Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Παίρνουν πίσω τη δίωξη κατά των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ


Από τη Δικαιοσύνη ήρθε τελικά η λύση στην υπόθεση δίωξης στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για την έγκριση της πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Δημοσίου το 2014, που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, λίγες ώρες μετά τη νέα παρέμβαση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη τρία μέλη του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογωμόνων του Ταμείου για τη συναλλαγή που είχε γίνει το 2014. Η απόφαση θα ληφθεί από το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. 

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς βρέθηκαν υπόλογα τρία ξένα στελέχη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Ιταλία και την Σλοβακία. Λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστή η δίωξη, πρώτος ο Iσπανός υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos είχε συνδέσει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα με την διευθέτηση του ζητήματος.

SUPERTRAMP: Crime Of The Century

Πορεία προς τα ελληνικά σύνορα θα κάνουν οι Αλβανοί ναζί Τσάμηδες


Η πανηγυρική επανεκλογή Ράμα, αποθρασύνει όλα τα ακραία και εθνικιστικά στοιχεία της χώρας.
Πρόκειται για τους κύκλους εκείνους που συστηματικά κρατούν στην επιφάνεια το θέμα των Τσάμηδων και ονειρεύονται Μεγάλη Αλβανία, από διαφορετική αφετηρία ο καθένας.
Η εκλογική αναμέτρηση απέδειξε αφενός ότι τα λεφτά από τις χασισοκαλλιέργειες ξοδεύτηκαν ασύστολα για την στήριξη του Σοσιαλιστικού κόμματος και αφετέρου έφερε στο προσκήνιο τη βαθιά παθογένεια στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική μειονότητα.

Το πιο επικίνδυνο όλων όμως, είναι ότι η Αλβανία βρίσκεται τώρα πιο κοντά από ποτέ, στην Τουρκία, η οποία διακαώς επιθυμούσε να αποκτήσει πρόσβαση στα Βαλκάνια. Με δεδομένη την κατάσταση στα Σκόπια και το Κόσοβο και την επανεκλογή Ράμα, τα πράγματα για τον Ερντογάν, δείχνουν ευκολότερα.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο γνωστός πλέον ακραίος Ταχίρ Βέλιου, στρέφεται εναντίον του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, χαρακτηρίζοντας ντροπή για την Αλβανία την επανεκλογή του. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν τον είχε στοχοποιήσει και πάλι και είχε εκτοξεύσει σειρά απειλών σε βάρος του.