Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Αλβανοί γκρεμίζουν σταυρούς από μοναστήρια και ξωκλήσια στην Βόρειο Ήπειρο

Κλιμακώνουν οι Αλβανοί εθνικιστές τις προκλήσεις τους στα χωριά της Βόρειας Ηπείρου. Μετά την υποστολή της ελληνικής σημαίας από σπίτι Βορειοηπειρώτη, που κράτησαν ως λάφυρο, τώρα βεβήλωσαν δύο χριστιανικούς σταυρούς, γκρεμίζοντας τους από μοναστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, φανατικοί ισλαμιστές, γκρέμισαν τον σταυρό, από ένα ξωκλήσι, τον Προφήτη Ηλία, λίγο έξω από τη Δερβιτσάνη. Όμως οι δράστες δεν περιορίστηκαν εκεί. Ανέβηκαν και στη δύσβατη ορεινή περιοχή Ύψωμα Σκουταρά, δυο χιλιόμετρα μακριά από τη Χειμάρρα, όπου είχε κτιστεί η ιστορική μονή της ομώνυμης Παναγιάς. Οι ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές γκρέμισαν το μεγάλο μεταλλικό σταυρό που είχαν τοποθετήσει εκεί οι πιστοί, στη μνήμη της θυσίας των Ελλήνων στρατιωτών, κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του '40.



Η πολιτική κίνηση των Ελλήνων της Αλβανίας «Ομόνοια» θεωρεί ότι οι φανατικοί εθνικιστές των Τιράνων δρουν ανεξέλεγκτα, κάτω από τη μύτη των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, και καταγγέλλει ως ηθικούς αυτουργούς τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του.
«Η ένοχη σιωπή της (αλβανικής) κυβέρνησης να καταδικάσει την ενέργεια αυτή και η απραξία των αρμοδίων υπηρεσιών φαίνεται ενθαρρύνει τους γνωστούς ακραίους εθνικιστικής και ισλαμικής απόχρωσης να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή»,