Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασωθεί το ευρώ κι όχι η Ελλάδα.

Του Δημήτρη Καζάκη

Όταν δημοσιεύτηκε η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office - I.O.E.) του ΔΝΤ, όσοι έχουν λερώσει τη φωλιά τους όλα αυτά τα χρόνια και έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των ελλήνων πολιτών υποστηρίζοντας τα μνημόνια ως αναγκαστικό μονόδρομο, σιώπησαν. Μίλησαν μόνο για ομολογία λαθών εκ μέρους του ΔΝΤ κι αυτό ήταν όλο.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Η έκθεση αυτή ομολογεί ανοιχτά αυτό που είναι γνωστό σ' όλους με εξαίρεση τον μέσο Έλληνα πολίτη. Ομολογεί ότι η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επί Στρος Καν - του φίλου μας, αν θυμάστε - και Λαγκάρντ, παραπλάνησε το διοικητικό συμβούλιο, προχώρησε σε μια σειρά από ολέθρια εσφαλμένες εκτιμήσεις για την Ελλάδα, θεώρησε ως βασικό σκοπό τη διάσωση όχι της Ελλάδας, αλλά του ευρώ, αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια της επικείμενης κρίσης, και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη διάσωση του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης.

Κι όλα αυτά παραβιάζοντας βάναυσα τις καταστατικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Φέρνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ προ τετελεσμένων, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει στα σχέδια της ηγεσίας, τα οποία εκπορεύονταν από Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες.

Η Ευρώπη μπροστά σε οικονομικό σόκ...- Απειλές κραχ και χάους...

Η ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΚ
ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 900ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

''Χάος και παραλογισμός σαρώνουν παντού τις αγορές, η οικονομική στασιμότητα και οι τάσεις προς την ύφεση κυριαρχούν κυρίως στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, ενώ οι τράπεζες βουλιάζουν την ΕΕ και πνίγουν το μέλλον της.'' 

Έτσι, σχολίαζαν στην Iskra οικονομικοί κύκλοι τηνοικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι όλα δείχνουν πως το επόμενο διάστημα η Ευρώπη και ο κόσμος δύσκολα μπορεί να αποφύγουν μια νέα κρίση αρκετά μεγαλύτερη και βαθύτερη από εκείνη που προκάλεσε η Lehman Brothers. 

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι ''μαύρες τρύπες'' των τραπεζών, οι οποίες όσο και αν εξωραΐζονται από το τροϊκανό κατεστημένο και την κυβέρνηση, έρχονται όλο και δριμύτερες στην επιφάνεια μαζί με την παρατεινόμενη ύφεση, συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα μιας πορείας προς τον εφιάλτη.
Ζ.Κ.    
***
ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 900 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ  

Οι εισηγμένες ευρωπαϊκές τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests της EBA θα πρέπει να αντλήσουν 900 δισ. ευρώ για να πείσουν τους επενδυτές ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουνμια νέα κρίση, σύμφωνα με τα δικά τους stress tests που ''έτρεξαν'' τρεις κορυφαίοι ακαδημαϊκοί.

Το Hilton αλλάζει χέρια -Περνάει στο Costa Navarino και τον τουρκικό όμιλο Dogus


Νέα εποχή για το Hilton της Αθήνας αφού το γνωστό ξενοδοχείο περνάει πλέον στο Costa Navarino και τον τουρκικό όμιλο Dogus.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής η Αlpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton Αθηνών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) -ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία -και τη D-Marine Investments Holding B.V. με έδρα στο Άμστερνταμ,-θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus.
Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους.

Αναλυτικά τι αναφέρει το δημοσίευμα:

Ειδικότερα, η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ιδιοκτήτρια του Hilton βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 97,3% είναι η Alpha Bank έλαβε σχετική ενημέρωση από τη Τράπεζα  ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής εταιρείας. Σε συνέχεια της σχετικής αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας.