Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ε.Πα.Μ.-Δημ. Καζάκης:Να φύγουμε αμέσως απο τον "λάκκο των λεόντων"...


Η χώρα βρίσκεται πλέον σε " καθεστώς εξωοικονομικού καταναγκασμού", τόνισε ο Γ. Γ. του Ε.Πα.Μ.   Δημήτρης Καζάκης στην χθεσινή (24ης Μαΐου 2016) συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Μίλησε για:
  • την επικείμενη συμφωνία στο eurogroup της 14ης Μαΐου
  • τον "αυτόματο κόφτη" που σχεδιάζεται
  • τον esm και τις "ασυλίες" που τον διέπουν
  • τα κόκκινα δάνεια και τα κερδοσκοπικά founds
  • τo "προφίλ" και την συζητούμενη "ρύθμιση του χρέους" 
  • τα "ΤΑΙΠΕΔ" και το τελικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  • την δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας
  • τον κίνδυνο "εθνικού ακρωτηριασμού"
Ακολούθησε διάλογος, ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρισταμένων, όπως πάντα συμβαίνει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ε.Πα.Μ., το οποίο θα βρίσκεται και σήμερα στο Σύνταγμα (συντριβάνι). Το Ε.Πα.Μ. καλεί ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ...


Το παραπάνω ηχητικό είναι απόσπασμα απο την χθεσινή παρέμβαση του Δημ. Καζάκη.




«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ» (Γιάννης Ρίτσος-Δήμος Μούτσης)





Πηγή:https://seisaxthia.wordpress.com/



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ''NOUIT DEBOUT'' ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Παγκόσμια κινητοποίηση -διαμαρτυρίαπραγματοποιείται σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της υφηλίου αλλά και στην Ελλάδα, έπειτα από έκκληση της Παρισινής Ολονυκτίας ''Nouis Debout'', αύριο Κυριακή (15/5)  στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ''Global Debout''.  
Στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της χώρας , την Κυριακή 7μμ, η διαδικτυακή πρωτοβουλία'#ΑΡΚΕΤΑ, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες ανεξάρτητες νεανικές συλλογικότητες και οι οποίες εξαπλώνονται ταχύτατα στο διαδίκτυο, κάνει έκκληση για ολονύκτια - διαμαρτυρία, καλώντας τηνεολαία και τον λαό να ''πλημμυρίσουν'' τις πλατείες , φωνάζοντας ''ΑΡΚΕΤΑ'' στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και 6 χρόνια στη χώρα μας και στη δικτατορία του χρηματιστικούκεφαλαίου.  
Παρόμοια αγωνιστικά καλέσματα επίσης απευθύνουν πολυάριθμες πρωτοβουλίες, όπως η #stopttip (δημιουργήθηκε ως πλατφόρμα δράσεων εναντίον της ολέθριας διατλαντικής συμφωνίας ΗΠΑ- Ε.Ε.), η #NuitDeboutGreece, η #GlobalDebout και η #15M.
Στην αυριανή συγκέντρωση - ολονυκτία στηρίζουν και καλούν, επίσης, η Λαϊκή Ενότητα και άλλεςαριστερές προοδευτικέςαντιμνημονιακές οργανώσεις και πρωτοβουλίες.
Πολιτικά στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα , προκειμένου να γενικευθούν οι λαϊκές αγρυπνίες που ξεκίνησαν στη Γαλλία με αφορμή τις αντιεργατικές μεταρρυθμίσεις – απορρυθμίσεις της κυβέρνησης Ολάντ.