράμματα:

...//...

“… στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο περιβάλλοντα:

Το ένα είναι το φυσικό περιβάλλον και το άλλο είναι το κοινωνικό περιβάλλον, το ανθρώπινο περιβάλλον.