Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«Μυρίζεις αίμα και θάνατο!»


Του Σενέρ Λεβέντ*

Κρατάς μια χώρα υπό κατοχή για 41 χρόνια. Μετά από 41 χρόνια καλείς δημοσιογράφους και κάνεις δηλώσεις λέγοντας: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαίρεση στην Κύπρο. Εγώ επιθυμώ πιο πολύ τη λύση»!
Και ο δημοσιογράφος που έχει συνηθίσει να σε κολακεύει πάρα πολύ, να δημοσιεύει με τεράστια γράμματα πρωτοσέλιδα ότι: «Η Τουρκία υποστηρίζει λύση στην Κύπρο»...
Τι έκανες για τη λύση μέσα σε 41 χρόνια και τώρα ξεχείλισε η αγάπη σου για λύση; Μας φυλάκισες στο μαντρί για 29 χρόνια. Έκλεισες εμάς στη μια πλευρά και τους Ελληνοκύπριους στην άλλην. Απαγόρευσες και στους δύο να περνούμε από το ένα μισό της πατρίδας μας στο άλλο. Μετέφερες πληθυσμό στο νησί, πληθυσμό πολύ περισσότερο από τον δικό μας. Περιέφραξες με τέλι τις τέσσερις μεριές του νησιού ονομάζοντάς τις στρατιωτική περιοχή. Παρέδωσες στα φίδια το Βαρώσι το οποίο κατέκτησες. Έφτιαξες περισσότερα τζαμιά παρά νοσοκομεία, σχολεία και δρόμους.

Πες, τι άλλο έκανες μέσα σε 41 χρόνια; Πυροβόλησες τον Σολωμού πάνω στον ιστό της σημαίας, έλιωσες το κεφάλι του Ισαάκ, γρονθοκόπησες τις Ελληνοκύπριες γυναίκες πάνω στον λόφο στη Λουρουτζίνα; Πρόσθεσες και εσύ τις κόκκινές σου γραμμές στην πράσινη γραμμή στο νησί. Είπες ότι, τα πήρα με αίμα και δεν τα δίνω στο τραπέζι. Εφηύρες τη «συνολική λύση». Και έθαψες σε αυτόν τον τάφο το Βαρώσι. Καυχήθηκες ότι «δεν έδωσα έστω και μια σπιθαμή εδάφους, δεν απέσυρα έστω και έναν στρατιώτη». Καταδίωξες όσους αντιτάχθηκαν σε όλα αυτά. Επιχείρησες να τους φιμώσεις. Παρακολούθησες τα τηλέφωνά τους. Τους έβαλες βόμβες. Τους πυροβόλησες. Τους έριξες στη φυλακή. Και τώρα έρχεσαι μπροστά μας και μας λες «εγώ θέλω τη λύση πιο πολύ απ’ όλους»...

Στον Έβρο ο Α/ΓΕΣ και αύριο πάει στην Ήπειρο

Μετά από το Καστελόριζο ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποιεί , επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, όπου θα μιλήσει στο προσωπικό του Σχηματισμού και θα δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις.
Θα ακολουθήσει αύριο επίσκεψη στις μονάδες της Ηπείρου. 
Η Ήπειρος πρέπει να ΄χει την στρατιωτική παρουσία που χρειάζεται. Τόση ώστε να μην αφαιρεί ισχύ από άλλες περιοχές της επικράτειας . Νομίζουμε ότι είναι κατανοητό και ο νέος Α/ΓΕΣ ασφαλώς το γνωρίζει. Οι στρατιωτικές απειλές που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα πρέπει να εκτιμώνται σοβαρά και με κριτήρια αυστηρά επισχειρησιακά. Όσοι θέλουν να γίνουν βουλευτές ας “παίξουν” σ΄ άλλες πλάτες, όχι σ΄ αυτές των στρατιωτικών.

Πηγή:militaire.gr

Χτύπημα εξτρεμιστών στην καρδιά της μειονότητας.. Παραλήρημα για το Τσάμικο...


Στην καρδιά της ελληνικής μειονότητας, στο χωριό Γεωργουτσάτες, «χτύπησαν» ακραίοι εξτρεμιστικοί κύκλοι της Αλβανίας, θέλοντας να συντηρήσουν και να μεταφέρουν το κλίμα έντασης που εδώ και μερικούς μήνες καλλιεργείται στη Χιμάρα.

Αυτή που έδρασε και μάλιστα σε ώρα απογευματινή, ήταν η ομάδα του ακραίου κοσσοβάρικης καταγωγής Ταχίρ Βέλιου, του ανθρώπου που έχει κηρυχθεί persona non grata από τις Ελληνικές αρχές και του έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα μας.

Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στο κέντρο του χωριού Γεωργουτσάτες, δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα, ήταν αναρτημένη η ελληνική σημαία. Πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα της εθνικής μειονότητας και κάθε καλοκαίρι, οι νέοι του χωριού φροντίζουν να αντικαθιστούν την σημαία στην εκκλησία…

Στον χώρο αυτό έδρασε η ομάδα του Ταχίρ Βέλιου, αφαιρώντας τη σημαία και καταστρέφοντάς της, για να ακολουθήσει μία ανακοίνωση- πρόκληση, από το «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία»… Και μπορεί όσα αναφέρει να ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας, όμως οι πράξεις της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία πριν λίγο καιρό έδρασε με πανομοιότυπο τρόπο στη Χιμάρα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό αλλά και βαρύ κλίμα στο χώρο της ελληνικής μειονότητας.

Ισλαμιστές οργώνουν τα χωριά της μειονότητας… Στρατολογούν και χρηματοδοτούν τζαμιά!!

Στην «καρδιά» της ελληνικής μειονότητας, στα χωριά της Δρόπολης, κινούνται το τελευταίο διάστημα Ισλαμιστές και Ιμάμηδες, δημιουργώντας σκληρούς πυρήνες και στρατολογώντας κυρίως νέους.

Το ίδιο διάστημα, στα χωριά της μειονότητας καταγράφεται ένα μπαράζ «ληστειών», όπως παρουσιάζονται από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες όμως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν προέρχονται από κοινούς ποινικούς αλλά φαίνεται ότι προέρχονται από δομημένη ομάδα, που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Σ΄αυτό άλλωστε συντείνει το γεγονός ότι ενώ τα σπίτια έχουν διαρρηχθεί, έχουν γίνει άνω κάτω, δεν έχει κλαπεί σχεδόν τίποτα…

Πριν από λίγες ημέρες, στις 2 Ιανουαρίου, στο Αργυρόκαστρο και στα χωριά της Δρόπολης ο Ιμάμης Αχμάντ Ελντίν ως επικεφαλής του τζαμιού «Σαλάφ Ους Σαλίχ» που εδρεύει κάπου στην Αθήνα…

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που δέχθηκε από τους Έλληνες και τους Ελληνόφωνους μουσουλμάνους που ζουν εκεί και προσθέτει πως ήταν «μια πανέμορφη εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για ντάουα στο Ταουχίντ και την Σούννα».

Όπως αναφέρει στον ιστότοπο που διατηρεί «επισκεφτήκαμε την Ελληνική μειονότητα στα χωριά του Αργυροκάστρου, συντάξαμε μαθήματα και παραδόσεις για το Ισλάμ στην Ελληνική γλώσσα και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από Μουσουλμάνος και από μη Μουσουλμάνους».

Ισραήλ: Σηκώθηκε στα οκτώ μέτρα ύψος ο φράχτης με την Αίγυπτο…


Ιανουάριος 19, 2017. 20:16

Το Ισραήλ έχει προσθέσει άλλα τρία μέτρα ύψος στον πέντε μέτρων φράχτη του σε 17 χιλιόμετρα από τα 242, που συνορεύει με την Αίγυπτο, με στόχο να μειώσει την παράνομη είσοδο μεταναστών, όπως ανέφερε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το υπουργείο αναφερόμενο στο έργο της ανύψωσης των συρματοπλεγμάτων στον φράχτη με την Αίγυπτο σημείωσε ότι  έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, από 213 μετανάστες το 2015 σε 11 μόλις το 2016.

