Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Στο χέρι σου είναι να τους σταματήσεις! (Το τηλεοπτικό 10λεπτο του Ε.ΠΑ.Μ.)

Το τηλεοπτικό δεκάλεπτο σποτ του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Οι θέσεις και τα προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. σε δέκα λεπτά από τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Καζάκη και από μέλη του Μετώπου.

Εμποράκοι της πολιτικής


Του Γιάννη Μακριδάκη

Κάποτε όταν ένας Χιώτης έμπορος έβγαινε στη σύνταξη και ήθελε να περάσει το μαγαζί μαζί με όλη την πελατεία του στον γιο του, κάνανε το εξής κόλπο:

Καθόντουσαν και οι δυο πίσω από το γκισέ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και σε κάθε πελάτη που έμπαινε, έσπευδε ο υιός να τον εξυπηρετήσει λέγοντάς του, δήθεν κρυφά από τον πατέρα, ότι αν ξαναέρθει σε στιγμή που θα λείπει ο γέρος ο παράξενος, θα του δώσει το προϊόν που ζήτησε σε καλύτερη τιμή. Πετύχαιναν λοιπόν να καταστήσουν αντιπαθή στα μάτια των πελατών τον απερχόμενο έμπορο και συμπαθή τον κληρονόμο του, κι έτσι πολύ σύντομα όλη η εκλεκτή πελατεία του καταστήματος άρχισαν να περνούν απ’ έξω και να ελέγχουν πότε δεν είναι μέσα ο γέρος, για να μπουν και να ψωνίσουν. Ο γέρος τότε άρχιζε σιγά σιγά να αποσύρεται και με τον τρόπο αυτό σε εύλογο χρονικό διάστημα το μαγαζί περνούσε ομαλά στον υιό και όλοι οι πελάτες του ήταν ευχαριστημένοι που ο παράξενος γέρος δεν ξαναπατούσε ποτέ στο μαγαζί, ακόμη και όταν ο υιός σταματούσε σταδιακά να τους κάνει εκπτώσεις.

O Πρώην Αντιπρόεδρος της Ερωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς στηρίζει το ΕΠΑΜ

Ο Παναγιώτης Γεννηματάς, Αντιπρόεδρος για 7 χρόνια και νυν Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στηρίζει το ΕΠΑΜ και την πρότασή του για μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Νομικά, Κλασσική Φιλολογία, Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1967-!976) και Πολιτική Κοινωνιολογία, Διεθνείς Σχέσεις και Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Μονάχου και Freibourg της Γερμανίας (1976-79). Σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη (1980-81). Αντιπρόεδρος ΒΙΠΕΤΒΑ (1986-89). Πρόεδρος ΕUROSEC AXE (1990-1994). Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας (1993-94). Πρώτος έλληνας αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (1994-2000), της οποίας είναι σήμερα επίτιμος αντιπρόεδρος. Ιδρυτής και πρόεδρος της ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (2000-2006). Ιδρυτής και πρόεδρος του πρώτου ελληνικού Fund στο χώρο της πράσινης ενέργειας FAOS CLEAN ENERGY FUND καθώς επίσης και του πρώτου ευρωπαϊκού Fund στο χώρο του shipping SAFE SHIP FUND στο Λουξεμβούργο. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της πράσινης ενέργειας και είναι επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Συγγραφέας πολλών βιβλίων, τελευταία εκ των οποίων « Ενέργεια και Πολιτική στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον κόσμο» (1998) και «Αγωνία για την Ευρώπη» (2010).