Το Ισραήλ είχε δημιουργήσει τον φράχτη το 2014 με ύψος πέντε μέτρα, διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες προσπάθησαν να τον ανέβουν και τώρα σε ορισμένα τμήματα που το έδαφος είναι προσιτό,   ο φράχτης ανήλθε σε ύψος οκτώ μέτρα.
Το ‘τείχος’ αυτό είναι εξοπλισμένο με συστήματα συναγερμού και συλλογής στοιχείων και εκτείνεται σε όλο το μήκος των συνόρων.

Το τίμημα του φιάσκου...


Toυ Σωτήρη Δημόπουλου

Επρόκειτο για φιάσκο άνευ προηγουμένου! Αυτό είναι το συμπέρασμα κάθε ψύχραιμης ανάλυσης για τη διάσκεψη της Γενεύης. Η τελευταία πράξη της κας Νούλαντ, ως εν ενεργεία τουλάχιστον αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης, υπήρξε μια παταγώδης αποτυχία. Το αποτέλεσμα της ακατανόητης αυτής διάσκεψης, όπως ήταν φυσικό, δεν εξέπληξε κανέναν απ’ όσους γνωρίζουν με κάποια επάρκεια τους νέους διεθνείς συσχετισμούς, καθώς και τις προτεραιότητες των δρώντων μερών. Και γι’ αυτό δεν υπήρξαν και σοβαρές αντιδράσεις μετά το εσπευσμένο τέλος της. Σύντομα θα έχει ξεχαστεί από τη διεθνή κοινότητα μέσα στην καταιγίδα των πολλών επερχόμενων γεγονότων.

Μόνον στην Κύπρο διατηρείται, έστω και ημιθανής, η «ελπίδα» της λύσης. Για να καλυφθούν τα σφάλματα και οι τραγικές ευθύνες όσων έσυραν την Κυπριακή Δημοκρατία στην άβυσσο της αυτοκατάργησης∙ όσων έριχναν στάχτη στα μάτια της κυπριακής κοινής γνώμης ότι ήταν όλα σχεδόν συμφωνημένα και επέβαλαν επί μήνες την ατμόσφαιρα μιας ψευδούς και εξόφθαλμα ανυπόστατης αισιοδοξίας∙ όσων ασυλλόγιστα σύρθηκαν από τις οδηγίες συγκεκριμένων κέντρων που προωθούσαν νέες ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο∙ όσων εντέλει ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του δημοψηφίσματος του 2004.

Και τώρα οι ίδιοι πυροβολούν στον αέρα, αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους και στοχοποιούν βολικούς ενόχους. Μα πώς να καλυφθούν έτσι οι βρυχηθμοί του σουλτάνου που νέτα σκέτα αποκάλυψε τις σταθερές προθέσεις της «εγγυήτριας» Τουρκίας;

ΠΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS...


Την σκανδαλώδη εξωδικαστική συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά με την SIEMENS όλοι μας την θυμόμαστε όπου 2 δις ζημιά για το Ελληνικό δημόσιο γίνανε επιχορηγήσεις σε μεταπτυχιακά και σεμινάρια. Εκείνη την εποχή οι κυβερνητικοί εταίροι σήμερα, με πύρινο λόγο καταγγέλανε την κυβέρνηση για την σκανδαλώδη συμφωνία...Σήμερα με τον πιο επίσημο τρόπο επικυρώνουν την συμφωνία και το μόνο που κάνουν είναι να διορίζουν τα δικά τους παιδιά στην εν λόγω επιτροπή ελέγχου και διαχείρισης των κονδυλίων επιχορήγησης...

Θαυμάστε πρώτη φορά αριστερά με υπογραφή Τσακαλώτου ακόμη μια πολιτική αλητεία παίρνει Σάρκα και οστά...